Lebetegedett a család,4 és fél hós a fiam; mi a teendőm?
A férjem hány és lázas, nekem hasmenésem van, a babám "csak" nagyon taknyos. Anyatejes.
A védőnő azt mondta, ne vigyem orvoshoz, hogyha nem lázas.
Sterimar, orrszívó porszívó, Cebion cseppek... Mit tehetek még?

Szia!
Járvány van.
2 hete nálunk ugyanez volt a helyzet, férjem és én egyszerre kaptuk el.
Etz csináld!!: (nekünk a gyerek megúszta :)
az első tünetek jelentkezése utántól szájmaszk mindenkire aki beteg,
ultrasollal (vagy egyéb kézfertőtlenítővel mossatok kezet állandóan
én naponta 3x domestossal végigfertőtlenítettem mindent, kapcsolók, kilincsek, távirányítók,felmosás stb.
ne egyetek-igyatok egymás után
Anyósoméknál mindenki végigment, aki velük érintkezett, mi is ott kaptuk el, de szerencsére a kislányom tőlünk nem kapta el, így hogy betartottuk ezeket a higiéniás szabályokat.
Előtte 1 hétig lappang, a tünetek megjelenése után még 3-4 napig cseppfertőzéssel fertőz (ezért nagyon fontos a szájmaszk)
Szerintem, ha ezeket megcsináljátok nálatok sem lesz gond!
Jobbulást!

Ja, a szellőztetést elfelejtettem írni, most szerencsére jó idő van, amennyit csak tudsz, szellőztess!
1,5 éves kislány anyukája
Köszönöm. Ezeket megfogadom.
A taknyos tüneteire kell más a fentieken kívűl? Első baba és olyan ijesztő tud lenni, hogy egy ilyen picike taknyos, köhög. Sajnálom.

IGen, szerintem, amíg nincs láza addig elég a cebion és az orrszívás.
Esetleg a köhögésre még adhatsz sinupret cseppet - nyákoldó (homeos) - de azért kérdezd meg a védőnőt.

Mi kaptunk orrcseppet is a babámnak,nehogy a fülére vagy az arcüregre menjen a takony.
5hós baba anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!