Babaillat, hát hogyan anyukák? 😊
Kérdezd meg azt az angliai anyukát,aki nem fürdeti naponta a babáját!
Ő biztos tudja,hogy lesz illatos egy magát nyakon hányó csecsemő! :-D
Hát ez ugyanolyan mint hozzátáplálásnál a sok nyavalygás, hogy "jájjj, de ízetlen fűszerek nélkül (elsősorban jó nagy adag só nélkül) minden"..
Nem írtad mennyi idős baba (már csak a fürdető miatt is). Fürdések után legalább, amikor odabújsz hozzá és mélyen beszívod az illatát (mint a karácsonyfának :P ), akkor sem érzed?
A "büfi-illatot" le lehet mosni/törölni, a babillatot nem! :)
Minden babànak babaillata van kb 6-12 hós koràig 😁 Teljesen összetéveszthetetlen,jellegzetes illat. Nem a fürdetőktől,pelekàtól,krémektől. A bőrének van ilyen illata.
Azt vettem észre,azok nem érzik akik sok "vegyszert" hasznàlnak terhesség és babàzàs alatt. Pl parfüm,krémek, illatos tusfürdők. Én semmi ilyet nem hasznàltam csak a natúr nivea termékeket. Ettől "visszajött" a szaglàsom.
A kisfiam is sokat bukott,de azt letörölve kellemes babaillata volt.
De ilyen tipikus "illat" a férfiszag,mama- papaszag(öregszag).
Tesóm kisbabája kifejezetten büdi a koszmótól, hányástól, tejtől, kakitól stb. Természetesen fürdetve és kezelve van a kisbaba. Nagyon aranyos, szeretem, de kérdeztem tesómat is, hogy szerinte mi az alapja ennek a babaillat kifejezésnek, de ő se érti, nem is érezte.
Édesanyámat is kérdeztem, szerinte az illatosított babakozmetikumok miatt alakult ki ez a mondás, ami régebben divat volt. De ugye manapság már mindenki igyekszik illatanyagmentes termékeket használni, emiatt nincs "babaillat".
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!