Etetés elterelő hadművelettel?
Az én babócámnak nem megy a szimpla evés. Valamivel le kell kötnöm. Vagy lóg egy játék a kezemből, vagy zenél a lábával egy zenedobozon, így nyitja a száját, és tudom etetni.
Muszáj így csinálnom, különben összeszorítja a száját, nem eszik, felidegesedik sír, és marad a táp, pedig szívesen főzök neki mindig egészségeset és finomat, rossz ha kukában végzi végül.
Szerintetek előbb-utóbb elhagyjuk ezt a szokást és eszik rendesen is?
Minél elöbb hagyd abba ezeket a módszereket, mert ebböl lezsnek az étkezés zavarok!
A gyereknek legyen meg az étkezési ideje, ha akkor eszik, jó, ha nem, akkor éhes marad - és legközelebb eszik rendesen. LEhet, hogy - mivel már el van rontva valamennyire - eltart pár napig, mire hajlandó normalisan enni, de csak ugy szabad etetni, hogy vagy eszik, vagy játszik, DE AKKOR NEM KAP ENNI.
Tehát másnál is van ez így!?
7,5 hós a kislányom. Eddig semmi baj nem volt az evéssel, élvezte az új ízeket, mindent megevett. Aztán egyszer elkezdte ezt a nem kérek semmit módit. Énekeltem, hülyéskedtem neki, aztán asztalra tettem a zenélőjét, aztán ölben zenélünk.
Egyébként sok tapasztalatom van más anyukáktól, barátnőktől és bizony vannak szabályok, amiket nem hágok át, és ragaszkodom hozzájuk. Legyen az alvás, vagy ringatás kérdésben. Ezekhez tartottam is magam, nem is volt gond.
És úgy is gondolom, hogy ha már eléri azt a kort, hogy meg tudom vele értetni, hogy ha nem vacsorázik pl. éhesen fog lefeküdni, mert épp neki nincs kedve enni. Én sem engedném soha a játék közbeni feltankolást kajával. Ehhez is ragaszkodom.
De nem kicsi ő még ahhoz, hogy éhes maradsz, ha nem eszel? Mikor elment a tejem és nagy nehezen megtanítottuk cumisüvegből enni, folyott a könnyem, hogy enni látom a gyerekem, 2 hétig nem gyarapodott a súlya. Azóta is rémkép ez nálam, hogy nem eszik a baba.
Ezért vagyok úgy, hogy csak elhagyjuk majd, szép fokozatosan, de akkor nyugszom meg, ha látom hogy megette az adagját és nem kellett táphoz nyúlnom, mert lusta enni.
Ne aggódj, én folyamatosan énekelek neki, hogy nyitogassa a száját. :D :D Sőt, amikor jön a kanál, még ki is tátom a számat, mert azt utánozza, a többi felnőtt meg röhög rajtam, hogy én is "eszem" a gyerekkel. :D
Egyébként észrevettem, hogy a tv nálunk is "bénító" hatással van. Csak arra meg annyira bebambul időnként, hogy akkor azért nem nyitja a száját. Így inkább marad a boci-boci tarka. :D (B)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!