Egy gyerekkel elég a kétszobás lakás nektek? Hány négyzetméteren laktok?
Az a helyzet, hogy új lakást akarunk venni hitelmentesen, mert jön a baba (2 felnőtt és egy baba).
Tudnánk venni 3 kis szobás panelt külső kerületben (kb. Örs környékén, szóval azért nem őrülten messze) vagy 2 nagy szobás polgári lakást a Belvárosban. A panelek, amiket ki tudnánk fizetni, sajnos mind távhősek és alacsony a belmagasságuk, de nagyobbak és több szobásak.
43-45 nm az a belvárosi lakástípus, amit az ügynök mutatott, a külső kerületi panelek meg 50-55 körüliek. A Belvárosban élünk 6 éve, szeretjük, de szeretnénk a gyerek másfajta érdekeit is figyelembe venni, mint amik eddig tetszettek nekünk, pl. közeli bábszínház, közeli múzeumok.:)
Inkább 3 szoba kellene gyerekkel, mint 2, hogy legyen nappalink is?
köszi, hogy ennyien írtatok! valóban kellene egy nappali.
nem tervezünk vele egy szobában aludni, vagy max. úgy, hogy mi az ő szobájában és aztán átvonulunk később. de ember tervez...szóval ezt még nem tudom.:)
Testvére biztosan nem lesz, arra nem tervezünk semmiképp.
11: Ez tök jó ötlet, hogy ne a nappali-háló legyen egyben, hanem a nappali-babaszoba!
Most én is ezen dilemmázom éppen. Ez eszembe sem jutott, pedig annyira kézenfekvő.
14: Ez hülyeség.
Volt már baba a házban, semmi gondot nem okozott. Alig lehetett hallani. Az jobban áthallatszik, ha hangosabban beszélnek :)
És téglánál ugyanúgy, ott sem jobb a hangszigetelés, főleg az új építésűeknél. Azok még a panelnál is rosszabbak.
"Egy gyerekkel elég a kétszobás lakás nektek? Hány négyzetméteren laktok?"
Mi 35nm-en lakunk, egy szobában, nekünk egyelőre ez is elég. (Csak mert ez volt az eredeti kérdés.)
De hogy a többire is próbáljak érdemben válaszolni: lakótelepen lakunk, ahol rengeteg a zöldterület, soha nem költöznék kisgyerekkel a belvárosba. Itt jó a levegő, és közel van minden (gyerekorvos, üzletek, gyógyszertár, bölcsöde, óvoda, iskola), és a belvároshoz képest csendes. Ha pedig vmi program van, akkor beülünk az autóba, vagy felülünk a HÉVRE és max félóra alatt benn vagyunk a belvárosban.
És bár most egy szobában lakunk, ha a kettő, vagy az 1 + 2 fél között kéne választanom, szerintem az utóbbit választanám, bár a szakemberek szerint a gyereknek 5 éves korig nincs szüksége külön szobára, csak a szülőknek :). Ezért sem igyekszünk annyira elköltözni innen, vagy választjuk ketté az egy nagy szobát. A gyereknek valóban nem igénye a külön szoba jó ideig, de ha meg akarjátok spórolni a további költözéseket, akkor már most érdemes azt választani, ahol mindenre külön helyiség van.
Mi két szobásban éltünk...Született egy baba, akkor még nyögvenyelősen, de elfértünk. A ruháink a gyerekszobában, de ha pl. Apa ment korán dolgozni, már este ki kellett venni a ruhákat, hogy ne ébressze fel a babát...néha persze el lett felejtve...
Aztán megszületett a 2. baba és ott bedobtuk a törölközőt. Kiköltöztünk az aggromelációba, kertes családi házba.
Én is a nagyobbat választanám...
Állandóra semmiképp nem szeretnénk a gyerekkel egy szobában élni, semeddig. Sokat dolgozunk otthonról, meg egyébként is, szerintem kell a személyes alvó és egyéb tér.:)
A polgári lakásban általában nem hallatszik zaj, jobbak a falak és magas a lakás, de erre még nem is gondoltam, hogy kiutálhatnak a szomszédaink, ha sír a gyerek a panelben. Remélem, hogy azért nem.:)
Most egy egyszobásunk van (a kicsink albérletbe születik, a lakásunkat most adtuk el, eddig ki volt adva évekig, de ha találnánk egy albinknál jobb lakást, oda mennénk, túl nagy stressz kiadni lakást), 36 nm-re, egy szobába nem akartunk vele költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!