Mit adjak 3 hós anyatejes babámnak, hogy tudjon kakilni?
Figyelt kérdés
Már kedd óta nem volt kaki, előtte 6 napig, akkor glicerines kúpot adtam neki, attól volt, de erre nem akarom "rászoktatni". Tegnap kétszer is próbáltam langyos cukros (mecsek baby) teát adni neki, de semmi.
2010. aug. 21. 11:28
1/7 anonim válasza:
Az anyatejes babaknal teljesen normalis, ha akar 7-8 napig nincs szeklet, mert az anyatejben nagyon keves a salakanyag, amit a szervezetuk nem tud felhasznalni.
2010. aug. 21. 11:32
2/7 anonim válasza:
Pont abban a korban van,amikor már teljesen hasznosítja az anyatejet,így ritkábban van széklet.
Én ha magától nem volt,akkor hőmérőre tettem popsikrémet,és kicsit "megingereltem".Kb fél perc múlva volt is eredmény.
A hozzátáplálással oldódtak meg ezek a gondok.
2010. aug. 21. 11:34
3/7 anonim válasza:
Szia! Semmi baj nincs azzal, ha heti egy széklet van anyatejes babusnál. Mindent felhasznál a kis szervezete a tejből. Amíg nem fáj a pocija, nem erőlködik, nem szenved, addig ne adj neki semmit. Amikor a kisfiam már egy hete nem kakilt és elkezdett szenvedni tőle, jól megtornáztattam, a lábát nyomd fel a pocijához, körözz vele, neki segített, h. beinduljon a bélmozgás. Az óramutató járásának megfelelően simizd a hasát, az is jó.
2010. aug. 21. 11:46
4/7 fotucsok válasza:
Nekem azt mondta a dr.nő, hogy ha 3-4 napig nem kakál, az addig naponta kakáló babám, adja neki kamillatát egy kis cukorral. (120 ml-hez 1 kávéskanál cukor) Nálunk ez bevált, mert a kamilla is hajtja, meg a cukor is. Szerintem is normális egyébként, ha egy anyatejes baba 4-5 naponta kakál, de ha eddig nem így volt, én megpróbálnám ezt a teát, de csak óvatosan. 10-20 milinként egész napra elosztva az adagot.
2010. aug. 21. 11:50
5/7 anonim válasza:
Szerintem vidd el orvoshoz, és kérd ki az ő tanácsát. Én babám is ugyan így volt,védőnőm azt mondta nincs gond. 9 nap után elvittem dokinéninkhez, aki azt mondta, hogy 3 NAP a türelmi idő, negyedik nap kell legyen széklet!!cukros kamillateával és kis lázmérőzés-szélcsövezéssel azóta 3 naponta van neki.érdekes, utánna mégis lett salakanyag addig meg nem volt? Mostmár kezd beállni, többször magától is kakál nem kell segítség.
Én nagyon megbízom a dokinéninkben hatalmas tudása és tapasztalata van. Ja és mondanom sem kell, hogy milyen kinlódás volt a 8-9 napos HÍG kakit "megszülnie" a kicsimnek.Sírt és nagyon szenvedett. Ne hagyd négy napnál tovább én azt tanácsolom neked.
2010. aug. 21. 12:03
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, hétfőn amúgy is megyünk oltásra, akkor megfogom kérdezni a doktornénit.
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy 3-4 naponta kellene székletnek lennie.
2010. aug. 21. 12:26
7/7 anonim válasza:
A szomszédom kislányát a kamillatea hajtja meg még a mai napig is. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!