Hogyan altat a "Suttogó"?
Szia!
Én is olvastam a Suttogót, 2 életkor szerint altatja a babákat:
3 hónapos korig susog-ütöget módszer. Besötétítesz, bebugyolálod, hogy a saját kalimpálása ne zavarja, leülsz, hogy a baba feje a falnak háttal legyen (ingerek kizárása), és a hátát ütögeted, nem túl erősen, de határozottan, közben susogsz, mint a vonat. Azt állítja, hogy ettől elhallgat, mert nem tud egyszerre figyelni az ütögetésre, a susogásra, meg a sírásra is. Hát, az enyémnél nem működött. Lehet, hogy nem tud 3 dologra figyelni, de hát akkor nem is akar. Akkor is ordított. Ha cumit kapott, akkor meg elaludt egyedül. Hát ez van, szerintem az írónő nem túl sok gyereket látott élőben, nálam más ötletei sem váltak be.
3 hónapos kor után: felvesz-letesz módszer. Ilyenkor már szerinte egyedül el kell aludnia a kiságyban. Ha nagyon sír, vedd fel, nyugtasd meg, majd tedd vissza. Egészen addig ismételd, amíg el nem alszik. Hát, nálunk ez sem jött be. Persze az esettanulmányok közt volt olyan apuka, aki egy éjszaka 65-ször vette fel a gyereket, mire elaludt. Kérdem én ez mi a fenére jó? Ha más módszerrel fél óra alatt elalszik, minek gyötörjük magunkat meg a gyereket? Az enyém is a cicin alszik el nap közben, vagy ha a babakocsiban tologatom (most 5 hónapos, már nem kell a cumi). Szóval jó lenne valami tuti jó módszer, de a felvesz-letesztől csak egyre jobban felhergeli magát.
Egyébként szakmai körökben nagyon szidják a Suttogót, a védőnőm határozottan megtiltotta, hogy elolvassam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!