Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire érné meg a légzésfigy...

Mennyire érné meg a légzésfigyelő? Mennyire szükséges?

Figyelt kérdés
2008. szept. 17. 09:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is használtunk légzésfigyelőt. Igaz, hogy néha beriasztott feleslegesen, de inkább ez, mint hogy baj legyen, és ne vegyem időben észre. Igazából nem lehet tudni, melyik babánál történne meg a bölcsőhalál, csak rizikófaktorok vannak. Nincs olyan, hogy A-nál elő fog fordulni, B-nél pedig nem.
2008. szept. 17. 12:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Így van! Bérelni bababoltban lehet, de használtan venni is lehet!A baba-mama újságokban sokat láttam. Meg szerintem most lesznek bababörzék is.
2008. szept. 17. 12:22
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!!
2008. szept. 17. 12:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én annak idején utánajártam, hogy érdemes-e bérelni, és arra jutottam, hogy nem, mert a végén ugyanannyiba került volna majdnem, mintha megvettem volna. Engem nagyon megnyugtat, hogy van. A kisfiam hét és fél hónapos és most várom a második babánkat, aki már használni tudja a fiamnál feleslegessé vált légzésfigyelőt. Sokan írják, hogy lehúzás. Szerintem lehúzás a cigi (én is dohányoztam, persze a terhességeim előtt abbahagytam), a"márkásnak" nevezett rucik stb. Tegyük fel, hogy a légzésfigyelő tényleg "csak" arra jó, hogy megnyugtasson. Hát nem máris megéri? Én a légzésfigyelőt újonnan vette, de szinte másunk használt, és szerintem nagyon jól van ez így. Én mindenesetre ajánlom neked is, hogy vedd meg, és inkább másról mondjatok le.
2008. szept. 17. 15:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem azért mondta a védőnőm, mert a movement sensor magyarul mozgásérzékelőt jelent, hanem mert kapott a helyi ÁNTSZ Intézete egy figyelemfelhívó levelet az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Igazgatóságától, hogy az Angelcare AC300 típusú készüléket megvizsgálta, és megállapította, hogy a kanadai gyártó és az uniós forgalmazók "Mozgásérzékelő készülék" elnevezésével szemben a magyarországi forgalmazó - SWR Hungária Kft- a "Légzésfigyelő készülék" elnevezéssel és az eredetitől eltérő használati útmutatóval forgalmazza a készüléket, amely nem alkalmas a csecsemő légzésének felügyeletére. A Gazdasági Versenyhivatal már megtette a szükséges intézkedéseket ez ügyben, addig is felhívják a szülő figyelmét arra, hogy ez a típusú készülék nem alkalmas a hirtelen csecsemőhalál miatt veszélyeztetett csecsemők közvetlen felügyeletére, és nem pótolja a kiegészítő orvostechnikai műszer - légzésfigyelő- alkalmazását. Én csupán azért írtam meg ezt az információt ide, hogy mielőtt készüléket vásárolnátok, nézzétek meg a készülék típusát. Én ellenőriztem az enyémet, és sajnos az enyém pont ez a típusú. Egyébként mi a párommal a bpesti Megatoys áruházban vásároltuk meg akciós csomagolásban másfél hónappal ezelőtt
2008. szept. 18. 22:06
 16/17 anonim ***** válasza:
33%

A témával kapcsolatosan a tényekre szeretném felhívni a figyelmet.

- Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Igazgatósága valóban folytatott vizsgálatot az Angelcare AC300 légzésfigyelő kapcsán, amelynek lezárásaképp megállapította, hogy a termék nem orvostechnikai eszköz,- ilyet sem az Angelcare sem a forgalmazó nem is állított, mivel a fenti készülék egy riasztókészülék, amely légzéskimaradás esetén nyújt riasztást a szülő részére.

