Mikortól lehet hason fektetni, altatni a babát?
Figyelt kérdés
Mi 4hetesek vagyunk,és kisfiam,imád hason aludni. Nem korai még?2008. szept. 16. 21:32
1/9 anonim válasza:
Születéstől kezdve lehet,de én csak a 3.hónap után mertem,mert közrejátszik a bölcsőhalálban.Ha van légzésfigyelőd v.tudsz rá nézni akkor nem gond.
2/9 anonim válasza:
Én kb 2-3 hetesen már hara tettem, és átaludta az éjszakát. Mivel hanyatt állandóan felijedt, megrángott és felébresztette ezzel saját magát. Meg egyébként is már kezdett féloldalas lenni a kis fejecskéje, és anyukám javasolta, azt mondta ő mindig hason altatott minket. De mi beruháztunk légzésfigyelőre is, engem nagyon megnyugtat. Most 8 hós és még mindig használom és még mindig leginkább hason alszik, de már szokott forgolódni is a kis édeském. :). A fejecskéje pedig szép formás, forgatta ő magának mindig, nem kellett nekem támasztgatnom.
3/9 anonim válasza:
Ha hason tud aludni, altasd úgy! Amikor majd megtanul forogni, ő dönti el, hogy jó neki, de addig is, ahogy legjobban alszik. Nem szükséges légzésfigyelő sem, ha nem ragaszkodsz hozzá, mert a bölcsőhalálnak sok más oka is lehet- de még senki nem tudja. Ugyanis azt mutatták ki, hogy a bölcsőhalál hason alvó gyerekeknél ugyan magasabb ,de nem a hason alvástól. Nagyon sokan esküsznek a hason altatásra. Kemény matracon, ahol nem nyomódik az arca be a matracba, szerintem nem gond...
4/9 anonim válasza:
Az én kisfiam is hason szeret aludni, pár hetes kora óta így alszik.
2 hónapos kisfiú anyukája
5/9 anonim válasza:
Az enyém meg csak háton .A fejét félrefordítja.Hason csak akkor alszik el ha apán alszik a pocakján.Én addig amúgy nem is merném úgy altatni amíg a fejecskéjét nem tudja biztonságosan megemelni és megfordítani..nekünk így háton megy de még hason nem mindig..erősödni kell..emelgeti ő de fáradtan nem biztos,hogy menne.Nekünk van légzésfigyelőnk,sajnos többször is csippant már okkal,én a világért sem altatnám a nélkül.Sztem nagyon sokat jelent,de mindenki saját felelősségre altassa sztem a babát.Mondanak ezt is azt is,ki mit szűr le belőle.Régen sem voltak légzésfigyelők,mégis itt vagyunk,de sajnos akkor is haltak meg babák.Nem hiszem ,hogy a hason altatás miatt,de sztem még korai ha nem úgy aludt eddig.Ha szereti altasd úgy...
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Van légzésfigyelőnk, így nyugodtabb vagyok.
2008. szept. 16. 22:39
7/9 anonim válasza:
Szia!
Nekünk van légzésfigyelőnk,és így merem hason altatni,de csak nappal.ill. hajnal 5-től.Nagyon szeret hason,és a pocija sem fáj úgy.8 hetesek vagyunk.
8/9 anonim válasza:
Én is kb 4 hetesen kezdtem hasra rakni, először csak délután, mikor ott voltam mellette, és figyeltem, hogy tud-e aludni, nincs-e baj. Aztán pár nap után éjjelre is úgy tettem le, azóta mindig úgy alszik , kivéve, ha babakocsizunk valahova és elalszik.
Légzésfigyelőnk nekünk is van, nincs vele baj, a fejét már akkor át tudta fordítani, mikor még nem is emelte a fejét, úgyhogy ne félj:-)
9/9 anonim válasza:
Az én kicsim is csak hason tudott aludni. Ha hanyatt tettem le, sírt, de amint megfordítottam, megnyugodott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!