Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a babám még 6-szor eszik...

Ha a babám még 6-szor eszik egy nap, akkor honnan fogom tudni, hogy mikor és hogyan térjek át az ötszöri étkezésre?

Figyelt kérdés

Azt egyik napról a másikra kell? És miből fogom tudni, hogy mikor kell, vagy egyszercsak eldöntöm, hogy mostmár csak 5-ször eszik és kész? Segítsetek, talán buta a kérdés, de nem tudom, hogy kell!

Most 6* eszik egy nap, este 11-től reggel 5-ig alszik. 2 hónapos. 3-4 hónapos korában gondoltam átszoktatni az ötszöri étkezésre.

2010. márc. 25. 17:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ezt nem tudod szabályozni, de lehet, hogy tévedek. Lányom 8 hónapos koráig 3 óránként evett, aztán magától átállt a 4 órára. Egyszer csak azt vettem észre, hogy evésidő lenne, ő meg még vígan elvan. Nem kell erőltetni az 5x-i étkezést, majd észreveszed, ha váltani akar.
2010. márc. 25. 18:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Onnan tudod, hogy ritkábban ordít, hogy éhes. Egyszerűen akkor kell etetni, ha megéhezik, azt meg sírással jelzi a baba.
2010. márc. 25. 18:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha majd elkezded a hozzátáplálást,és egy-egy evés alkalmával hamarabb jóllakik,mint a szopival,akkor magától átáll a hosszab időre.
2010. márc. 25. 18:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem észre fogod venni, ha megkinálod cicivel v. tápszerrel és nem fogadja el vagy látszik rajta hogy nem annyira éhes. És ha mondjuk kitolod a két etetés közti időt 1 órával és látod hogy még semmi jel arra hogy éhes lenne.

Az én babám már szilárdat eszik, előtte 5-ször evett egy nap, de láttam rajta hogy tele van, alig akart enni. Aztán kitaláltam hogy 4-szer etetem meg és a két étkezés közötti időt kitolom, igy már jobb lett az étvágya.

2010. márc. 25. 18:07
 5/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
Az én babám 3 és fél hónaposan még mindig nem döntötte el, hogy napi ötször vagy hatszor kér enni. Még mindig próbálok "igény szerint", de leginkáb három óránként szoptatni, de ha két óra után nyafog, akkor kap cicit (ez ritkán van, ma éppen előfordult, ezért ma 6 etetés lesz), viszont van, hogy nap közben beájul, és nyilván nem keltem fel szopizni, ha lejár a három óra. Ilyen gyakrabban van, és akkor elég neki a napi öt. Mondjuk este nyolckor fürdés után, már nagyjából szopi közben beájul, és alszik reggel hatig.
2010. márc. 25. 18:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 6-szor eszik egy nap, ő 6(!) hónapos. Nem aggódom emiatt. Eszik kb. (ez tényleg csak kb.!!): 4.30-kor,10-kor, 13-kor, 16-kor (itt már eszik mást is az anyatejen kívül), 19-kor és elalvás előtt. Aztán kövő hónapban elkezdünk tízóraira is enni gyümölcsöt, majd az ebéd jön, amikor főzeléket kap majd.
2010. márc. 25. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!