2 hetes Babám egyszerűen nem hajlandó aludni, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Segítségeteket szeretném kérni. 2 hetes babám egyszerűen nem alszik két szoptatás között. Csak nézelődik egy kis ideig majd nyög és sír. Néha már bealszik 5 percre aztán pattan is fel a szeme. Ritkán előfordul, hogy legalább 1 órát alszik, de ezt is csak másfél órás altatás árán. Próbálok cumit adni neki, magamhoz veszem, nagy ágyban alszunk el. De néha ez sem hatásos. Éjszaka is folytatódik ugyan ez. A "hagyjam sírni, majd elalszik" dolog nekem "sajnos" nem megy. Volt már, hogy reggel 7től délután 3ig nem aludt semmit. Eddig bárkit kérdeztem, mindenki csak azt mondta, hogy az ő babája szopizás után rögtön alszik. Van valami tippetek? Alakulhat ez még? Nem tudom mit tegyek, de nagyon fáradt vagyok...2010. márc. 24. 09:32
1/5 anonim válasza:
Nekunk is volt ilyen idoszakunk sajnos es mivel nem alszik igy keso delutanra mar annyira faradt lesz, hogy azert nem tud elalaudni es meg nyugosebb lesz. Arra tudok tippelni, hogy lehet nallatok elkezdodot a hasfajos idoszak. Figyeld meg, hogy nem-e huzogatja a labat a melkasahoz, esetleg pirosodik egy kicsit es utanna sir mert akkor ez sajnos hasfajas es eltart kb 10-12 hetes koraig. Enyhitheted neki infacol cseppel. Ha nem ez a gond akkor probald meg, hogy beteszed a babakocsiba, setalsz vele 20 percet a levegon. Szinte minden baba bealszik a babakocsiba seta kozben. Utanna betolod a babakocsit a hazba es hagyod benne aludni. Persze nagyon finoman kibontod a sapkajat es amennyire lehet kigombolod a ruhat rajta. Az enyem ilyenkor aludt meg vagy 2-3 orat is a babakocsiba.
2/5 anonim válasza:
Szia!KITARTÁS!!!!Az én fiam 6 hetes,és 2 hetes kora óta ezt csinálja!Hál' istennek általában nyugodt,vagy nyűgös,de ritkán "hisztis".Hasfájós,de hogy nem az tartja ébren,az 100%!!!!Most már nagyjából hozzászoktam,hogy ha el is alszik legfeljebb 20 percre...eddig az 1 óra volt a max.,de ez csak 2x fordult elő.Én sem tudom a megoldást,lehet,hogy ők egyszerűen ilyen babák????Gergő egyszer ébren volt 14 (!!!!) órán át!!!!Esze ágában sincs aludni...De szerencsére éjszaka alszik,meg egy kicsit délelőtt is,habár egyre ritkábban...
Próbálj meg nyugodt maradni,ez nagyon fontos!!Ha ideges vagy,ő még feszültebb lesz!!Megírod majd,hogy végül hogy alakultok?Írhatsz priviben is!Első baba?Az elejétől ezt csinálja?
3/5 anonim válasza:
Én is a levegőt ajánlom,hogy próbáld meg,nálunk még a hosszú fürdés jött be (tudom nem jó sokat a vízben tartani de,így kifáradt utána evett és aludt) és ami nagyon fontos valakit párod vagy édesanyád vagy valakitől kérj segítséget,hogy tudjál pihenni,mert teljesen ki fogsz készülni a fáradtságtól,vigyék el sétálni vagy bármi és addig te aludjál.
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok nyugtatást! Nagyon kedvesek vagytok! Igen elejétől fogva ezt csináljuk... Igen valóban nehezen emészt szegénykém, húzogatja a lábát. Ma kezdtük az Espumisant, de még semmi hatását nem látom. Anyukám segít itt van velem sokat, csak ha sír a Pici 40m2-en akkor nem tudok pihenni, meg különben is olyan nehéz, ha egyszer szegény szenved. Sokat böfög meg pukkangat, álmában is nyögdécsel állandóan, szóval még ha alszik sem lehet mellette pihenni igazán. Olyan tehetelennek érzem magam... De egyszerűen nem értem , hogy egy csecsemő, hogy bír ki egy egész napot alvás nélkül... Nagyon remélem, hogy javulni fog!
2010. márc. 24. 15:21
5/5 A kérdező kommentje:
Azt még hozzá tenném, hogy nem mindig rángatja a kis lábát, hanem amikor látszólag semmi baja, akkor is csak sír és ébren van. Igazából nyugodtan csak cicin van el, dehát ott nem lóghat állandóan. Próbálom betartani a 3 óránkénti 30 perces etetést, mert ha gyakrabban eszik, akkor 5 perc után elalszik meg nézgelődik és nem eszik rendesen, első héten 1 órán keresztül is szopiztattam, de ebből ugye csak kb 10 perc volt igazi evés. Eddig ma 1 órát aludt csak... én meg csak bőgök egész nap, már csak ez a terhességi depresszió hiányzott...
2010. márc. 24. 17:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!