Mivel kenjem a popsiját?
Az elsö tippje igencsak ártalmas, a Canestent nem szabad ok nélkül használni, így csak azt "biztosítod", hogy ha netán kellene, akkor nem fog használni, mert már hozzászokott.
A disznózsír - bármiylen hihetetlennek is hallatszik - tényleg hatásos, de csak akkor, ha sütött és nem préslt zsírról van szó. (Ha csak préselt van, akkor azt egy lábasban forrósítsd fel, utána hütsd el és akkor használható)
A nagyobbik lányomnál volt ilyen probléma és neki is csak a disznózsír segített.
Meg az a tipp, hogy lehetöleg naponta többször hagyjam a babát fél órára pelenka nélkül. Alá kell tenni egy vízzáró lepedöt, arra egy törölközöt, amit könnyebben lehet cserßelni, ha bepisil.
Ami nekünk bevált
czoboly-krém. szerintem a legjobb. ez is gyógyszertári keverős.
ha a czoboly nem jött be, akkor jön a csukamájolajos popsikenőcs. 100ból 99x rendbe teszi azt, amire az előző nem volt képes.
a maradék 1 alkalommal a czobolyba keverve canesten vagy pimafucort. még az újszülött osztályon is bekenik vele a babák popsiját, ha csúnya.
Én úgy tudom, hogy a bóraxos popsikrémet nem lehet hosszútávon alkalmazni. Nagyon erős, gombaölő.
Szerintem jobb, ha megmutatod a kicsit orvosnak. A házipraktikák eddig sem használtak, felesleges kísérletezni, lehet csak rosszabb lesz. Orvod tudja megmondani mi kell rá. Mi egyszer piros ecsetelőt kaptunk és egy kikevert krémet. Másnapra már nem volt érzékeny neki és hamar rendbe jött.
Igen, ezen az oldalon a canestenre mindenki ugrik. Pedig az antibiotikumról is tudjuk, hogy nem egészséges, mégis beadjuk a gyereknek ha szükség van rá.
A sima canestenben pedig régen nincs annyi hatóanyag, annak idején. (Gyógyszertárban világosítottak fel róla, még jóval gyerek előtt. Fürdőzés után páromnak mindig kezelni kellett a lábát viszont nem használt a sima. Akkor mondták, hogy ne is várjunk tőle semmit, mert ez már babapopsira való)
Fogzásnál egyszer a fenti keveréket írta ki az orvos, mikor hasmenéssel a kórházat is megjártuk akkor pedig nekünk is a canestent javasolta 3 napig. De igazából orvos tudja megállapítani, milyen eredetű a fertőzés, mit kell rá használni. Amíg csak piros, addig én is kísérletezek, de mikor nem segít és már fáj neki, akkor irány a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!