Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oltassam vagy ne egy éves...

Oltassam vagy ne egy éves babámat? Kullancs!

Figyelt kérdés
Észak magyarországban lakunk!Beoltassam gyerekem kullancs elleni védőoltással?Hogy müködik mennyibe kerül?
2010. márc. 26. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Pont a héten nyilatkotozz a tv-ben egy gyermekorvos erről, ő ajánlja az oltást egy éves kor felett, mert nagyon elszaporodtak a fertőzött kullancsok. 3 oltásból áll az alapvédettség. Az elsőhöz képest egy hónappal később kell a második szuri, majd a harmadikat kb 7-8 hónappal később, majd 3 ÉVENTE kell emlékeztető oltást adni. Az oltóanyag kb 3 ezer Ft-körül van (ez nem biztos). Én is nagyon gondolkodom rajta, mert mi sokat kirándulunk... Én is és a tesóim is megkaptuk az oltást, semmilyen mellékhatása nem volt.
2010. márc. 26. 21:39
 2/4 anonim ***** válasza:
bocsi: nyilatkozott
2010. márc. 26. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy hol laksz, hanem, hogy sokat tartózkodtok e réteken, erdőben. Füves területen. Mi egy tanyán lakunk, rengeteg a kullancs, a ló lehajtja a fejét, hogy egyen és már rajta van min. 3 dög. Az igaz, hogy az állatok vérét jobban szeretik és könnyebben megkapaszkodnak a szőrükön, de elkerülhetetlen, hogy rád ne másszon ha leülsz a fűbe. Én fogom oltatni a kislányomat, csak ő még 3,5 hónapos és így még nem lehet. A lime kór gyógyítható, a másik ***** betegség amit terjeszt(sokkal kevesebb egyed terjeszti)az nem gyógyítható, csak megelőzhető oltással. Sajnos ilyen elfajzott világban élünk. Bocsi a regényért.
2010. márc. 26. 21:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat befogom oltatni a kisfiamat!Erdő mellett lakunk:)
2010. márc. 26. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!