Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altat a "Suttogó"?

Hogyan altat a "Suttogó"?

Figyelt kérdés
Elolvastam a könyvét, de az altatással kapcsolatban tele vagyok kérdéssel. Lehet csak én vagyok értetlen, de szaámomra semmi konkrétat nem ír. Szóval, hogy altassam el nappal a lányom?
2008. szept. 17. 10:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
39%
Nem hiszem, hogy ez csak egy (vitatott) könyv alapján kell, hogy működjön! Hol vannak az anyai ösztönök?
2008. szept. 17. 11:06
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen én is olvastam, de bennem is maradt sok kérdés. Például ha szopizásba alszik bele a baba akkor már meg is dőlt az egész elmélet. De ha a baba igényeit nézem, ahogy a könyv is írja, akkor meg miért is ébresszem fel a szopiálomból?! Hogy újra elaltassam, úgy ahogy a könyv írja?? Hááát, érdekes...én egyelőre hagyom kialakulni az elalvást magától, meg amúgy sem hinném hogy baj ha ringatja az anya a gyermekét, néha álomba is :-))) Én is az ösztönöket javaslom. Eddig hogy altattad?
2008. szept. 17. 11:13
 3/16 A kérdező kommentje:
"Kedves" -idáig- egyetlen válaszoló! Először is, ne kritizálj! Másodszor, ha a feltett kérdésre nincs válaszod, akkor inkább ne írj semmit, és töltsd inkább hasznosabban az idődet!
2008. szept. 17. 11:15
 4/16 A kérdező kommentje:
A második válaszolónak: a délelőtti alvások mindig nehezen mentek: babazene, besötétítés (nem sötétre!), cumi (amit kiköp), simogatás, stb. , de a vége mindig az lett, hogy felvettem és elringattam, de már több, mint 8 kiló és fél éves.... Szeretném valahogy rászoktatni az önálló elalvásra!
2008. szept. 17. 11:20
 5/16 anonim ***** válasza:
44%
Hát az agyam eldobom "kedves"kérdező!Szerintem az előttem válaszoló nem kritizált senkit csak elmondta a véleményét,érdemben nem tudott ő sem segíteni,de legalább válaszolt neked.Üdv "kedves "
2008. szept. 17. 11:23
 6/16 A kérdező kommentje:
Már bocsánat, de ez nem az a fórum, ahova feltehetek kérdéseket, és kapok rá válaszokat? Egyébként meg, köszönöm szépen, vannak anyai ösztöneim! De a kérdésemre még senki nem válaszolt...
2008. szept. 17. 11:35
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is olvastam a Suttogót, 2 életkor szerint altatja a babákat:

3 hónapos korig susog-ütöget módszer. Besötétítesz, bebugyolálod, hogy a saját kalimpálása ne zavarja, leülsz, hogy a baba feje a falnak háttal legyen (ingerek kizárása), és a hátát ütögeted, nem túl erősen, de határozottan, közben susogsz, mint a vonat. Azt állítja, hogy ettől elhallgat, mert nem tud egyszerre figyelni az ütögetésre, a susogásra, meg a sírásra is. Hát, az enyémnél nem működött. Lehet, hogy nem tud 3 dologra figyelni, de hát akkor nem is akar. Akkor is ordított. Ha cumit kapott, akkor meg elaludt egyedül. Hát ez van, szerintem az írónő nem túl sok gyereket látott élőben, nálam más ötletei sem váltak be.

3 hónapos kor után: felvesz-letesz módszer. Ilyenkor már szerinte egyedül el kell aludnia a kiságyban. Ha nagyon sír, vedd fel, nyugtasd meg, majd tedd vissza. Egészen addig ismételd, amíg el nem alszik. Hát, nálunk ez sem jött be. Persze az esettanulmányok közt volt olyan apuka, aki egy éjszaka 65-ször vette fel a gyereket, mire elaludt. Kérdem én ez mi a fenére jó? Ha más módszerrel fél óra alatt elalszik, minek gyötörjük magunkat meg a gyereket? Az enyém is a cicin alszik el nap közben, vagy ha a babakocsiban tologatom (most 5 hónapos, már nem kell a cumi). Szóval jó lenne valami tuti jó módszer, de a felvesz-letesztől csak egyre jobban felhergeli magát.

Egyébként szakmai körökben nagyon szidják a Suttogót, a védőnőm határozottan megtiltotta, hogy elolvassam.

2008. szept. 17. 11:38
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, végre egy értelmezhető válasz/adó! Kicsit meg is nyugtattál, már kezdtem kétségbe esni, hogy csak az én lányomnak megy nehezen az elalvás. Körülöttem csupa "Mintababák és Kisangyalok"
2008. szept. 17. 11:45
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
2. válaszoló vagyok. Elhiszem hogy nehéz, mély együttérzésem :-))) A szomszédasszonyom úgy altatja a kisfiát ahogy a Suttogó írja. Úgy kezdte az egészet, hogy mikor látta hogy álmos, betette a kiságyba, odatett egy széket, és leült a kiság mellé. Mondta neki, hogy látom álmos vagy, pihenj kicsit, meg hasonlók. Van egy zenélős játék amit felhúz neki. Ha sírt, felvette, megnyugtatta, de vissza is tette amint minden rendben volt. Aztán,merthogy egy idő után elaludt tényleg a baba, szépen elkezdett kimenni a szobából, miuátn betette a kiságyba a gyereket, persze ha sírás volt, ugyanúgy megnyugtatta, mint az elején. Mostanára úgy néz ki a dolog, hogy a gyerek álmos, beteszi az ágyba, beszélget neki 1-2 mondatot, felhúzza a zenélőst, kimegy, kb 2-3-szor visszamegy hozzá, beszélget még neki,kimegy a szobából, és a gyerek alszik is. Az egész procedúra összevissza 10 perc maximum. Nem akartam elhinni, de láttam a saját szememmel, épp ott voltunk mikor elaludt a kisfiú. Nem volt nagy sírás, vagy szenvedés. Azért írtam le ezt,mert felpaprikáztatok hogy nem írtam hasznos választ, remélem segítettem. Szerintem kitartással biztos sikerül neked is, jó próbálkozást :-)))
2008. szept. 17. 11:52
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem olvastam a könyvet, fogalmam sem volt, hogy ez van benne, de én is így altattam a fiamat. Amikor álmos volt, letettem, ha sírt, felvettem, aztán vissza. Négy hónapos volt, amikor erre megtanítottam, és egy hét alatt megtanult aludni úgy, hogy nem kellett ringatni. Azóta is úgy alszik el, hogy beteszem az ágyba, és tényleg álmos, akkor fordul be oldalra, átöleli a nyusziját, és már alszik is. Nem kell bentmaradni sem, leteszem, betakarom és kimegyek. És onnantól alvás van.
2008. szept. 17. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!