Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altat a "Suttogó"?

Hogyan altat a "Suttogó"?

Figyelt kérdés
Elolvastam a könyvét, de az altatással kapcsolatban tele vagyok kérdéssel. Lehet csak én vagyok értetlen, de szaámomra semmi konkrétat nem ír. Szóval, hogy altassam el nappal a lányom?
2008. szept. 17. 10:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is nehezen megy a napközbeni alvás,próbáltam a suttogó szerinti felvesz letesz módszert hát nálunk sajnos nem vált be! Néha előfordul, hogy pont elcsípem mikor kezd álmosodni,(az a baj hogy van mikor 1/2 óra van mikor 1 óra, ezért úgy kell "elcsípni")Olyankor beteszem az ágyba cumi egy kicsit nézelődik és elalszik egyedül,ha nem sikerül akkor kicsit nehezebb a dolog, olyankor ringatom egy kicsit beteszem és finoman rázogatom a kis fenekét, van hogy 20 percig is letart mire elalszik, de ez van! Nekem nem jött be suttogós dolog!

2008. szept. 17. 13:19
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Marha egyszerű: ha kellőképpen lefárasztod, nem kell annyit szórakozni az altatással :) A kislányom 7 hónapos, naponta kétszer alszik napközben 1,5-2 órát (de és du). Közben 3-4 órát ébren van, játszunk-beszélgetünk-elmegyünk sétálni-stb... Fürdetés fél 7 és 7 között, aztán kaja és alszik reggelig :) Próbáld kitapasztalni, hogy mennyi idő alatt fárad el és úgy altasd. Sok sikert :)
2008. szept. 17. 13:59
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálunk(én nem könyv alapján) ez úgy működik,hogy sajnos csak karban,vagy babakocsiban alszik el, de a kocsiban ott nagyon sokáig,mert közben ha ébredezne ringatni lehet.Ami ugye nem épp a könyv alapján írtak szerint van, de nálunk ez vált be.Neked kell kitapasztalni,mert minden baba más, de ne ragaszkodj a könyvhöz,csak az ösztöneidre,és a baba igényeire figyelj,és biztos ki tudod alakítani,mi a jó nektek.Ha meg valaki megszól érte az csinálja jobban.Az én módszerem sem jó sokak szerint,meg el lesz kényeztetve, de ha egyszer ez vált be,ez van.Éjjel amúgy alszik rendesen a kiságyban,és oda is teszem vissza ha felébred.
2008. szept. 17. 14:09
 14/16 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Én nem olvastam a suttogót!

De én úgy csinálom az altatást születése óta, hogy ha látom, hogy álmos beviszem a kiságyba a lányomat, és egy 5 percet még játszunk a hátán fekve, mutatok neki valamilyen játékot, vagy felhúztam a zenélős körforgót! Ha már végkép elfáradt, akkor hasra fektetve az elején max. 20-30 perc sírás után elaludt! A lányom most 4 hónapos és ha látom, hogy álmos beviszem a kiságyba pici játék még, ha már jobban dörzsöli a szemét akkor hasra fordítás után 2 perc múlva SÍRÁS NÉLKÜL elalszik!!!!!!!

Mindenki nekem azt mondta, hogy szívtelen vagyok, sőt még a mai napig is sokan brutálisnak tartják azt, hogy így kezdtem elaltatni!! De meg lett az eredménye, most már sírás nélkül alszik el a lányom 4 hónaposan!!!!

Az anyósom segített az első 2 hétben, ő nála eltartott majdnem 1 órán keresztül az altatás, ezek után én azt mondtam, hogy ő is így csinálja, és sikerült neki is max. 20-30 perc az elején, mára pedig neki is 2 perc!!!

Remélem tudtam segíteni neked!

Boldog babázást kívánok! Andi

2008. szept. 17. 16:05
 15/16 anonim ***** válasza:
59%
Sztem a baba alakítja részben ki a dolgokat.Nekünk egyszerűen nem alszik nappal a kiságyban,ha beteszem 5perc sincs felébreszti saját magát.Ítéljen el sok ember de nálunk cicin alszik el a baba.Ez nyugtatja meg.Tudom később nehezebb lesz leszoktatni róla,de egyszer így is úgy is abba kell,hagyja a cicizést.Nekem az a véleményem,hogy az ember ha gyereket szül adja meg neki a legjobbat,még ha mások szerint el is van kapatva..sztem a maga módján mindenki elkapatja valahogy,de ebből nem következik az,hogy a gyerek szemtelen is lesz a szüleivel...Én még csak az elején járok a könyvnek,vannak benne jó dolgok nade ha a baba nem úgy akarja..akkor ha meg feszülök sem fog úgy elaludni.Én végig csináltam pár nyűgös napot,hogy semmit sem aludt .Nekünk ez jött be.Sokan furcsállták,hogy mi fél hétkor fürdünk.nálunk nagyon meleg volt mikor született és nagyon izzadt a drágám,jól esett neki ha ekkor fürdetjük,megszokta.Aférjem unokatestvére hülyének nézett,mondván,hogy ők fél kilenckor fürdetik és neki rögtön el is alszik a baba utánna.Hát nekünk nem..csak azt felejti el,hogy mi nem kertes házban lakunk ahol nyáron 25fok van,hanem nálunk keményen megvolt a 30fok is..panel 10diken..most ,hogy hűvösebb lett megpróbáltuk tolni a fürdést 8órára,nagy ordítás volt belőle és mire megfürödtünk úgy elfáradt alig evett és szinte éhesen aludt el..hiába költögettem."nap után visszatértünk a félhéthez.Szóval el kell fogadjuk,hogy a baba is egy kis ember és neki is van akarata,még ha nem is annyi mint nekünk..sztem.10hetes kisfiú anyukája
2008. szept. 17. 18:19
 16/16 Zsöff85 ***** válasza:
Ez tök jó, csak ehhez szerencse is kell, meg olyan baba, aki nem üvölt vígasztalhatatlanul amikor lerakják...
2016. jan. 11. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!