Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért olyan borzasztó dolog,...

Miért olyan borzasztó dolog, hogy 2 évesen beadom a kislányomat bölcsődébe?

Figyelt kérdés

Sajnos a férjem nem keres annyira jól, hogy a 28000 Ft-os Gyes és az ő fizetése elég legyen, így visszamegyek dolgozni.

Bármelyik anyukának megemlítem, hogy szeptembertől megy a gyerek bölcsődébe, úgy néznek rám, mintha legalábbis gyerekgyilkos lennék.

Miért olyan borzasztó ez?

Én is jártam bölcsődébe, soha semmi hátrányát nem éreztem, sőt sokkal könnyebben beszoktam az oviba is.

Mi a véleményetek, tényleg rossz anya lennék emiatt? Pont azért szeretnék visszamenni dolgozni, hogy mindene meglegyen, ne kelljen nélkülöznie.

2010. márc. 26. 14:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyáltalán nem borzasztó, örülj inkább, hogy két évet vele tölthettél, van akinek hamarabb vissza kell menni dolgozni.Biztos nehéz lesz, főleg eleinte, de érte teszed.Nem vagy rossz anya.Másokkal ne foglalkozz.

/Z/

2010. márc. 26. 14:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Abszolut nem vagy rossz anya. Ezt mind a csaladert teszed. Ugy utalom az olyan anyukakat akik feleslegesen okoskodnak. Mindenkinek szuvenir joga eldonteni, hogy mikor megy vissza. Ne foglalkozz vele. En is visszamegyek mikor a kisfiam 1,5 eves lesz itthonrol dolgozni 4-6 oraba. Ez a mai vilag, SAJNOS!

2010. márc. 26. 14:54
 3/15 anonim ***** válasza:
65%
most lehet hogy sokaknak nem fog tetszeni amit írok,de szerintem a Magyar anyukák egy kicsit el vannak kényeztetve.Na nem anyagilag.ugyanis sehol máshol nincs olyan hogy 3 évig ittonmaradhatsz a gyerekkel,és már el is törölték,tehát nálunk is 2 évet maradhat ithon aki most szül.hacsak a választások után el nem törlik.Én nem vagyok bölcsőde párti,és valószínűleg én maradok 3 évet itthon,és a párom szabadnapjain,én takarítani megyek majd másodállásban.szerintem nyugodt lehet e lelkiismereted,mert nem olyan vagy aki azért adja be bölcsibe a gyerekét,mert menne plazázni meg csavarogni,meg unja a babázást úgy dolgozik,hidd el ilyen is,nem is kevés.ne foglalkozz senkivel,nem ők fognak neked plusz pénzt adni,hogy jo megélhetést adj a gyermekednek is.
2010. márc. 26. 14:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

szerinem se törődj másokkal.

egy két éves gyerek már igényli is a többi a gyerek társaságát. rosszat ezzel biztosan nem teszel és ahogy te is írtad, érte teszed, hogy mindene meglegyen.

a sznobokkal meg tényleg ne törődj.

2010. márc. 26. 14:56
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is be fogom, sőt már be is irattam az 1 éves babám jövőre a bölibe!

Nem értem az olyan anyukákat, akik úgy néznek Rád, mintha gyergyil lennél??!!

Miért??

Ha kell a pénz és a férjed keresete+ gyes kevés a megélhetéshez, akkor nem tudsz mit csinálni csak beadni a bölcsibe! Végül is a semmitől, amit nem tudnál megvenni, attól nem laik jól a babád!

Nem akkorra katasztrófa, mert gyerekek között van és játszik, tanúl mondókákat stb.. és tök könnyen megy az oviba, majd a beszoktatás!

Szóval ne foglalkozz a " tehetős " anyukákkal!

2010. márc. 26. 14:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is beírattam a fiam, menni fog bölcsibe, mert 2 éves korában visszamegyek dolgozni! Nem érdekel ha ez valakinek nem tetszik, mert nem neki kell eltartania a gyerekeimet, hanem nekem!

Rám is néztek már így! A férjem főnöke! Csak azt elfelejti, hogy a felesége lepasszolja a gyereküket a nagyszülőknek, s megy vásárolgatni, ha meg otthon van, akkor meg bekapcsolja a gyereknek a tévét. Sajnos nekünk a nagyszülők messze élnek, semmi segítségem, így marad a bölcsi!

A nagyobbik fiam most bölcsi, ő imádja, nagyon jó hely, ide fog járni a kicsi is!

2010. márc. 26. 14:59
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
Az enyem 11 honaposan megy bolcsibe sajnos. :( De en nem erzem magam rossz anyanak emiatt. Mindenki a legjobbat szeretne a gyerekenek. Sajnos nallunk is anyagi gondok vannak es ha nem adnam bolcsibe akkor ha hiszitek ha nem rosszabb lenne nekunk is es a gyerekemnek is az elete mert szo szerint koplalhatnank. Az en fizetesem viszont nagyon jo es visszavarnak a regi munkahelyemre, ha nem mennek azzal tobbet artanek a csaladomnak. Nehez nagyon. :(
2010. márc. 26. 15:14
 8/15 anonim ***** válasza:
65%

Én is visszamegyek dolgozni, amikor 2 éves lesz, és megy bölcsibe. Aki azt mondja, hogy a gyesből meg lehet élni, az hazudik.

Ne foglalkozz a szuperanyukkal, sz@rd le őket! Ettől nem leszünk rossz anyák!

(B)

2010. márc. 26. 15:37
 9/15 anonim ***** válasza:
55%
Nem hiszem , hogy a "magyar anyukák el lennének kényeztetve".... mert lehet, hogy elviekben 3 évet itthon lehet maradni, gyakorlatilag nem lehetséges, ha csak az ember férje nem vezető beosztásban dolgozik, havi nettó 200-250 ért! Mert a 3. évben az a 29 ezer az szar! Már bocsánat! Külföldön annyiban más, hogy ott biztosítva vannak a bölcsödei férőhelyek, és egy szülő is el tudja tartani a családot, vagy van pénz bébiszitterre és hasonlók!!!
2010. márc. 26. 16:08
 10/15 anonim ***** válasza:
71%

Én meg azt furcsállom, hogy sok nő sír, hogy nincs pénz mégis otthon ül a gyerekkel 3 évig és várja a jó szerencsét. Én ezt annyira nem tudnám megtenni szegény férjemmel. Hallottam olyat is 1 ismerőstől, hogy apuka feladata, hogy a gyereknek legyen új ruha meg tartson el minket. Ez annyira szánalmas.

Mi 3 gyereket tervezünk, de vissza akarok menni melózni, ha a legkisebb 2-3 éves lesz. Így tudunk csak megélni, de ez is az a kategória, hogy ja 3 kölyök, akkor már ingyenélő meg az anyaságira hajt... Eszébe sem jut senkinek, hogy talán azért akarsz "sok" gyereket, mert neked/nekünk sosem volt családja és szeretnénk.

A másik, hogy sokan valóban azért adják a kölköt bölcsibe, mert unják a banánt és rohannak plázázni a barátnőkkel. Rendben anyukának is kell élni, de nem így.

2010. márc. 26. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!