- A fenti hivatal a termék forgalmazása kapcsán más kifogást nem emelt, - ellenben átadta a megnevezés és használati útmutató vizsgálatát a Gazdasági Versenyhivatalnak, amely 2008.szeptember 19-i LEZÁRÓ LEVELÉBEN a feleket tájékoztatta, hogy a P-1029/2008. számon nyilvántartott, a témában hozzá beérkezett panasz kapcsán VERSENYFELÜGYELETI ELJÁRÁST NEM INDÍTOTT. A fentiek alapján sem a termék megnevezését, sem az eltérést,- ami valójában a Tájékoztató Füzetben szereplő Életmentő Útmutató kiegészítés jelentett, nem találta jogsértőnek. A FENTIEK ALAPJÁN A MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓ A FOGYASZTÓKAT NEM TÉVESZTETTE MEG.

- A fenti témában az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 4007-6/2008. iktatószámú levelében a forgalmazó által kért HELYREIGAZÍTÁST MÁR MEGTETTE. A fenti helyreigazítás rövidesen eljut az összes védőnőhöz és gyerekorvoshoz is.

- A jogszabályok azt is kimondják, hogy a terméket mindig a köztudat számára érthető, és elfogadható elnevezéssel kell ellátni. Magyarországon „MOZGÁSFIGYELŐ” néven a riasztó berendezések érzékelőit illetik, jelenleg a „Movement Monitor” angol elnevezés „Légzésfigyelő” magyar megfelelője a termék funkciója, működése, és célja alapján a forgalmazó álláspontja szerint helytálló.

- Mivel a készülék a légzőmozgás keltette nyomásváltozást érzékeli, - így ez igaz hogy mozgás, - de egyféle vegetatív,- légző mozgás,- nem pedig akaratlagos mozgás,- így pont az lenne a megtévesztő, ha a készüléket mozgásfigyelőnek, és nem Légzésfigyelőnek hívnák.

- Az ÖSSZES OTTHONI HASZNÁLATÚ LÉGZÉSFIGYELŐ ugyanezt a vegetatív mozgás okozta nyomásváltozást figyeli és érzékeli, és ennek kimaradása esetén riaszt. Szinte az ÖSSZES OTTHONI HASZNÁLATÚ LÉGZÉSFIGYELŐ használati útmutatójában szerepel, hogy képesek külső, egyéb mozgások érzékelésére, illetve például az egyik jónevű külföldi márka használati útmutatójában, hogy nem ad riasztó jelzést légzéskimaradás,- de GÖRCSROHAM bekövetkezte esetén. Létezik, de KIZÁRÓLAG KLINIKAI alkalmazásban olyan készülék, ami a csecsemő mellkasára van erősítve,- esetenként tüdőbe vezetett szondával kiegészítve,- ami kizárólag a légzőmozgást hivatott,- és képes csak érzékelni.

- Önmagában egyik OTTHONI HASZNÁLATÚ LÉGZÉSFIGYELŐ sem képes a SIDS megelőzésére, ezek csupán riasztó készülékek, melyek nyomásváltozás kimaradása esetén riasztanak,- de ezt figyelemmel kísérni, vagy beavatkozni a szülő feladata.

- A SIDS mellett számos olyan eset előfordul, amikor a babára fulladásos veszély jelentkezik,pl. a gyomortartalom félrenyelése,- mely nem betegség, hanem fulladásos gyermekbaleset,- de ezen készülékek alkalmasak ilyen esetekben is riasztó jelzést adni az életmentő beavatkozáshoz. Erre az elmúlt évek alatt számtalan példa volt a magyar felhasználói gyakorlatban is, és több csecsemő életét mentették meg az Angelcare készülékek.

A terméket illetve a forgalmazót ért procedúra, illetve rosszhír-keltés mögött valószínűleg konkurencia érdekek állnak, - de a készülékek megbízható működése, a folyamatos termék-fejlesztés, a rendkívül alacsony meghibásodási arány, a német ÖKO-TEST Sehr-gut minősítése elektroszmog témában, illetve hazai kórházak véleménye, és ajánlásai magukért beszélnek.

Nem ártana a fenti tényeken is elgondolkodni…

2008. okt. 24. 09:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez utóbbi infó érdekes. Mondjuk, én ma láttam a boltban és nekem is feltűnt, hogy az angol elnevezés nem ugyanazt takarja, mint a magyar. Legalábbis szó szerint nem.

De könyörgöm, minden bolt ezzel a típussal van tele most. Szerintem betiltanák, ha csalás lenne, nem?

2009. febr. 2. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!