Közel fél éves babával repült valaki Thaiföldre? Hogy viselte az utat? Éjjeli járattal mentetek? A nyaralás milyen volt? Tudtátok élvezni a helyet a picivel együtt is?
Ez lesz a fiunk első hosszabb utazása, pont a nyaraláson lesz fél éves.
Viszont hogy őszinte legyek, kicsit parázok, hogy fogja viselni, ennyi időt még nem voltunk távol otthonról (3 hét).
Aki ment ilyen hosszú útra pici babával, elmondanátok a tapasztalataitokat?
Kedves Kérdező,
ha, ahogy írtad, aggódsz, hogy a kicsi hogyan fogja bírni, ugyanakkor a válaszolók mindegyike felhívta a figyelmedet arra, hogy valószínűleg rosszul, akkor végülis megkaptad a kérdésedre a választ, nem? Rosszul fogja bírni, nagy a valószínűsége annak, hogy egzotikus betegséget is elkap, ha ez kicsit is érdekel, akkor te sem fogod jl érezni magad a fentiek miatt. Az tök jó, hogy elgondolkodtál azon,, hogy a babának mi a jó, de okosabb lett volna még az előtt, hogy mindent kifizettetek, megszerveztetek. Ahhoz semmi közöm, hogy miért jó egész nap egy szállodában ülni a világ másik végén, amikor európai tengerparton is megtehetnétek ugyanazt, de azért lásd be, ez is blődség valahol.
Mindegy, ha jól értem, itt már csak az van hátra, hogy a lehetséges védőoltásokkal és lelkileg is felkészüljetek a trendiség hátulütőire..... talán vigasztal, hogy a baba az egészből semmire sem fog emlékezni, ezért könnyen megbocsátja nektek ezt az önző lazaságot.
ennyi értelmes választ rég nem olvastam egy kérdésre sem.
kérdező!nagyon felelőtlen vagy! sajnalom szegény babát! a többiek pedig mindent leírtak.
Egyik ismerősömék nemrég voltak Maldív szigeteken egy 2és fél éves és egy 5hónapos babával. Nagyon jól érezték magukat, semmi gond nem volt a gyerekekkel sem. A repülőn aludtak, ott pedig semmilyen fertőzést-betegséget nem kaptak el.
Thaiföldről nem tudok nyilatkozni, de szerintem ha nem nagy "nyűggel" jár nektek, hogy kisbabával utaztok szerintem belevághattok. Bár nem értek az ottani veszélyekhez, még sosem jártam ott, de pl a gyermekorvos biztos tud tanácsot adni ezügyben.
Kedves Kérdező!
Mi a férjemmel nászúton voltunk Phuket-en.
Azóta évente visszamegyünk (mindig máshová) az évfordulónkon.
Amikor a babánk megszületett, nekünk is megfordult a fejünkben, hogy elvisszük, ő akkor lett volna 10 hónapos, de nem mentünk.
Igaza van annak a válaszolónak, hogy ilyen hosszú útra úgy érdemes menni, ha kiélvezed a környezetet, nem csak a szállodát.
Tudom, mert voltam, láttam...a tengerpart is tök jó, meg a szállodák is színvonalasak, DE ennyit (és ilyen áron) menni ezért.... 3 hét baromi hosszú idő, egy helyben lenni, wellnes-ezni meg hát közelebb is lehet.
ÉS tényleg nem az írigység beszél belőlem, mivel mi is visszajárunk-
Amikor a fiúnk 4 éves lett, elmentünk együtt és nagyon élvezte, emlékszik rá, visszaemlegeti az élményeit...
A babának ez nem kell, csak nektek...így elmenni pedig én önzőségnek tartom. Ha babát vállalok, akkor azt is tudnom kell, hogy az bizony lemondásokkal jár.
Még ha előtte nagyvilági életet éltem is (mint ahogy én is) tudja lemondani a saját gyerekem kényelméért biz
Ausztráliában élünk, 6 hónapos terhes voltam amikor haza látogattam Magyarországra, mert ha a baba meg fog születni úgysem tudok jönni egy ideig. Úgy indult az egész, hogy 14 napot töltök Magyarországon. Persze a 12. napon elkezdtem görcsölni, keményedett a hasam. Bementünk egy kórházba, veszélyeztetett terhesnek lettem nyilvánítva, azt mondta ha tehetem 24 órából 18-at az ágyba töltsek. Mondtam, hogy rendben de 2 nap múlva még 29 órát én még utazok mert haza megyek. Azt mondta arról szó sem lehet. Mert azzal a baba életét veszélyeztetem.
Hívtam a párom, hogy most akkor mi legyen. Mondta hogy akkor ne induljak vissza, hanem ő 1 hónap múlva utánam jön. Így szültem meg Magyarországon a kisbabát. A szülés után 6 héttel repültünk Ausztráliába. Jól viselte, a repülőn végig aludt, csak az átszállásoknál ébredt fel, de ott is hamar vissza aludt. Egyedül Abu Dhabi átszállásnál mikor várni kellett 3 órát akkor volt nyűgös, nagyon sírt. De valami vezetőtől kaptunk egy pihenő kulcsot ahová betudtunk menni.
Majd mikor 1 éves lett akkor mentünk New York-ba egy esküvőre. Ott nagyon jól bírta a repülő utat.
Nyáron mi is Thaiföldre megyünk 2 hétre onnan Magyarországra 2 hétre. Akkor lesz a fiunk 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!