Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintwd a moaható vagy az...

Szerintwd a moaható vagy az eldobható pelenkák használata jár kevesebb macerával?

Figyelt kérdés
2016. febr. 5. 10:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem azzal sincs gond, ha valaki akár minden pisi után kicseréli, ha anyagilag megteheti (gondoljatok mondjuk a női egészségügyi betétre, de tamponnál sem véletlenül ajánlják a gyártók, hogy a vérzés erősségének megfelelő legkisebb tampont válasszuk, hogy gyakrabban lehessen cserélni). Aki nem teheti meg anyagilag, de bármi okból ki kéne cserélni egy pisi után is a pelust (pl. fogzáskor vannak gyerekek, az én fiam is ilyen volt, hogy vörösre marta a pisi a bőrét, nem dunsztoltam volna benne szívesen sokáig), annak remek alternatíva a mosható, még a mosási költségekkel együtt is.

Amikor kicsi volt, igen gyakran cseréltem a pelusát, így éreztem jónak, most már örülök, ha nappal kétszer-háromszor rá tudom venni, hogy álljon már meg, feküdjön már le, amíg pelust cserélek:):):)

2016. febr. 5. 11:35
 12/19 anonim ***** válasza:

5-ös, miért a moshatót visszaadod pisisen?

Azt nem ugyanolyan "esztelenség" a szótárad szerint egy pisi után kimosni?

Egyértelműen az eldobható jár (számomra) kevesebb macerával.

Kevés teregetési felülettel rendelkező lakásban élve (télen hiába van erkély), még a normál ruháinkat is "macera" állandóan mosni (ettől függetlenül természetesen nem járunk koszosban). Ha jól tudom, bizonyos mosható pelenkákat szárítógépbe se lehet tenni (a gyapjú külsővel rendelkezőket biztos, nem), így még az se lenne nekem megoldás.

2016. febr. 5. 11:40
 13/19 anonim ***** válasza:
maximum azért nem dobod ki minden pisi után hogy tényleg kicsit védd a környezetet...akkor se ha megteheted...(eldobhatót használok, de megvárom míg megtelik)
2016. febr. 5. 11:58
 14/19 anonim ***** válasza:
58%

nem értettétek meg a lényeget. mondjuk este 8kor van fürdés, előtte mondjuk 4 óra körül, alvás után cseréltem pelust. ha fél7 körül vacsorázunk, és a gyerek utána nagy boldogan termel bele egy nagy adag kakát, akkor UTÁNA a fürdésig hátra lévő 1 órára már nem adok rá eldobhatós pelust, de nyilván azt sem hagyom, hogy addig a kakás pelenkába maradjon... tehát ilyenkor jött a mosható.

Mert NEM, nem adom azt sem vissza 1 pisi után, de fürdés után úgyis tisztát kap a ded, és így nem dobom ki lényegében az ablakon azt a plusz 1 pelenkát.

ugyanezen az elven, ha ebéd után volt kaka, akkor a délutáni alvásidőre moshatót kap, mivel ébredéskor úgyis azonnal cserélem.

én már csak ilyen vagyok, nem szeretem, ha pisiben/kakában ázik a gyerekem alfele :o

2016. febr. 5. 12:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Még a macerához annyit, az eredeti kérdésre reagálva: vannak olyan mosható pelenkák, amelyeket feladni pontosan ugyanúgy egy mozdulat, plusz tépőzár (vagy patent, de az már egy mozdulattal több:), mint az eldobható pelus. És vannak olyan moshatók, pl. amit én is használtam/használok, amit azért rá kell hajtogatni a dedre, még ha előre el is van készítve, meg kell tűzni, és rá kell rögzíteni a peluskülsőt is. Ez akkor nem macera, ha a baba szeret a hátán feküdni, mondókázni vagy anya arcában gyönyörködni, vagy szerelni valamit, amíg pelenkázom, de akkor igen, amikor elforog, elmászik, felül, később akár el is szalad közben:):)

Ugyanakkor az AIO vagy zsebes pelusok, amik olyan nagyon egyszerűen feladhatók nem minden gyermek számára és nem minden élethelyzetben jók, szóval ezt is mérlegelni kell.

Van aztán olyan baba, akit a legkevésbé sem érdekel, hogy vékony kis eldobható vagy picit bugyrosabb mosható van rajta. És van olyan baba, amelyik csak az egyikben vagy a másikban érzi jól magát..... van, hogy nyáron bepállik a bőre az eldobhatóban, és olyan is van, hogy a rosszul megválasztott mosható peluskülsőben izzad alá vagy lesznek kiütései.

Ami biztos, éjszakára felturbózott mosható és fölé gyapjúkülső soha nem okozott meglepetést, még akkor sem, ha 12 órát volt a gyereken összesen, eldobhatóval, még ha a márka, méret jó is, gyakrabban lett pisis a pizsama és az ágy.

2016. febr. 5. 12:34
 16/19 anonim ***** válasza:
tehat az eldobhato kenyelmesebb ;)
2016. febr. 5. 12:47
 17/19 anonim ***** válasza:

egyébként az is kérdés, hogy a gyerek vagy a szülő szempontjából kényelmesebb-e.

tehát az eldobható használata nyilván kevesebb macera, viszont a babának lehet kényelmesebb egy pamut a fenekén, mint a nylon.

2016. febr. 5. 12:49
 18/19 anonim ***** válasza:
60%
ezt még sosem kérdeztem meg tőle...egyébként pont azt mondjak hogy a mai eldobhatok mar olyan kenyelmesek hogy hatraltatjak is a babat a szobatisztasagra valo igeny kialakulasaban...szo mi szo az en lanyomnak is konyorogni kell hogy csereljuk le akkor is ha buzlik mint a vasuti klozett...szerintem jol meg van vele.
2016. febr. 5. 12:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Az én fiam már elég nagy ahhoz, hogy meg tudjam kérdezni, melyik a kényelmesebb neki. Nincs preferenciája. Az eldobható kisebb, de mivel születésétől megszokta a mosható kicsivel nagyobb terpeszét, az sem zavarja. neki csak az a fontos, hogy nagyon gyorsan oldjam meg a pelenkázást, ez az évekkel és rutinnal azért már elég virtuóz módon megy:) Egy időben színes, nagyon aranyos peluskülsőket hazsnáltunk, akkor minden alkalommal ő váalsztotta ki, hoyg éppen melyiket szeretné viselni és nagyon büszke volt az autós, repcsis, stb. pelusára. Érdekes módon moshatóban sem zavarja jobban, ha pisis a pelus, és rá pl. nem igaz, hogy hamarabb lenne tőle szobatiszta (de hát tudjuk, hogy ez elsősorban agyi érettségtől függ).
2016. febr. 5. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!