Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy birjátok a mindennapokat...

Hogy birjátok a mindennapokat pici babával?

Figyelt kérdés

Háztartás, takaritás, babával foglalkozni, mosás, stb....

Hogyan hangoljátok össze hogy ne fáradjatok bele?

2010. márc. 29. 09:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem könnyű, sőt nehéz, pláne ha semmi segítség nincs. Sokszor egyhangú, unalmas, monoton és fárasztó. Persze a baba nagyon sok boldog pillanatot csempész a mindennapokban, de nem könnyű úgy csinálni, hogy az ember ne fásuljon bele. Mindig irigyeltem azokat z anyukákat, akiknek a párja tud és akar is segíteni, akiknek ott az anyukájuk vagy testvérük, barátnőjük, aki segít ha kel, akire rábízhatja a gyerkőcöt, hogy kicsit kikapcsolódjon, stb. Nekem erre sajnso nincs lehetőségem, szinte teljesen magamra vagyok utalva. Amióta megszületett a kicsi, 8 hónapja, sehol nem voltam, egyszer a férjemmel moziban, meg talán éjszakai bevásárláson T-ban... :(
2010. márc. 29. 09:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hű-ha! Nem egyszerű. Mi a 3. hónapban járunk. Néha úgy érzem, jó lenne egy szabadnap. Persze az is jó lenne, ha hármasban kicsit hosszabban ki tudnánk mozdulni a hétvégén (történjen már valami!), de ez egyelőre nem könnyű.

Az marad, hogy amíg az apróság alszik, addig igyekszem kicsit pihizni, olvasni, rejtvényezni vagy netezni, időnként telefonozni egyet a barátnőkkel. (Sajnos napközben nem nagyon tudok/szeretek aludni, ez nagy kár.)

De muszáj időnként kicsit hanyagolni a házimunkát. Az sem jó, ha állandóan nagyon fáradt vagyok, kevesebb lehet a tejem és néha játék közben majdnem elalszok a pici felett.

Szóval én most ilyen módszerrel kapcsolódok ki egy kicsit. És mindig nagyon várom a hétvégéket, hogy apával legyünk hármasban. :-)

2010. márc. 29. 09:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Mi 6 hetesek vagyunk, tudom mikor alszik akkor kéne aludnom, de mire megcsinálom a mosást, vasalást, stb... addigra felébred és igy tovább.... estére hulla vagyok, és persze nincs hozzá türelmem....azért vagyok kiváncsi rá, hogy mások hogy oldják meg, hogy osszák be az idejüket....
2010. márc. 29. 09:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia. Úgy érzem, egyre jobban. Az eleje nehéz volt nagyon, ahogy hazajöttünk a kórházból, a férjem másnaptól úgy dolgozott, hogy minden 2.éjszaka is. Császár után voltam, nehéz volt, este 8-ra kidőltem. Aztán edzőttünk egymáshoz a babámmal, amikor 3 hónapos volt, azt vettem észre, milyen szuper minden, nekem semmim nem fáj, ő egyre jobban lefoglalja magát...Én is mindig arról áhítozom, hogy milyen jó lehet, amikor egy apuka minden du. hazamegy, és közös programot csinál a család. Nálunk ez ritkán, max. néha hétvégén jön össze, de annál jobban megbecsüljük az ilyen alkalmakat.

Most egy éves a kislányom, azt hiszem nála jobb babáról nem is álmodhatnék. Próbálunk nyugodtak lenni, nem idegeskedem felesleges dolgokon,ha egy nap nem jön össze a takarítás, majd másnap bepótolom, ha gyűlnek a vasalnivalók, de szép az idő, inkább kimegyünk, majd vasalok este vagy egy esős napon...Ezekbe bele kellett rázódnom, az elején nehéz volt megszokni, hogy nem megy minden az én elképzeléseim szerint, most viszont nem is tudom már, mivel tudott eltelni egy napom baba előtt???

Mennyi idős a babád?

2010. márc. 29. 09:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Ha 6 hetes, akkor főleg teljesen oké, hogy fáradt vagy. Majd belerázódsz az új helyzetbe. Pihizz, amennyit tudsz, és kettőtök legyen a legfontosabb. Jön a szép idő, menjetek sokat sétálni. A házi munka megvár, igaz gyűlik, de Te pedig erősödsz, és egyre többet egyre gyorsabban meg fogsz tudni csinálni. :) Sok boldogságot!
2010. márc. 29. 09:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a biztató válaszokat....igyekszem a babával törődni, de néha olyan nehéz a fáradtság miatt... hát én is csak abban bizom hogy idővel jobb lesz a helyzet....
2010. márc. 29. 09:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem már egyéves a lányom, de a kezdetektől fogva egyedül voltam vele, úgy, hogy van még egy tízéves gyerkőc is. Mire a kicsi megszületett, megromlott a házasságunk, sosem volt itthon a férjem, később külföldre ment dolgozni, majd elköltözött tőlünk, nagyszülők pedig nincsenek. Minden nap csinálok itthon valamit, vagy mosás, vagy vasalás, vagy főzés. Amikor a kisbabab aludt, az az idő az enyém volt. Olvastam, tévéztem, telefonáltam, házimunkát pedig csak akkor csináltam, ha kedvem volt. Délutánonként séta, mentünk a nagyért a suliba. Igaz, hogy egyedül voltam velük, de nem kérte rajtam senki számon, hogy miért nincs elmosogatva, vagy a kedvenc ingem miért van a szennyesbe. Próbálj kicsikarni magadnak egy kis időt, amikor azt csinálod, amit akarsz. Amióta megszületett a kicsi, talán kétszer éreztem fáradságot, pedig nem könnyű egyedül lavírozni.
2010. márc. 29. 10:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem az első gyerekkel rémálom volt segítség mellett is, és nagyon nehezen jöttem bele. Most a harmadiknál tartunk, de már olyan könnyen veszem az akadályokat, hogy nem is értem, mi volt olyan nehéz az elsőnél. Bele kell rázódni, az biztos, ki is kell tapasztalni, mit hogy lehet ésszerűsíteni, egyszerűsíteni, és változtatni is kell a szokásokon. Én pl. csak a legfontosabbakat vasalom, vettünk mosogatógépet, tömbszerűsítem az utcára menetellel kapcsolatos dolgokat (bevásárlás, oviba menetel, séta, minden egyszeri úttal), hétközben egyszerűbben főzök, stb. és nem szégyellem, ha időnként délután szundítok félórát az altatás közben, vagy ha időnként hamarabb fekszem le este, mint a férjem.
2010. márc. 29. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Én a 6. hétre akadtam ki teljesen, pedig angyali lányom van, abban az időben csak evett és aludt. Sírni egyáltalán nem sírt, még akkor sem ha éhes volt, csa k nyöszörgött. Én nem tudtam aludni se éjjel se nappal, és bepánikoltam hogy itt van egy csöpség, akiért felelősséggel tartozom, és persze az is fura volt, hogy nem csinálhattam azt amit akartam akkor, amikor akartam. De már így 2 hónap után sokkal jobb. Sokkal lazábban fogom már fel az egészet. Akkor végzek házimunkát, amikor elvan a lányom vagy alszik, a munka tényleg megvár, és minden napra beosztok valamennyit, így jut idő pihenésre, tévézésre, és persze játszunk, sétálunk. Aludni még mindig nem tudok nappal, viszont éjszaka már többet sikerül...majd csak lesz valahogy, ez is biztos megoldódik. Szóval én azt gondolom, hogy mindenből kicsit kell csinálni minden nap, és akkor lesz idő mindenre.
2010. márc. 29. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!