Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hat és fél hónapos baba...

Hat és fél hónapos baba nagyon gyakran kel éjjel, nem az éhségtől. Ti hogy szoktatnátok le erről?

Figyelt kérdés

Mert ugye A) nem szoptatom meg többet éjjel B) fokozatosan mondjuk. Csak a fokozatosnál én arra gondolnék hogy nem fogja érteni hogy az első felsírásánál miért nem szoptatom meg míg a másodiknál igen és emiatt csak ugyanúgy fogja "követelni". Nem tudom hogy érthető-e. Míg ha többet nem szoptatnám meg akkor érthető lehetne hogy ÉJSZAKA nem, de amint hajnalodik kaphat. Csak ez meg annyira drasztikusnak tűnik.

Mit gondoltok?

2016. jan. 26. 12:10
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
50%

nem kívánságműsor, de amire lehet egy anyának ráhatása, arra legyen is, miért kellene éjjel naponta hatszor hétszer kelni, amikor az nem jó se az anyának sem a babának? Nekem most panaszkodnak a barátnőim, hogy a 1,5-2 évesük még mindig háromszor négyszer cicizik éjjel, így maguk közé vették, semmi szex, állandóan a cicin lóg stb.

persze szerencsés az a helyzet, amikor maga választja el magát, na de valljuk be, ha te éjjel három óránként szürcsölhetnél egy finom üdítőt éjjel, nem kelnél fel érte? Főleg ha ezt még egy kis összebújással is megspékelheted?

2016. jan. 26. 13:59
 12/33 anonim ***** válasza:
54%

Nagyobbik lányom 14 hónaposan magától hagyta el az éjjeli cicizést, semmit nem tettem érte (és az utolsó hónapokban is már csak egyszer, hajnalban kelt fel).

Ha egy ilyen pici babának még az az igénye hogy éjjel szopizzon, akkor szerintem adni kell neki.

Mivel utolsó válaszoló, te nyilván nem szoptattad 1-2 éves korodig a gyereket, ezért hiszed azt, hogy aki még 1,5 évesen szopizik, az egész nap a cicin lóg, pedig ez egyáltalán nincs így, főleg nem éjjel.

(azt se értettem soha hogy ha valaki egy ágyban alszik a babával attól még mért ne lehetne szex? csak az az egy ágy van a házban vagy mi?)

2016. jan. 26. 14:05
 13/33 A kérdező kommentje:
hát felcsináltak és nem volt pénzem abortuszra
2016. jan. 26. 14:07
 14/33 LadyLoss ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező, mivel úgy fejezted be a kérdésedet, hogy "mit gondoltok?" én most erre válaszolok.

Én azt gondolom, hogy...

...egy 6 hónapos babát ne szoktass le az éjszakai evésről. Bővel lehet, hogy éhes, hogy szomjas (az anyatej szomjoltó is), vagy csak a közelséged, a bőröd illata kell neki. Ne foszd meg ettől, mindenféle csodásnak hitt, "semmi baja nem lesz tőle" módszerrel. Ha már nem lesz igénye, aludni fog hidd el. Egy felnőtt, kamasz, kisiskolás sem kel már éjjel enni. De amíg pici baba, addig ez ezzel jár. Ez olyan, mintha azt írnád, hogy hogyan szoktasd le a pisilésről éjjel, mert nem akarod éjjelre már pelenkázni. Ez az én véleményem.

Off.

ÉS mivel ez egy nyílt fórum, bárki bárhová kiírhatja a véleményét, elmondom, -akinek nem inge ne vegye magára-de elképzelni nem tudom, hogy mit gondolnak az emberek, a kisbabákról, gyerekekről. Végig ábrándozzák a terhességet, meg "gyereket akarok" lázban égnek a párok, aztán meg panaszkodnak, hogy jé, még igényei is vannak ennek a kölöknek. "Én aludni akarok éjjel, aludjon ő is", erre elég lenne egy játék baba is. Bizony a gyereknevelés sokszor komoly és nehéz áldozatokkal jár. Például, hogy sokáig felkel éjjel, sokáig cumizik, sokáig szopna, sokáig pelenkás, stb....fel nem foghatom, hová siettetjük és miért "taszítjuk el", hagyjuk figyelmen kívül a gyerekein sajátos, egyénre jellemző igényeit, csak mert a szomszédé már 8 hetesen átaludta az éjszakát.

