Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hat és fél hónapos baba...

Hat és fél hónapos baba nagyon gyakran kel éjjel, nem az éhségtől. Ti hogy szoktatnátok le erről?

Figyelt kérdés

Mert ugye A) nem szoptatom meg többet éjjel B) fokozatosan mondjuk. Csak a fokozatosnál én arra gondolnék hogy nem fogja érteni hogy az első felsírásánál miért nem szoptatom meg míg a másodiknál igen és emiatt csak ugyanúgy fogja "követelni". Nem tudom hogy érthető-e. Míg ha többet nem szoptatnám meg akkor érthető lehetne hogy ÉJSZAKA nem, de amint hajnalodik kaphat. Csak ez meg annyira drasztikusnak tűnik.

Mit gondoltok?

2016. jan. 26. 12:10
1 2 3 4
 21/33 LadyLoss ***** válasza:
100%
18-as! Talán igazad van és végletekben gondolkodunk. De vedd észre, hogy te is az egyik végletet képviseled. :)
2016. jan. 26. 14:30
 22/33 anonim ***** válasza:
Persze, próbálkozni mindig lehet... de jelen esetben ez valószínűleg a baba sok sírásával járna együtt, és azzal, hogy az anya nem elégíti ki az igényeit.
2016. jan. 26. 14:32
 23/33 anonim ***** válasza:
12%
nem..én azt írtam, próbálja meg, meg kézben lehet tartani a dolgokat, anélkül hogy valaki sz...r anya legyen, lehet ráhatása a dolgokra...ez nem végletesség. Emellett megosztottam vele a tapasztalataimat arról, hogy hogyan alakult azoknál az ismerőseimnél a baba szoptatási szokása, akik teljesen alá rendelték magukat az igény szerinti elveknek. Nekem az igény szerinti szoptatás és a kötődő nevelés túl szélsőséges...én úgy gondolom ebben van középút, az első pár hétben én is igény szerint szoptattam, utána viszont már nem...én is dajkálom, ringatom a babámat, mint mindenki más, volt hogy hordoztam is, de nem gondolom azt hogy valaki sz...r anya és minek neki gyerek, ha nem csinál magából rabszolgát.
2016. jan. 26. 14:36
 24/33 anonim ***** válasza:
29%

22: nálam egyetlen egyszer járt sírással, és "igazam" is lett mert utána nem kelt többet, megbarátkozott a cumival, azóta azzal alszik, mint írtam a kapcsolatunk tökéletes, nagyon nyugodt vidám baba, csak jót mondanak róla, és tény hogy nem lett kielégítve az az igénye, hogy 2 óránként cicit kapjon, na de feltétlenül kell, hogy hagyjuk, hogy ilyen igénye legyen egy babának még akkor is, ha ez pl hátraveti a fejlődését? (az én lányom pl már egyáltalán nem hízott mert annyit volt ébren, mikor a cumihoz nyúltam, és igazából játszani sem tudtam vele, foglalkozni vele, mert egész nap csak sírt az álmosságtól)

amikor végre elfogadta így a cumit, mintha kicserélték volna...teljesn más dimenziót öltött a kapcsolatunk és azóta csak azt bánom hogy nem léptem már meg előbb ezt a dolgot..

nyilván nincs két egyforma baba...de miért ne próbálhatná meg a kérdező.

2016. jan. 26. 14:39
 25/33 A kérdező kommentje:
Bocsánat de igen, szerintem nagyon durva és nem feltétlenül támogatandó az hogy 3 hónapja 2 óránként kel éjjel a baba. Az rengeteg ébredés. És lehet hogy csak magamat akarom nyugtatgatni de egészen biztos vagyok benne hogy igenis neki is jót tenne ha ennél kevesebbszer kelne.
2016. jan. 26. 14:40
 26/33 LadyLoss ***** válasza:
57%

És valóban, próbálkozni kell, mert a ti életetek, nem az itt fórumozóké.

elmondom én, hogy csináltam, hátha ez segít, vagy nem, mert nem egyformák a babák.

Szóval miután az én gyermekem is sokszor kelt éjjel, elkezdem megpróbálni nyújtani az evések közötti időt. Ha elkezdett mocorogni, már nem vettem ki azonnal, hanem cumit adtam neki. (nagy előny, hogy kezdettől fogva cumizik is amellett, hogy kizárlólag szopott) eleinte nem segített semmit, perceken belül láttam rajta, hogy bizony muszáj lesz megetetnem. Majd elkezdett beválni. eleinte negyedóra húsz percekkel sikerült halogatni az etetést, majd egy órával, míg egyszer csak már nem kelt fel csak 2x szopni. de végig mellette volta, nem hagytam magára, nem hagytam sírni. Maximum nyekegni kicsit. ez azzal járt, hogy míg ő cumizgatva aludt tovább én hónapokig félálomban aludtam csak, de ez az időszak is elmúlt. ÓRIÁSI segítségem volt ebben, hogy 7 hónapos koráig mellettem aludt bölcsőben, így csak oldalra kellett fordulnom és míg kómáztam tudtam a cumit tartani a kezemmel ha kellett. Most már ügyes, maga is megkeresi a cumiját éjjel ha elkeveredne és szépen alszik a saját szobájában. Kétszer kel éjjel most már csak.

Az együtt alvás ellenére a házastársi életünk nem szenvedett hiányt, de ha nagyon zajosak akartunk lenni, hát kivonultunk mellőle a nappaliba. :D

2016. jan. 26. 14:41
 27/33 anonim ***** válasza:
50%
NEm azért kel a baba mert nincs jobb dolga, annak oka van. Szóval biztos neki is jobb lenne ha nem kelne, de ehhez a kiváltó okot kell megkeresni, ami lehet akár fogzás, de lehet simán az idegrendszer éretlensége is. Ő attól még kipiheni magát.
2016. jan. 26. 16:53
 28/33 anonim ***** válasza:
55%

egy ilyen kiváltó ok lehet hogy megszokta hogy cicivel alszik vissza...mindenki megébred éjjel csak van aki vissza tud magától aludni van aki nem...a babák még általában nem...ha megszokják a cicin elalvást, akkor úgy tudnak elaludni...amelyik a cumit szokja meg az azzal alszik vissza. amelyik a ringatást, az azzal...

6 hónaposnál én ezt tartom a legvalószínűbbnek, tekintettel arra hogy nem csak egy pillanatnyi ébredési hullámról van szó, amit rá lehetne húzni fogzásra vagy növekedési ugrásra.

2016. jan. 26. 17:07
 29/33 anonim ***** válasza:
48%
Sehogy. Teljesen természetes a babád igénye.
2016. jan. 26. 19:35
 30/33 anonim ***** válasza:
Nem szoktatnám le. Még nagyon kicsi, normális hogy el éjjel.
2016. jan. 29. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!