Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy gyerekkel elég a kétszobás...

Egy gyerekkel elég a kétszobás lakás nektek? Hány négyzetméteren laktok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy új lakást akarunk venni hitelmentesen, mert jön a baba (2 felnőtt és egy baba).

Tudnánk venni 3 kis szobás panelt külső kerületben (kb. Örs környékén, szóval azért nem őrülten messze) vagy 2 nagy szobás polgári lakást a Belvárosban. A panelek, amiket ki tudnánk fizetni, sajnos mind távhősek és alacsony a belmagasságuk, de nagyobbak és több szobásak.

43-45 nm az a belvárosi lakástípus, amit az ügynök mutatott, a külső kerületi panelek meg 50-55 körüliek. A Belvárosban élünk 6 éve, szeretjük, de szeretnénk a gyerek másfajta érdekeit is figyelembe venni, mint amik eddig tetszettek nekünk, pl. közeli bábszínház, közeli múzeumok.:)

Inkább 3 szoba kellene gyerekkel, mint 2, hogy legyen nappalink is?

2016. febr. 1. 11:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy csomóan mondták, hogy a gyereknek külön szoba kell, ehhez képest alvásra is nehéz ott rávenni, kihozza a játékait a nappaliba, ott akar lenni, ahol én is vagyok. Másfél éves. Szerintem amíg kicsi a kétszobásból a nappali felét babasarokká kellene alakítani. Ti meg a külön hálóba menjetek, szex miatt fontos a zárhatóság. Később váltsatok, addig is spóroltok a rezsin.
2016. febr. 1. 11:50
 12/22 A kérdező kommentje:

köszi, hogy ennyien írtatok! valóban kellene egy nappali.

nem tervezünk vele egy szobában aludni, vagy max. úgy, hogy mi az ő szobájában és aztán átvonulunk később. de ember tervez...szóval ezt még nem tudom.:)

Testvére biztosan nem lesz, arra nem tervezünk semmiképp.

2016. febr. 1. 11:55
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

11: Ez tök jó ötlet, hogy ne a nappali-háló legyen egyben, hanem a nappali-babaszoba!

Most én is ezen dilemmázom éppen. Ez eszembe sem jutott, pedig annyira kézenfekvő.

2016. febr. 1. 11:56
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Ráadásul panelben babával jó sok ellenséget lehet szerezni. NAGYON meg kell nézni a szomszédokat alul felül is. Téglánál tökmindegy.
2016. febr. 1. 12:03
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

14: Ez hülyeség.

Volt már baba a házban, semmi gondot nem okozott. Alig lehetett hallani. Az jobban áthallatszik, ha hangosabban beszélnek :)

És téglánál ugyanúgy, ott sem jobb a hangszigetelés, főleg az új építésűeknél. Azok még a panelnál is rosszabbak.

2016. febr. 1. 12:06
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"Egy gyerekkel elég a kétszobás lakás nektek? Hány négyzetméteren laktok?"

Mi 35nm-en lakunk, egy szobában, nekünk egyelőre ez is elég. (Csak mert ez volt az eredeti kérdés.)

De hogy a többire is próbáljak érdemben válaszolni: lakótelepen lakunk, ahol rengeteg a zöldterület, soha nem költöznék kisgyerekkel a belvárosba. Itt jó a levegő, és közel van minden (gyerekorvos, üzletek, gyógyszertár, bölcsöde, óvoda, iskola), és a belvároshoz képest csendes. Ha pedig vmi program van, akkor beülünk az autóba, vagy felülünk a HÉVRE és max félóra alatt benn vagyunk a belvárosban.

És bár most egy szobában lakunk, ha a kettő, vagy az 1 + 2 fél között kéne választanom, szerintem az utóbbit választanám, bár a szakemberek szerint a gyereknek 5 éves korig nincs szüksége külön szobára, csak a szülőknek :). Ezért sem igyekszünk annyira elköltözni innen, vagy választjuk ketté az egy nagy szobát. A gyereknek valóban nem igénye a külön szoba jó ideig, de ha meg akarjátok spórolni a további költözéseket, akkor már most érdemes azt választani, ahol mindenre külön helyiség van.

2016. febr. 1. 12:11
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi két szobásban éltünk...Született egy baba, akkor még nyögvenyelősen, de elfértünk. A ruháink a gyerekszobában, de ha pl. Apa ment korán dolgozni, már este ki kellett venni a ruhákat, hogy ne ébressze fel a babát...néha persze el lett felejtve...

Aztán megszületett a 2. baba és ott bedobtuk a törölközőt. Kiköltöztünk az aggromelációba, kertes családi házba.

Én is a nagyobbat választanám...

2016. febr. 1. 12:26
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Most két éves a fiunk, most még csak-csak jó a jelenlegi alberletunk. 60 negyzetmeter, van egy nagy nappali, egy hálószoba és egy konyha. A kisebb szoba a hálószoba, ott alszunk mind. De később ő már kapna külön szobát, és akkor nekünk a nappali lenne a hálónk, amit mi nem szeretnénk. Nehéz úgy vendégeket fogadni, minden nap el kell rakni az ágyneműt, nem is igazi hálószoba, de nem is igazi nappali. Így mi mindenképpen költözünk, vettünk egy nagy házat, és ott lesz külön szoba mindenkinek és külön nappali-konyha-étkező. Amit mi még utálunk, hogy a hálószoba mellett van a konyha, és este miután a fiunk már alszik, mi meg kimegyunk a konyhára, halkan kell lenni. A házban külön lesz a hálószobás rész és ahol a napi életet éljük. Persze lehetne így élni tovább, de ha lenne lehetőségem választani, hogy ma este, amíg a házfelujitas tart a ketszobas albérletbe menjünk haza vagy egy háromszobásba, a háromszobásat választanám, még ha messzebb is lenne. De mindenkinek más a fontos, nekünk pl autónk nem volt sokáig, most vettünk a házfelujitashoz egy régi, nem sajnáljuk típusú autót. Más szerint meg nem szabad gyereket vállalni, ha nincs autó.
2016. febr. 1. 12:54
 19/22 A kérdező kommentje:

Állandóra semmiképp nem szeretnénk a gyerekkel egy szobában élni, semeddig. Sokat dolgozunk otthonról, meg egyébként is, szerintem kell a személyes alvó és egyéb tér.:)

A polgári lakásban általában nem hallatszik zaj, jobbak a falak és magas a lakás, de erre még nem is gondoltam, hogy kiutálhatnak a szomszédaink, ha sír a gyerek a panelben. Remélem, hogy azért nem.:)

Most egy egyszobásunk van (a kicsink albérletbe születik, a lakásunkat most adtuk el, eddig ki volt adva évekig, de ha találnánk egy albinknál jobb lakást, oda mennénk, túl nagy stressz kiadni lakást), 36 nm-re, egy szobába nem akartunk vele költözni.

2016. febr. 1. 13:06
 20/22 anonim ***** válasza:
26%
Tuti nem vállalnék 2 szobába gyereket.
2016. febr. 1. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!