Off.

Bocsánat, kikívánkozott, de nem a kérdezőt akartam bántani. Sőt senkit nem akarok bántani. Csak sajátos szemszögemből nézem a világot.

Jajj de le leszek pontozva. :)

2016. jan. 26. 14:12
 15/33 A kérdező kommentje:
a tübbi válaszolónak köszönöm a normális válaszokat. hihetetlenül ideges tudok lenni az ilyen kérdésektől meg beszólásoktól hogy miért szül az ilyen gyereket. nagyon alantanak tartom.
2016. jan. 26. 14:13
 16/33 A kérdező kommentje:
Szoptatnám én 2x akár éjjelente egész szívesen. De 2 óránként kevésbé szívesen.
2016. jan. 26. 14:14
 17/33 anonim ***** válasza:
31%

12: egyrészt nekem a férjem 8-ra ér haza...ha valamikor hétköznap össze tudunk bújni, az éjjel történik az ágyban...így esetünkben akkor valóban nincs szex ha ott alszik a baba...

másrészt mint írtam, van pár barátnőm, akik szoptatják a 1,5-2 éves gyereket, és szó szerint egész nap a cicijükön lóg, konkrétan az egyikük 2-3 órás látogatásunk alatt négyszer rakta mellre napközben a 1,5 éves gyereket, a másik barátnőmnek nappal nem lóg a cicijén, de éjjel háromszor négyszer kell hozzá kelnie.

Az utcában szintén lakik egy 1,5 éves, a szomszédunkban, a szomszédasszonyom panaszkodik rá hogy nem fogadja el a cumit, éjjel nem alszik az egész család...

tisztában vagyok vele hogy van ellenpélda is, mivel az én lányom egyébként leválasztotta saját magát a nappali szopizásról 1 évesen ezért én is jól tudom, hogy sok baba leválasztja magát...viszont az éjszakai ciciről én leszoktattam a babámat, kb ilyen 6 hós kora tájt, mert az egész napi alvása kimerült 6-7 órában, az enyém 2-3 órában, és egyáltalán nem gondolom úgy, hogy ezt feltétlenül el kell fogadni, mert kevésbé jó anya, aki a gyerekét inkább minőségi alvással szeretné boldoggá tenni, mint sem óránkénti cicizéssel...mindenkinek maga dolga hogy nyugtatja..én az alvást választottam, és egy nagyon nyugodt, mosolygós 1,5 évesem van.

2016. jan. 26. 14:14
 18/33 anonim ***** válasza:
34%

kérdező: itt mindenki szélsőségekben gondolkozik..

ha nem akarsz a babádhoz kelni éjjel, sz..r anya vagy...az hogy itt éjjeli 6-7 kelésről van szó, senkit nem érdekel, aki éjjel kétszer kell hozzá hónapokig, el sem tudja képzelni milyen mondjuk 6-7szer kelni hozzá heteken át, csak itt nyomatja az észt arról, hogy nyilván nem gondoltál erre mikor babát vállaltál.

De igen, gondoltam rá én is, hogy nehéz lesz, és nincs is ezzel semmi baj, kézben tartom a dolgokat, mert nem rabszolga vagyok, hanem anya...és te is anya vagy, nem rabszolga...de ezt itt senki nem fogja megérteni, mert itt nincsen közép út...vannak jó anyák akik éjjel kelnek a gyerekhez meg vannak rossz anyák akik nem vallják az igény szerint mindent elvet.

2016. jan. 26. 14:18
 19/33 anonim ***** válasza:
73%
Jó de itt egy 6 hónaposról van szó, nem két évesről. És egyáltalán nem biztos hogy ha nem kap cicit éjjel, akkor jobban fog aludni, még csak most jön a mozgásfejlődés és a fogzás nehezebbik része, ami ébresztheti éjjelente a babákat.
2016. jan. 26. 14:21
 20/33 anonim ***** válasza:
58%
ez így van, de megpróbálni attól meglehet nem?? itt nem az a baj, hogy sikerül e vagy sem, hanem a válaszadók hozzáállása...hogy segítséget kér a témában, és olyan szinten ledegradálják, a tipikus minek neked gyerek hozzáállással...
2016. jan. 26. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!