Kisbabának nem kell/nem szabad tv-t néznie. Ezzel egyet értek. De akkor mi sem nézhetjük, amíg ébren van?
Most mi a helyes válasz?
Az is le van teljesen pontozva, aki nézi és az is, aki nem! :)
Tv előfizetésünk nekünk sincs, de a baba szempontjából ugyan mindegy, hogy a Mónika-show villog a háttérben, vagy az általunk kiválasztott film/sorozat. Mi néztük. Az elején, mikor a szoptatás még valóban több órás tevékenység volt, én is néztem közben is, de csak akkor, amikor már félálomban cuppogott vagy bealudt, és felkelni nem lehetett mellőle, mert felébredt.
Amikor nagyobb lett, mindig elbarikádoztuk, hogy ő lehetőleg ne lássa, csak hallja, és a horrorokat, ijesztő hanghatásokat tartalmazó filmeket hanyagoltuk.
Szerintem életszerűtlen, hogy egyáltalán ne menjen, ha a szülők egyébként szokták nézni, de meg lehet találni az arany középutat. Nálunk se ment egész nap, csak napi pár órát, amiből max. 1 esett az ébrenléti idejére.
Én kb. 3 nap után begolyóztam tévé nélkül.
Nem maga a műsor hiányzott, hanem, hogy semmi inger nem ért, halál csend egész nap. Áh, kizárt. Nyilván nem ültetem elé, de nekem fontos, hogy legalább valami külső inger érjen. Mellette játszok vele, beszélgetek, a tv/videó csak amolyan háttérzaj.
Engem meg pont az idegesít, ha megy a háttérzaj, mikor valakivel kommunikálnék. :) A gyereknek is jobb, ha nincs állandóan és feleslegesen stimulálva a füle, és a szülei beszédét tisztán érti mindenféle zavaró tényező nélkül.
A legrosszabb az, amikor vendégségben vagyunk, a tévé ordít de senki se nézi és még beszélgetni se tudunk normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!