Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ismertetek már olyanokat,...

Ismertetek már olyanokat, vagy voltatok vele ugy, hogy visszatekintve korai volt még a gyerekvállalás, könnyebbnek gondoltátok előtte, nem tudtátok elfogadni, hogy már soha nem lesz olyan az élet, mint előtte? Meséljetek.

Figyelt kérdés
2016. jan. 5. 18:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
És ezt miért tartja magában mindenki? Mindenki olyan boldog, amikor babája születik, pedig mindenkinek nehéz, miért nem mondja el senki, hogy mennyire rossz, hogy vége az addigi életednek egyik napról a másikra? Csak, ha valaki ilyen fórumokon feltesz egy kérdést, akkor derül ki, pedig tök jó lenne, ha nem csak ez folyna a csapból is, hogy mennyire csodás a szülés és mennyire természetes dolog a szoptatás, és milyen jó egy kisbaba..talán nem lenne az elején sok nő depressziós... mert nem is iagazak ezek...
2016. jan. 6. 10:38
 12/17 anonim ***** válasza:
Speciel én a környezetemmel megbeszéltem,vagy ha kérdezik milyen nem csak a pozitív dolgokat mondom el,nekem a szoptatás rémálom volt,most is attól félek a szülésen kívül így másodszor.Sajna Magyarországon divat a másikba belerúgni,önzőnek nevezni a másikat,ha vannak problémái,ha gondja van a szoptatással,ha depis azonnal le sz@r anyázzák..aztán érzékenyen minden rosszul esik nem mernek beszélni róla..
2016. jan. 6. 10:51
 13/17 anonim ***** válasza:

"miért nem mondja el senki, hogy mennyire rossz, hogy vége az addigi életednek egyik napról a másikra"

Mert ez konkrétan nem igaz mindenkire, ha megfelelő alapokkal, nem csak anyagilag, hanem érzelmileg is felkészülve, egy megfelelő párkapcsolatban vágsz bele a gyerekvállalásba.

Ha valaki túl korán vállal, "nem élte ki magát", mint sokan, akik most válaszoltak, annak lesz nehéz feldolgozni igazán, hogy "megváltozott az eddigi élete".

Egy percig nem éreztem emiatt rosszul magam, hogy már nem lesz olyan, mint eddig, mert nem is akarom, hogy olyan legyen mint eddig.

A többi, hogy sokkal nehezebb, sokkal több energiát igényel, sokkal nagyobb felelősség, mint ahogy kívülről látszik, az színigaz.

Nekem konkrétan azt a "hazugságot" nem volt könnyű lenyelnem, hogy ha igény szerint szoptatod a babád, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztasz, eleget eszel a megemelkedett kcal-igénynek megfelelően, a gyerek is "jól csatlakozik"... akkor nem fordulhat elő, hogy ne álljon be a kereslet-kínálat. Meg egy fenét!

2016. jan. 6. 11:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez sem teljesen így van sok 30 feletti,sőt közel 40 éves anyával találkoztam akik úgy mond "kiélték" az életüket,több ideje vágytak babára, minden szempontból megfelelő volt az időpont mégis rosszul viselte az elejét,jött a depresszió,rájött lehet nem való neki gyerek.Tény,hogy fiatalon becsúszott baba esetén ez sűrűbben fordul elő.
2016. jan. 6. 11:17
 15/17 anonim ***** válasza:

14,

egy szóval sem írtam, hogy a "kiélés" korhoz kötött és csak fiatalon fordulhat elő az, hogy megbánja valaki.

A szülés utáni depresszió pedig azokat is elérheti, akik "nem bántak meg semmit". Egyszerűen nagyon nehéz az első néhány hónap és a szülés utáni labilis hormonális rendszer csak rátesz erre jó néhány lapáttal.

2016. jan. 6. 11:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, így gondolom én is, nem voltam soha oda a babákért, nem döncöltem őket, ha megláttam egyet, rá se néztem, csak mikor férjhez mentem, akkor ugye elvárták, hogy jöjjön a baba. 31 voltam, mikor szültem, de még akkor sem voltam erre felkészülve és most 35 évesen sem a másodikra. Van aki anyatípus, én nem, de bevállalom, nem nekem való. Az, hogy itt vannak, soha nem cserélném el, mert mi gyerekkel is ugyanúgy élünk, megoldjuk, ha egyedül szeretnénk lenni, vagy menni valahova, csak ez a sok nehézség az elején, amire nem voltunk felkészülve. Sajnos egy ilyen világban élünk, ahol hamis képeket plántálnak belénk és meg akarunk felelni nekik, pedig senki sem tökéletes és nem is kell annak lennie, de ezt sulykolják belénk! :-(
2016. jan. 6. 11:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális, ha az ember néha úgy érzi, hogy mennyire vágyik az "előző életére". Én 29 évesen szültem a kisfiamat, és nagyon nehéz volt az elején.

Nekem az volt a legrosszabb, hogy úgy éreztem, nagyon egyedül vagyok vele. Pedig van apukája, de természetesen dolgozik, a baba nagyszülei sem nyugdíjasok még...

Nekem ami bejött: el kell fogadni a saját érzéseidet a gyermekvállalással kapcsolatban, nem kell, hogy furdaljon a lelkiismeret. És persze egy picit segíts magadon: járj társaságba, más kismamák közé, sportolni, stb.

2016. jan. 7. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!