2 hónapos kisbabának mikor és mivel csillapítjátok a lázát?
nem irt fel a gyerekorvos ilyet?
1 eves kor alatt ez a legjobb kup lazra. (algopirinnel megegyezo a hatoanyaga), ha kiadjak a gyogyszertarban, akkor en ezt ajanlom, 100mg-osat.
2 hónaposnak Germicid-C, felet. Csak receptre adják ki, írass fel a dokival. Ő az: [link]
Nurofen 60 mg-os kúp 6 kg alatti gyereknek nem adható, ha több mint 6 kg a babád, akkor a Nurofen 60mg-os kúp is jó. Illetve Nurofen v. Algoflex szirupok 5kg feletti gyereknek adhatóak, de 3 hónap alatt nem ajánlják, csak orvosi ellenőrzés mellett.
Tehát a gyermekednek a Germicid-C a legjobb megoldás, célszerű felíratni a gyerekorvossal.
Bocs, most néztem, hogy nincs 4 kg. Akkor csak Germicid-C. Illetve, mikor nekem 8 hetes volt a lányom és kellett lázcsillapító, akkor a doki asszisztense a Mexalen csecsemőknek kúpot ajánlotta, mert nem volt bent a dokink és a Germicidet nem tudtam felíratni. A Mexalen recept nélkül is kapható, de csak felet kaphat ebből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!