Tápszeres babák anyukái? Hogyan mentek el több órára, és hogyan viszitek magatokkal a tápit? Ha nem otthon van etetés elviszitek az egész tápszeres zacskót? Vagy hogy?
Üvegben kimérve a víz, és vagy az egész zacskót viszem, vagy a tápszertartóban kimérve.
A tápszertartó (adagoló) egy több rekeszes műanag kis edény, a teteje körbe forgatható, és van rajta egy nyílás. Otthon beleméred a rekeszekbe a megfelelő mennyiségű tápszert (amennyi kanál kell), és akkor a tartóból csak bele kell borítani a vízbe. Annyi könnyebbség, hogy útközben nem kell kanalazgatni.
Én egyébként nem szeretem a hungarocell termoszokat, nekem mindig hamar kihűlt benne a víz (főleg télen) Én inkább alufóliába papírtörlőbe tekerem, (papírtörlő, alufólia, papírtörlő, alufólia) ez jobban tartja a hőt.
Egyébként miért árt a hideg a tápszernek?
A kórházi csecsemőosztályon is hűtőben tartják a bekészített tápszert, mikróban melegítik. Jó, nyilván nem ideális megoldás, de ha káros lenne, biztos nem így csinálnák.
Ha csak nagybevásárlásra megyünk, akkor melegebbre csinálom, és úgy kapja meg, mert mire kell, már langyos.
Nem vagyok az a nagy sterilizálós fajta, nem nevelem burokban a fiamat, nem főzöm ki a cuccait, csak ha újak, akkor az első használat előtt, majd utána már csak mindig forró vízzel, mosogatószerrel elmosom, szerintem nem lesz baja, ha nem 1 óra múlva kapja meg a kész tápot, hanem 2 óra múlva.
Ha hosszabb útra megyünk, akkor a bébiételes üvegbe teszek tápszert, a bébiitalos üvegbe forró vizet (2 dl-es, ha kell, akkor többet viszek), külön be a cumisüveg, ha kell, csak kimérem a kellő mennyiségű tápszert, rá a víz és kész. Ha meg újból kell a cumisüveg, akkor akár egy benzinkúton vagy egy bevásárlóközpontban is el tudom mosni a wc-n, vagy a grill részen szintén elmossák.
Egyik ismerősömék jártak úgy, hogy a megmaradt (bekever) tápit odaadták a következő etetésre, és elcsapta a gyerek hasát. És biztosan attól volt. Úgyhogy én nem kockáztatom azt, hogy több óráig áll bekeverbe.
A kórházi megoldásról meg annyit, hogy nem biztos, hogy nem árt, mert a cukros vizet is itatták régebben az újszülöttekkel, meg van, ahol még most is. Az is árt a babáknak, úgyhogy erről ennyit.
Egyébként köszi a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!