Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha átalussza az éjszakát?

Baj ha átalussza az éjszakát?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Február 3-án lesz 2 hónapos a mi kis angyakánk Annabella. 4 nappal ezelőttig nappal fél órákat volt fent, este 8-kor elaludt, felkelt enni 02:30-kor, majd reggel 6-kor. Az elmúlt 4 napban, átszokott a következő napi rendszerre:

délelőtt alszik, 3-4 óránként eszik, majd kb 14 órától fent van este 22-ig, és végig mosolyog, mesét néz, beszélget, játszik. Este 6-7-kor fürdik, és eszik, majd ezt követően 22:00-22:30 között eszik, büfizik, majd elalszik és reggel 6-7-ig húzza a lóbőrt. Hason alszik, de szeret háton is, de természetesen légzésfigyelővel hagyjuk hason aludni csak, gyerekorvosi tanácsra. Szerintetek normális egy ennyi idős babánál ennyi alvás? Illetve egy úttal még egy kérdés, ilyen korú babák szoktak folyamatosan 8-10 másodpercen keresztül ,,beszélgetni,,? Ez alatt azt értem, hogy szabályosan gagyog, mint a tőle 1 évvel idősebb gyerekek. Értelmes válaszokat előre is köszönöm!

2016. jan. 31. 07:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Mesét néz, beszélget, játszik????? A 2 hónapos.

Most mi ez a kérdés? Miért lenne baj, ha átalussza az éjszakát? A többi csak dicsekvés, normálisan nem lehet rá válaszolni.

2016. jan. 31. 08:04
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

ne haragudj, de nálad nem stimmt valami...az már biztos.

amúgy egy kérdést kivettem ebből a hablatyból, arra a válasz: nem baj, ha alszik.

2016. jan. 31. 08:16
 3/14 A kérdező kommentje:
Tisztelt hölgyem/uram, vagy bárki is vagy, 27 éves apuka vagyok, párom 22, 4 évvel ezelőtt még dizsibe ittuk a páleszt a haverokkal, első gyerkőcünk, természetesen tervezett baba volt, lagzi után egy évvel. Miért csodálkozol, ha sok megválaszolatlan kérdésem van nekem mint apukának??? Te hogyan írnád le más szóval, azt mikor elejétől a végéig figyeli, és mosolyog egy-egy tom&jerry részt ami kb 25 perc, mint hogy TV-zik??? Mit írjk, hogy jó legyen? Bambul a TV irányába? Nézné a falat, csak előtte a TV??? Nem értem ezzel mi a gondod... Beszélget... ezt lentebb kifejtettem mit hívok ennek.. Játszik? A szönyegén ütögeti a lecsüngő játékokat, közben mosolyog, és gagyog... ezt hogy írjam le? Nem értem mit érzel ,,dicsekvésnek,, ha jól tudom ez az oldal azért van hogy a kérdezők kérdezzenek, a ,,hozzáértők,, meg válaszoljanak. Az alvásról sok mindent olvastam, pl hogy 6 hónapos korig maximum 4-5 órát szabad hagyni aludni két evés között. Ezért tettem fel a kérdést, hogy baj e ha 8-9 órát alszik éjszaka..
2016. jan. 31. 08:18
 4/14 anonim ***** válasza:
61%

Nem baj, ha alszik és az is normális, hogy gagyog.

Nekem mind a kettő fiam 21-8 ig aludt 2 hónaposan, meg be nem állt a szájuk, ha ébren voltak.

2016. jan. 31. 08:18
 5/14 anonim ***** válasza:
82%
"szabályosan gagyog, mint a tőle 1 évvel idősebb gyerekek." Ezt érzem dicsekvésnek. Tom és Jerryt nézettek egy 2 hónapos babával? Énekeljetek meg mondókázzatok neki! Ne tv-t nézzen!
2016. jan. 31. 08:25
 6/14 Regáti ***** válasza:
41%
Szerintem ez mind normális mert az én kislányom is ugyan ìgy csinál csak ő elöbb alszik este!ő már egy hét múlva 7 hónapos de ő is ilyen volt! Én sem ébresztettem fel enni mert ha éhes felkel! Csak az enyém szerencsére délután is alszik 1-2 órát van hogy 3 órát is! Ő is sokat játszik szőnyegen kis kora óta én pedig tudom csinálni a dolgom! Hason alszik szinte csak mert máshogy nem szeret, amióta pedig forog 2 hónapja azóta úgy fordul egy idő után ahogy neki jó! Remélem segítettem!
2016. jan. 31. 08:33
 7/14 A kérdező kommentje:

Kezdem magam egy óvodába érezni.. Komolyan mondom, ,,dicsekvés,, Akkor engedelmeddel kijavítom az álltalad idézett mondatomat, a következőkre:

A 2 hónapos kislányom 10 másodpercen keresztül szokott rendszeresen gügyörészni, különböző hangokat kiadni, néha már-már fél szavakra hasonlító hangokat kiadni, és az ismerőseim, illetve családtagjaim, rokonaink mind azt mondták mikor hallották, hogy az ő gyerekük ennyi idősen még inkább csak visító, kényeskedő hangokat adtak ki, sőt szüleim emlékei szerint én sem és a húgom sem adtunk ki ilyen hangokat max 11-12 hónaposan. A dicsekvést nekünk megtanították az oviba, hogy nem szép dolog.

3. és 5.-ik válaszolónak köszönöm szépen az értelmes választ!

Látod kedves ,,dicsekszem,, barátom, nem csak az én babám tud ilyeneket 2 hónapos korában. Attól, hogy esetleg te nem tapasztaltad a te gyerekeden/gyerekeiden, még nem jelenti azt, hogy dicsekedik az akinek ezeket csinálja a babája ennyi idősen. Megnyugtatlak, hogy bőven van része éneklésben, és mondókákban is, de napi 25-30 perc mese miatt kétlem, hogy bármi baja lenne. Mikor nincs kedve mesét nézni elfordul.

2016. jan. 31. 08:42
 8/14 anonim ***** válasza:
41%
A fiam 7 hetesen már átaludta az éjszakát és ő is sokat "beszélgetett" amikor ébren volt. Bár ő jó alvó, most 4 hónaposan is max 3 órát tud ébren tölteni de minden baba más.
2016. jan. 31. 09:01
 9/14 anonim ***** válasza:
24%

Nem baj,had aludjak csak át:)

A gagyogás meg semmiképpen sem baj:) A tv-nézés nem biztos hogy jót tesz az idegfejlődésének,de a napi 25 perctől semmi baja sem lesz! Az a lényeg,hogy boldog :)

2016. jan. 31. 09:18
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat mindenkinek!!!
2016. jan. 31. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!