Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha nincs napirendje az 5...

Baj ha nincs napirendje az 5 hós csecsemőnek?

Figyelt kérdés

A hasfájása 3hónapig tartott ezalatt felcserélte a nappalt az éjszakával...azóta próbálom helyreállítani, ami néha sikerül, de aztán megint összezavarodik pl.: túl hosszú séta vagy kisebb hasfájás miatt.

Se nappal se éjjel nem alszik 4óránál többet. Néha hajnalban van ébren néha éjszaka néha nappal. Minden napunk más...csak a séta kezdődik pontos időben ami 1óra. Ilyenkor alszik 2-3 órát.

A napi fürdetést ellenzem.

Előre köszönöm a válaszokat

2016. jan. 10. 06:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/107 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Kérdező! Nem akartam már hozzászólni a kérdéshez, de most már eléggé ciki, amit csinálsz. Saját magaddal beszélgetsz már leginkább. Engedd el ezt a dolgot, ne fürdess, ha nem akarsz (én sem értek veled egyet ebben,de nem az én gyerekem, ez a te dolgod), fogadd meg a tanácsokat amiket kaptál (voltak jók) és próbáld a káoszt, ami most uralkodik nálatok felszámolni. Sok sikert!
2016. jan. 12. 13:38
 102/107 A kérdező kommentje:

Csak próbáltam az én meglátásomat is megértetni veletek.

Köszi

2016. jan. 12. 13:46
 103/107 anonim ***** válasza:

Én voltam a paraffinos.

Nem vagyok szakértő, sem orvos, úgyhogy nem bírálom felül, hogy szerinted nem kell fürdetni, mert a kemikáliák. Én nem értek hozzá. Csak van egy gyerekem, aki nappal ébren van, ebéd után alszik két órát, éjjel pedig alszik, csak enni kel fel max 2-szer, 8 hónapos. És sosem hagytam három órán keresztül sírni. Ami azt illeti egy-két percig sem.

A mi esti rituálénk következőképp néz ki:

17:30 uzsonna

18:00 séta

19:00 fürdés apával, addig én előkészítem a vacsorát

19:20 babamasszázs, pelenkázás félhomályban, csendben

19:30 jóéjt tejpép félhomályban, csendben

19:40 szopizás félhomályban, csendben

20:00 átviszem a kiságyba, meleg tejitalt kap cumisüvegből, közben halk zene szól, teljesen sötét van

20:20 adott számra apa elringatja = gyerek alszik

Ezt a Békés álom könnyek nélkül könyv alapján állítottam össze, tudom ajánlani, nagyon jó. 10-15 nap alatt rááll a baba a rituáléra. A másik két módszer a beletörődés és a sírni hagyás nekem nem kenyerem.

Viszont a fürdés szerintem ennek szerves része, hiszen arról szól az egész, hogy a babát ellazítsuk, megnyugtassuk, ráhangoljuk az alvásra. Elég, ha arra gondolok, milyen jót alszik a gyerekem babaúszás után. Nyilván te ezt is ellenzed, mert klórral tisztítják a medencét. Én nem vagyok ennyire ökomami meg parázós, mi Neogranormon tusfürdőt s babatestápolót használunk, meg Babé sampont, tiszta és finom puha lesz tőle a fiam bőre, nekem ez elég.

Nyilván van, ami neked ebben nem tetszik, azt ki kell cserélni. Az a lényeg, hogy a hangos-világosban végzett tevékenységektől szép lassan haladj a sötétben-csendben végzettek felé. Pár nap után a baba is tudni fogja, hogy mi után mi jön. Ha elolvasod a könyvet, részletesebben is megismerheted a módszert. Itt van angolul, ha már ennyire anglomán vagy: [link]

Egyébként a kutatásaikról csak annyit, hogy minden hülye hír úgy kezdődik, hogy brit tudósok...

2016. jan. 13. 10:03
 104/107 A kérdező kommentje:

Na ezzel tényleg segítettél. Köszönöm jó ütemtervnek tűnik kipróbálom. 😊

És pont ezen gondolkoztam hogy mennyi idő míg beáll, de válaszoltál...köszi.

a hülye hírrel nem tok mit kezdeni...én azt vettem észre hogy amit az angolok elkezdtek azt 3-5éven belül átvették otthon is. (15év alatt) de mindenki máshogyan látja.

Mégegyszer köszönöm!

2016. jan. 13. 10:37
 105/107 A kérdező kommentje:
A babaúszást jónak tartom, mi csak azért nem megyünk mert 2,5órára van a legközelebbi uszi 😕
2016. jan. 13. 10:39
 106/107 anonim ***** válasza:
Na, hogy alakult a dolog azóta?
2016. jan. 21. 08:36
 107/107 anonim ***** válasza:
azóta sem fürdött a gyerek?
2016. jan. 21. 08:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!