Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ébred fel ababám ha nem...

Miért ébred fel ababám ha nem éhes?

Figyelt kérdés

Öt hónapos tápszeres kislányom eddig végigaludta az éjszakákat. Most két napja foyton felébred fél három körül és nem azért mert éhes, hanem mert játszik és beszélget! Nem sír és nyugodt jókedvű ilyenkor is.Szerintetek ez mitől van, és mit tehetnék, hogy aludjon?

Este tápszert és Sinlacot kap 1-1 arányban és tényleg nem éhes, mert már próbáltam neki enni adni, de kiköpte. Kérlek benneteket adjatok tanácsot.

2008. szept. 17. 07:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Este mikor fekteted le? Eseteleg próbáld meg elhúzni az időt.Vagy itasd meg egy kicsit,az sem kell neki?

2008. szept. 17. 07:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak simán kialudta magát :)Hűvösebb van, biztos jobban alszik :) Korábban teszed le esténként? Van, hogy az én kislányom is felébred éjjel. Játszunk - beszélgetünk fél-egy órát és visszaalszik. Tudom, hogy fárasztó: kitartás :)
2008. szept. 17. 08:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Este tízkor eszik utóljára és megeszi a 200 ml-t mindíg. Innivalót babavizet kap, de mióta ilyen hideg van, azóta nem igazán szomjas a drágám. Ennél később már nem altatom, bár van amikor elcsúszunk a kajával 11-ig és utána alszik. Tehát nincs korán lerakva, és napközben is csak pár órát alszik összesen.
2008. szept. 17. 08:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Az én lányom is felébred éjjel kettőkor és fennhangon énekel, pedig eddig szépen aludt Ő is este 8-tól reggel 6-ig. Nem éhes, jókedvű csak dalolászik. Most 5 és fél hónapos. Egy kicsit hagyom aztán ha hallom hogy fárad adok neki egy kis cicit és visszalszik. Mondjuk nehezebb dolgod van hogy tápszeres az biztos, de esetleg megpróbálhatsz egy kis langyos teát. Hátha sikerül hamar visszaringatni. Nálunk fél-egy óra alatt elalszik újra. Sok sikert!
2008. szept. 17. 08:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintm meg próbál meg korábban lerakni. Legalábbis nálunk ha 9 körül rakom le jobban alszik mintha fél 10 - 10 körül kerül ágyba.
2008. szept. 17. 09:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát hiába rakom le korábban, mert nem alszik. Hattól tízig fenn van és tízkor kaj és utána is még vagy fél órát beszélget, játszik. Úgyhogy már nagyjából mindent próbáltam de hiába. Kis csibész...:)
2008. szept. 17. 10:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én kicsim 10 hónaposan kezdte ugyanezt, amit leírsz, pedig előtte szépen végigaludta az éjszakát. Beszélgetett a sötétben, közben nagy vidáman sikkantott is párat, nagyon jól elszórakozott. Először kipróbáltam, nem szomjas-e, de nem kért semmit. Mi se kellettünk neki. Elvolt magában a kis kabalájával, meg a lepedőt gyurmázta. Majdnem fél évig ez volt a műsor. Nem volt kellemes, amikor éjfélkor elkezdte, és hajnali háromig be nem állt a kis szája, de van vagy 5 párnám és füldugóm... :) Aztán egyszer elvitte a mama, náluk volt egy hétig, és mint akit kicseréltek, újra aludt itthon is. Hogy mi volt ez, nem tudom, de semmi baja nem volt, szépen gyarapodott, napközben jókedvű volt. A doki szerint egy kis alvászavar, ajánlott homeós kúpot meg citromfűteát (de úgy tudom, ezt 5 hósnak még nem szabad adni), de nem váltak be, így egy hónap után hozzászoktunk az éjjeli meséhez. :)
2008. szept. 17. 12:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát majd én is említem a dokinéninek, de ő is jókedvű meg minden. Amúgy nálunk nincsenek nagyszülők és semmilyen rokonunk sincs, úgyhogy ő sehol máslhol nem fog aludni, csak itthon:) De akkor most megnyugodtam hogy ez normális dolog. Majd biztosan elmúlik. Köszi mindenkinek a válaszokat.
2008. szept. 17. 12:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem a lányom sosem aludta még át az éjjelt.Pedig már 7,5 hónapos.A mai napig éjjel min3x 4x felébred,és csak cicivel alszik vissza,pedig ö sem álmos.Azt mondják,hogy idövel jobb lessz.
2008. szept. 17. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!