Mik a tünetei a csecsemőkori epilepsziának?
A háziorvos azt mondta, lehet, hogy a fél éves babámnak van.
Sokszor remeg önkéntelenül, főleg ha izgatott vagy fáradt.
Amúgy hypotóniás, már kezelik és a kezelője szerint viszont amiatt van, és majd abba marad, ha megszűnik a kis testének a merevsége és érik az idegrendszere.
Vajon kinek lesz igaza?
Hamarosan megyünk fejlődésneurológiára, ott majd megmondják.
Szóval várom a válaszokat fenti kérdésemre és kérem, aki tud azzal segíteni, hogy leírja, hogy epilepsziás babájának mik a tünetei, az nagy segítség lenne nekem.
Köszönöm.
Szia!
Igaz nem tudom milyen tünetei vannak, de mi légzéskimaradás miatt voltunk epilepszia gyanúval vizsgálatokon. Elküldtek minket EKG-ra és neurológiai vizsgálatra. A fejlődésneurológián nem hiszem, hogy megtudják majd mondani. Arra mi is járunk és ott "csak" a mozgásfejlődéssel foglalkoznak.
MI voltunk EEG-n(azt hiszem ez a neve). Ott az agyi aktivitást nézik (amikor sok tappancsot tesznek a fejre). Az az esetek nagy részében kimutatja ha ilyen gond van Szerintem érdemes lenne kérned a dokitól egy beutalót és egy kivizsgálásra elvinned. Nem fáj és gyorsan megcsinálják. Legalább Te is megnyugodhatsz. Az én lányom is hypotóniás volt, bár ő ezt a remegést nem csinálta.
Nem volt koraszülött. Elvileg a legjobb apgart kapta és két és fél nap után már otthon voltunk.
A Hypotóniát "későn" állapították meg annak ellenére, hgoy én szóltam, hgoy vmi nem stimmel (második babám), szóval elmúlt már öt hós mikor elkezdte kezelni egy Dévényes.
De a remegése valamikor 3 hós kora körül kezdődött...
Berándul az egész kis teste és megnyúlik a kis arca néhány mp-re, főleg ha örül vagy izgatott vagy ha fáradt.
Amit írsz, sajnos tényleg lehet kisroham. Amit a gyógytornász mondott, az tényleg létezik, de többnyire egy végtagra, vagy izomcsoportra terjed ki, és többnyire fokozott izomtónusnál jelentkezik.
Az epilepszia elég változatos lehet, nézz utána. Megnyilvánulhat pillanatnyi lemerevedésben, félrepillantásban, vagy egész testben való remegésben. Ezért alamuszi, időnként nehezen felismerhető.
A neurológus tud persze majd pontosat mondani.
Szorítok, hogy rendben legyen a picid.
konduktor-anyuka
Azért ne ijedj meg rögtön. A csecsemőkori görcsök sok esetben nyomtalanul elmúlnak. Másrészt tény, hogy idegsejt pusztulással jár egy-egy roham, de gyógyszerrel jól karban tartható.
Egyébként sem biztos még a dolog, ugye? Fel a fejjel!
Ha megvoltak a vizsgálatok, kérlek jelentkezz!
konduktor-anyuka
Hogy vagytok
te, honnan lattad hogy valami nem stimmel mar a szuletese kornyeken
nincs ekezetem sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!