Suttogó vagy Aludj jól gyermekem?
Olyan anyukák válaszát várom, akik esetleg mindkét módszert alkalmazták 1 éves babánál!
Nem tudok dönteni, melyiket alkalmazzam felvesz-letesz vagy hagyjam sírni és lépjek távolabb az ágyától és X percenként bemenjek!
Köszönöm a válaszokat!
Hát, ha most nem írjátok, hogy halgassak az ösztöneimre pont így tettem volna!
Épp most aludt el a babám, ki vettem az etetőből és rám borította a buksiját 5 perc és el is aludt.
Most hagynám sírni, mert nem tud el aludni magától?
Igaz, éjszaka még felébred szopizni, de épp most gondoltam, hogy ha esetleg elválasztanám (azon vagyok), talán végigaludná az éjszakát! Vagy ez hülyeség?
Mind a 2 könyv írója érvel dolgokkal, hogy miért kell, hogy végig aludják a babák az éjszakát!
Szia!
Van egy nagyon jó kis könyv: Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás.
Szerintem is a legfontosabb, hogy az ösztöneidre hallgass, és ha egy mód van rá, ne válaszd el a babádat szerintem. :-)
Adri
Határozottan egyik sem. A suttogó az unatkozó amerikai anyukáknak lett kitalálva, akik 3-4 hónaposan már babysitter-re hagyják a babát és addigra ki akarnak alakítani egy rendszert.
Az aludj jól gyermekem sok embernek bejött, de szerintem türelemmel és odafigyeléssel ugyanazt el lehet érni.
Az én babám könyvek nélkül is napirendet alakított ki magának és magától alszik el este, csak napközben kell ringatni. 7 hónapos.
De lehet, hogy csak szerencsés vagyok :)
második
a kicsi 1 éves, este ölben alszik el cicizés után
kb éjszaka felénél, "jön" közénk és alszunk együtt hárman
jókedvő, kiegyensúlyozott igazi rosszcsont
majd elalszik magától, ha megérik rá
a nagy is aludt köztünk
Köszönöm az újabb válaszokat és a könyv címet is, el fogom olvasni!
Igen, most este nem is tudom, olyan sz@rúl éreztem Magam, hogy talán hagyni kellene a babára az igényeit és nem Nekem eldönteni, hogy szopizzon vagy sem!
Szopizik éjszaka és már alszik is tovább csak Én kezdek kipurcanni egy kicsit!
De, igen igazatok van, majd kialakúl magától ez az éjszakai alvás, és majd könnyebb lessz fittebbnek lennem napközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!