Miért olyan borzasztó dolog, hogy 2 évesen beadom a kislányomat bölcsődébe?
Sajnos a férjem nem keres annyira jól, hogy a 28000 Ft-os Gyes és az ő fizetése elég legyen, így visszamegyek dolgozni.
Bármelyik anyukának megemlítem, hogy szeptembertől megy a gyerek bölcsődébe, úgy néznek rám, mintha legalábbis gyerekgyilkos lennék.
Miért olyan borzasztó ez?
Én is jártam bölcsődébe, soha semmi hátrányát nem éreztem, sőt sokkal könnyebben beszoktam az oviba is.
Mi a véleményetek, tényleg rossz anya lennék emiatt? Pont azért szeretnék visszamenni dolgozni, hogy mindene meglegyen, ne kelljen nélkülöznie.
Szia!
Egyáltalán nem borzasztó, örülj inkább, hogy két évet vele tölthettél, van akinek hamarabb vissza kell menni dolgozni.Biztos nehéz lesz, főleg eleinte, de érte teszed.Nem vagy rossz anya.Másokkal ne foglalkozz.
/Z/
Szia,
Abszolut nem vagy rossz anya. Ezt mind a csaladert teszed. Ugy utalom az olyan anyukakat akik feleslegesen okoskodnak. Mindenkinek szuvenir joga eldonteni, hogy mikor megy vissza. Ne foglalkozz vele. En is visszamegyek mikor a kisfiam 1,5 eves lesz itthonrol dolgozni 4-6 oraba. Ez a mai vilag, SAJNOS!
szerinem se törődj másokkal.
egy két éves gyerek már igényli is a többi a gyerek társaságát. rosszat ezzel biztosan nem teszel és ahogy te is írtad, érte teszed, hogy mindene meglegyen.
a sznobokkal meg tényleg ne törődj.
Szia!
Én is be fogom, sőt már be is irattam az 1 éves babám jövőre a bölibe!
Nem értem az olyan anyukákat, akik úgy néznek Rád, mintha gyergyil lennél??!!
Miért??
Ha kell a pénz és a férjed keresete+ gyes kevés a megélhetéshez, akkor nem tudsz mit csinálni csak beadni a bölcsibe! Végül is a semmitől, amit nem tudnál megvenni, attól nem laik jól a babád!
Nem akkorra katasztrófa, mert gyerekek között van és játszik, tanúl mondókákat stb.. és tök könnyen megy az oviba, majd a beszoktatás!
Szóval ne foglalkozz a " tehetős " anyukákkal!
Én is beírattam a fiam, menni fog bölcsibe, mert 2 éves korában visszamegyek dolgozni! Nem érdekel ha ez valakinek nem tetszik, mert nem neki kell eltartania a gyerekeimet, hanem nekem!
Rám is néztek már így! A férjem főnöke! Csak azt elfelejti, hogy a felesége lepasszolja a gyereküket a nagyszülőknek, s megy vásárolgatni, ha meg otthon van, akkor meg bekapcsolja a gyereknek a tévét. Sajnos nekünk a nagyszülők messze élnek, semmi segítségem, így marad a bölcsi!
A nagyobbik fiam most bölcsi, ő imádja, nagyon jó hely, ide fog járni a kicsi is!
Én is visszamegyek dolgozni, amikor 2 éves lesz, és megy bölcsibe. Aki azt mondja, hogy a gyesből meg lehet élni, az hazudik.
Ne foglalkozz a szuperanyukkal, sz@rd le őket! Ettől nem leszünk rossz anyák!
(B)
Én meg azt furcsállom, hogy sok nő sír, hogy nincs pénz mégis otthon ül a gyerekkel 3 évig és várja a jó szerencsét. Én ezt annyira nem tudnám megtenni szegény férjemmel. Hallottam olyat is 1 ismerőstől, hogy apuka feladata, hogy a gyereknek legyen új ruha meg tartson el minket. Ez annyira szánalmas.
Mi 3 gyereket tervezünk, de vissza akarok menni melózni, ha a legkisebb 2-3 éves lesz. Így tudunk csak megélni, de ez is az a kategória, hogy ja 3 kölyök, akkor már ingyenélő meg az anyaságira hajt... Eszébe sem jut senkinek, hogy talán azért akarsz "sok" gyereket, mert neked/nekünk sosem volt családja és szeretnénk.
A másik, hogy sokan valóban azért adják a kölköt bölcsibe, mert unják a banánt és rohannak plázázni a barátnőkkel. Rendben anyukának is kell élni, de nem így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!