A szem törölgetésére használt borvíz ugyan az, mint a Naturlandos bórsav oldat?
Figyelt kérdés
Tegnap kértem a patikában többek között bórvízet, mert a babámnak könnycsatorna elzáródása van és ezzel kell törölgetni. Csak itthon láttam, hogy nem gyógyszertári készítményt adtak / eddig azt használtam /, hanem Naturlandosat, amire az van írva, hogy bórsav..., félek használni, a betegtájékoztató meg csak annyit ír, hogy fertőtlenítő szer. Valaki használt ilyet?2008. szept. 17. 11:12
1/9 anonim válasza:
szia!Mennyi idős a babád?Nekünk is könnycsatorna elzáródása volt, de nem segítettek ezek az oldatok.Már 3-szor átmosták neki, de nekünk még a bal szeme mindíg nem jött rendbe.
2/9 A kérdező kommentje:
Szia!8 hónapos, neki is 3* mosták át és neki is a bal szeme...
Azt mondta a doktornő, hogy bórvízzel törölgessem ill. cseppentünk, mert most hétfőn mosták át megint. Csak már alig van a régi bórvízes üvegben. Te használtad ezt a Naturlandosat?
2008. szept. 17. 11:18
3/9 anonim válasza:
Szia!Nem használtam.De nekem azt mondták ne használjak semmilyen szemcseppet meg ne kenegessem, mert ezzel nem oldom meg a problémát.Azt mondták várjunk, ahogy nől a fej térfogata tágulni fog a csatorna és rendeződni fog minden.Én el vagyok keseredve mert most 16 hós és még mingíg van hogy váladékozik a bal szeme.Nekünk mindkét szemével gond volt a jobb rendbejött azóta de a bal még most sem igazán.
4/9 anonim válasza:
ja és még azt mondták masszírozzuk a szemnél azt a gödröt de az sem segített,Remélem rendbe jön neki.
5/9 anonim válasza:
Az én kicsikém is 8 hós. És képzeljétek napról napra egyre szebb a szemecskéje! ANYATEJ!!!Én anyatejet csepegtettem neki bele, valahol olvastam, hogy jót tesz. És tényleg!Kétszer mosták neki is, nem is tudom hány fajta cseppet csepegtettünk mi is neki, de semmi. Nem javult. És az anyatejcsitől szebb, most már 2 hete, minden szopinál cseppentek neki bele, áttörögetem vele kívül is és nem is csipás már, néha könnyezik, de nagyon ritkán. Egypróbát megérhet, ha van tejcsikéd!
6/9 A kérdező kommentje:
Én is ilyen idióta szemészekhez hordtam a lányom, jól el is cseszték, mert ha pici korában megcsinálják nem itt tartunk. Na, mind1. Mi 3 hete felvittük Pestre, a legjobb gyerekszemész / dr. Sényi Katalin / vette kezelésbe, ő is azt mondta, hogy az a baj, hogy " idősen" lett átmosva először a kis szeme, a szervezete az hiszi, hogy ez a helyes működés és mindig visszaépíti az elzáródást. Az első átmosásnál nem kellett csöpögtetni, második alkalommal / akkor 2* egymás után átmosta / kaptunk egy spéci szemcseppet, ezt óránként kell cseppenteni ill. maszírozzuk vissza a váladékot a szemébe és azt töröljük le bórvízzel. Az igaz, hogy a könnycsatorna idővel valószínű megnyílik, mert nő a mérete, de lehet, hogy 7-8 éves lesz, mire ez megtörténik, addig viszont folyamatosan kötőhártya gyulladás szerű tüntetei vannak, ami hosszú távon látásromláshoz vezet. Ezért kell időben orvosolni ezt a problémát. De én is nagyon el vagyok keseredve, mert úgy látom most sem sikerült...
2008. szept. 17. 11:35
7/9 anonim válasza:
Ne haragudj hogy nem tudtam segíteni a válaszommal.Egyébként a kisfiamnak 3 hós korától kezdve csinálták az átmosást, de így sem sikerült megoldani a problémát.Én minde3n jót kívánok neked és a gyermekednek.
8/9 A kérdező kommentje:
Semmi gond.:-) Én is kívánom, hogy a babádnak helyre jöjjön a szemecskéje.
2008. szept. 17. 11:49
9/9 anonim válasza:
Szia!
Legjobb tudomásom szerint a bórvíz a borsav vizes oldata,úgyhogy a gyógyszertári és a Naturlandos ugyanaz, bár ha jól sejtem a Naturlandos valamivel drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!