Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adjak neki folyadékot?

Mikortól adjak neki folyadékot?

Figyelt kérdés
Már eszünk főzeléket és gyümiket. Elég ha utána ugyanúgy megkínálom cicivel vagy adjak inkább mellé babavizet? És miből adjam? Csőrös pohárból vagy cumis üvegből? Egyiket sem használtuk igazán eddíg..Fél évesek leszünk pár nap múlva.
2010. márc. 28. 19:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha van tejcsid, az mehet nyugodtan a főzelék illetve gyümölcs után (azért kis időt hagyjál a kettő között). Étkezések között kevés babavízzel, hígított gyümölcslével, esetleg vízzel is megkínálhatod, szerintem pohárból nyugodtan (vagy csőröspohárból akár). Ha eddig nem próbáltatok cumisüvegezni, szerintem akkor azt már hagyd is. Pár kortyot adhatsz neki étkezések között (én meg szoktam kínálni, egy nap alatt kb. 1,5 dl folyadékot megiszik a tápszeren kívül, 6 hós a kisfiam). Ha nem lesz szomjas, nem fogja úgysem elfogadni.(B)
2010. márc. 28. 19:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Pohárból ivott mindkét fiam, elejétől kezdve.

Nem kell fölösleges dolgokra rászoktatni.

Babavizet, vagy forralt vizet kortyolgathat. Sokat úgysem fog még inni. Esetleg nyáron a nagy melegben.

2010. márc. 28. 20:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Fiam 6,5 hónapos, és én is ezzel bajlódok.A szilárd kaja után sokszor nem kéri a cicit, a cumisüveget nem nagyon ismeri, nem hajlandó inni belőle.Nagyon félek, hogy kiszárad, néha már éreztem acetonszagot rajta, de nem akar inni.Ma megpróbáltam pohárból, és sikerült 20 mili vizet megitatni vele, úgyhogy ezentúl pohárból próbákozok.

/Z/

2010. márc. 28. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!