Kétgyerekes Anyukák! Könnyen eldöntöttétek, hogy
legyen második is?
Figyelt kérdés
Úgy értem, az első baba születése után vágytatok a következőre? Babánk még nincs fél éves. Férjem szeretne másodikat is (persze nem most), de én egyáltalán nem. Ennek ellenére mégis foglalkoztat a dolog. A szülésem (bár közepesen nehéz volt "csak") mindig felrémlik előttem, meg az, hogy két gyerekkel sokkal nehezebb, és hogy bírnám nem tudom. Ti hogy voltatok ezzel?
Utolsó vagyok. Elég nehéz, de a férjem sokat segít és a nagyszülőkre is számíthatok. Ha van testvéred, tudod, hogy milyen jó érzés az, én örülök, hogy együtt nőnek fel és majd reméljük jó tesók lesznek. Ha az anyagiak engedik, akkor mindenképpen vállaljátok be a második babát.
2010. márc. 29. 12:47
12/27 anonim válasza:
Szia! Én igazából soha nem gondoltam arra, hogy anya legyek. Első baba igazi szerelemgyerek. Nem terveztük, jött, de amint megtudtam várandós vagyok meg se fordult a fejemben, hogy ne tartsuk meg. Nagyon vártam, vártuk. A szülés nem volt egyszerű akkor kb 1 napig úgy éreztem soha többé. :) Aztán elég hamar azon kezdtem gondolkodni jöhet a következő. Persze nem azonnal. Én olyan 2,5-3 év korkülönbséget szerettem volna. Így is lett. A pici most 3 hetes. Nem mondom, hogy könnyű. Igazából még nem rázódtunk össze, de alakulunk. Szerintem csak könnyebb lehet később. Így együtt tudnak felnőni. Ősszel a nagyobb ovis lesz, itthon meg csak 2-en maradunk.:)
2010. márc. 29. 12:47
13/27 anonim válasza:
Én császárral szültem a kisfiamat,több mint 20 hónapja!
Mindeképpen szeretnénk neki kistestvért,de előbb nagyobb albérletet kell néznünk,olyat,amit meg tudunk fizetni,illetve kivárni még egy kicsit,hogy természetes úton szülhessek.
2010. márc. 29. 13:04
14/27 anonim válasza:
Nekem most 10 hónapos a kisfiam.Nekem is van 2 bátyám és tudom milyen jó érzés,amikor az embernek van testvére akire bármikor számíthat.Én alig várom,hogy megint terhes legyek.A férjemmel mindketten szeretnénk mégegyet.Mivel császáros voltam,az orvosom tanácsára várnom kell 1 évet.Tehát nyáron megint belevágunk a "babaprojektba".Tudom,hogy nagyon nehéz lesz,mert a férjemen kívül más segítség nincs(bár ő meg sokat dolgozik).De nem érdekel mások is megoldották,majd valahogy én is megfogom.Szerintem ne hagyd ki...lehet később megbánod.
2010. márc. 29. 13:13
15/27 anonim válasza:
szia.
nekem a kisfiam 23hós - 10.én lesz 2éves.
a nagy neveltfiam 13 éves - apa hozta magával.
mindig is szerettünk volna egy édestestvért a kicsinek. és teljesült 13 hetes a mano a pocakomban.
félek tőlle h nehéz lessz, de tuti megoldjuk. :)
szerintem jo ha van testvére valakinek :)
2010. márc. 29. 13:38
16/27 anonim válasza:
Nekem nincs testvérem, így én kamasz lány korom óta tudtam, hogy nekem nem egy gyerekem lesz!
A nagyobbik 4,5 éves a kicsi 4 hónapos. Olyan 3-3,5 korkülönbséget szerettem volna, de így alakult, és nem bánom :) Az első után mindig kérdezték, hogy mikor jön a tesó-nagyon utáltam a kérdést. Nem akartam kis korkülönbséget. (1-2 év) Nem is vágytam terhesnek lenni a nagy kb 2 éves koráig.
A kicsi 4 hónapos, most viszont akármikor jöhetne már a harmadik :)) Pedig sem a terhességem nem volt problémamentes, sem a szülés. kb 2 hétig mondtam, hogy soha többet. Lehet, hogy azért mert már tudom, hogy biztosan nem lesz hármaska
2010. márc. 29. 13:56
17/27 anonim válasza:
Ja és egy percig nem volt nehéz. A nagy elfogadta a kicsit, párom segít amiben tud...Élvezem minden pillanatát, hogy 2 gyerekes anya vagyok :))
utolsó
2010. márc. 29. 13:57
18/27 anonim válasza:
mi is két babát szerettünk volna ,kislányom most 11hónapos, a picur a pocakomban 6hetes. Biztos nehéz lesz az elején, de két gyermek mindent kárpótol!!
2010. márc. 29. 14:12
19/27 anonim válasza:
Szia!
Nekem van egy egy éves kisfiam és most vagyok 18 hetes terhes a kislányommal. Mi mindíg két gyermeket szerettünk volna a férjemmel, csak az volt a kérdés hogy mikor. Nekem van testvérem és a férjemnek is, mindkét esetben másfél éves korkülönbségek vannak. Így jött a dolog, hogy talán jobb ha a tesó is kis korkülönbséggel jön. Az eleje biztos nehéz lesz- már most kismamaként kezdem érteni, miért is mondják ezt- de ha az első két évet kíbírja az ember, utánna azt fogja mondani, hogy megérte. Szerintem nem érdemes sokat várni a tesóval, mert most még frissek az élmények, tudod mi után mi következik, ráadásul a nagy mindíg segíteni fogja a kisebbet. Szóval én ezért döntöttem a kis korkülönbség mellett.:)
2010. márc. 29. 14:57
20/27 Bea24 válasza:
Hááát, mi nem döntöttük el, ő akart jönni. Igazából nagyon vágytam még egy babára és ennek mindig is hangot adtam itthon. Mindig arra gondoltam, milyen fantasztikus érzés volt és mennyire jól éreztem magam terhesen. Hála az égnek soha egy rosszullét egy dagadás, nem volt és most sincs. Néha el is felejtem, hogy kisbabát várok. :) A kislányom 8 hónapos, a pocaklakóm 16 hetes, így 13 hónap lesz köztük. Kicsi aggódom, milyen lesz 2 picivel, meg mindenki riogat, hogy felköthetem a gatyám, de én nagyon várom. Lesz segítségem is, ha úgy alakul szükség van rá. :D Az én szülésem sem volt könnyű, de tudom, hogy túl leszek rajta és a kezemben tarthatom a kisbabám. :) Ha egy picit is vágysz rá, szerintem is vállald be. :) Üdv. Bea
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!