Belevágnátok fiatalon, TUDATOSAN a babaprojektbe? Normális, hogy azt érzem, szeretném, mégis félek?
Én 22 éves vagyok, a vőlegényem 23 (két hete jegyzett el).
Nemrég lett teljesen biztos számomra, hogy én sosem leszek orvos, hiába akartam ezt 14 éves korom óta. Az egyik nagyon jó baráti párunknál hamarosan kisbaba érkezik és egy fél mondat miatt a vőlegényem arra következtetett, hogy nekem is egy baba a vágyam... És rájöttem, hogy tényleg. Én anyuka szeretnék lenni.
Anyukám 19 éves volt, mikor születtem és a mai napig szinte a legjobb barátnőm. A párom anyukája 20 évesen lett először anya. Szóval néha úgy érzem, hogy készen állok, máskor pedig azt gondolom, hogy sosem lennék jó anya.
nem
22évesen gözöd sincs az életről, mégha azt is hiszed
melód nincs.
mivel nem tudod eldönteni, látszik hogy éretlen vagy!
Nem muszáj másik egyetemet elvégezned, hogy dolgozz, nyugodtan vállalhatsz érettségivel is normális munkát pl. ügyfélszolgálaton, és mellette tudsz tanulni levelezőn. Rengetegen csinálják így. 2 év normális, bejelentett munkaviszony után pedig lehet szülni.
Én úgy gondolom, hogy autó, saját lakás nélkül lehet gyereket nevelni, de anélkül, hogy az életben egy percet is dolgoztál volna, egyenesen öngyilkosság. Szükség van arra a pénzre, amit utána kapsz, és az sem árt, ha van olyan hely, ahova vissza tudsz menni szülés után. Egy cég sem kapkod a kisgyerekes anyák után, pláne, ha korábban semmi munkatapasztalata nem volt.
És igen, tényleg nem kell egy babával bezárkózni, de nem is lehet úgy élni mellette, mint kamaszkorodban. Ez az, amit a fiatal anyák egy része nem akar elfogadni.
Szóval én a te helyzetedben biztos nem vállalnék tudatosan gyereket. Pedig én is fiatalon lettem anya, 25 évesen, ennek már 6 éve, de bizony a mai napig eszembe jut, hogy egy pár évet még várhattam volna vele.
23 éves voltam, mikor a kisfiunk született. Tervezett baba volt. Viszont mindketten a férjemmel előtte dolgoztunk, volt spórolt pénzünk is, amit közösen gyűjtöttünk össze. Egyáltalán nem bántuk meg, már 5 éves a gyerkőc, ugyancsak mindketten dolgozunk.
Szóval ez nem a koron múlik már huszonéves korban.
Viszont soha nem szültem volna úgy, hogy csak másra tudtam volna támaszkodni, pl. szülőkre, vagy csak a leendő apuka bevételére.
Szóval 22 évesen semmivel nem vagy elkésve, dolgozz, tegyél hozzá te is a családi kasszához, spóroljatok kicsit és utána ráér jönni a baba.
Olyan ember nem tud és feltehetően nem is akar ilyen fiatalon gyereket szülni, akinek mindenért meg kellett dolgoznia - mert mindeközben megtanult felelősségteljesen dönteni.
Neked mindent a seg.g.ed alá raktak a szüleid, így könnyen pattogsz, hogy "ááááhh, neked nem kell dolgozni". Közben meg egy nyomorult orvosi egyetemet nem vagy képes elvégezni... szánalom.
Igen. 19 éves korom óta dolgozok és levelezőn csinálom a főiskolát. Most fogunk összeköltözni a barátommal, 20 évesek vagyunk. A lakás az enyém, nem albérlet. Anyukám engem is 19 évesen szült, és imádtam.
Költözés után még várunk egy kicsit, de nemsokára belevágunk a babaprojektbe is. 11 éves korom óta a legnagyobb vágyam, hogy anya lehessek, és ebben a helyzetben nem tudom, mire várjak még :)
Köszönöm a normális válaszokat! :)
"Közben meg egy nyomorult orvosi egyetemet nem vagy képes elvégezni... szánalom."
Gondolom te párhuzamosan végezted az orvosit és a jogit, hogy ennyire nagy a szád.
Igen. Bár tényleg jó lenne egy szakmát kitanulnod. Ha nem megy az egyetem, mehetsz OKJ-ra is
De csupán arra a kérdésre, hogy szüljön-e fiatalon, azt mondom, igen.
Nekem két diplomám van, de ennek semmi köze a gyerekhez. Azért vállaltam csak a harmincas éveimben gyereket, mert ekkorra találtam meg a párom. Ha 10 éve találkoztunk volna, már tuti lenne 2-3 gyerekünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!