Jaj, mit csináljak, hogy ne törje-zúzza össze magát szegény?!
Figyelt kérdés
Babám mostanság tanult meg felülni, térdelni és felállni. Folyton ezeket gyakorolja, viszont még nem elég ügyes és erős, hogy megtartsa magát vagy hogy úgy essen, ne üsse meg magát. :( Állandóan csak azt hallom a kiságyból, hogy koppan a kis feje aztán óriási, éktelen sírás, visítás, mert megütötte magát. :( Tudom hogy így tanulják meg de ezt már soknak tartom :( Folyton nagyon megijed és sírni kezd, mert hol a kis fejét, hol a száját, vagy az orrát üti be, amikor eldől. Nem lesz tőle baja?2010. márc. 24. 09:18
1/5 anonim válasza:
sajnos, mind így van. és általában a buksi az áldozat. Remélhetőleg nem lesz komoly baja. Éles sarkoknál vigyázzatok.
2/5 anonim válasza:
Szia.
Ne aggódj,ahozz igazán nagyot kéne koppania hogy abból baj legyen.Sajnos a sok esésel tanulják meg,hogy hogy essenek úgy,hogy az Nekik ne fájjon.
Ilyenkor próbálj nem megiedni,hanem elterelni valamivel a sírást.Lehet csak megiedt.
Mi ha esik a Manó ráfogjuk gyorsan a nyuszira hogy már megine elszaladt.Ezt kicsit hangossan csodálkozva mondjuk,hogy erre figyeljen ne az esés által keletkező ijedségre,fájdalomra.
3/5 A kérdező kommentje:
:) Mire berohanok hozzá, már túl vagyok az ijedtségen, felveszem, megnyugtatom, mondom kis butus, máskor óvatosabban, stb. :) Csak annyira sajnálom szegénykémet :( És persze félek, nehogy baja legyen, mert a kiságyban nincsenek éles tárgyak, de azé ha teljes testével hanyatt vágódik, neki a rácsnak, az azért kemény :(
2010. márc. 24. 09:32
4/5 anonim válasza:
Ez normális. A tanulás része. Előbb-utóbb azon kapod majd magad, hogy nagyot koppan és mintha mi sem történt volna csinálja tovább. Csak próbáld ne túlreagálni, ha kicsi a koppanás, ne kapd fel.
5/5 anonim válasza:
Nem igazán lehet mit tenni, nálunk 2-3 hét kellett mire rájött hgyan kell esni. A kisfiam mindennél felált, ülni meg még nem tudott, így az elején csak elengedte magát és koppant a feje. Én a kedvenc állóhelyei - egy kispolc és a kanapé- alá habtapit tettem, az kiságy túlsó felére meg kézzel rávartam egy félbehajtott pokrócot. Így nem koppant annyira nagyot a feje, és nem is tudta magára rántani a plédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!