Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mi a véleménye a bilizés...

Kinek mi a véleménye a bilizésről?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy mikor érdemes elkezdeni és hogyan?
2010. márc. 24. 05:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem sem kell elsietni.

Arról nem beszélve,hogy a gyereknek is van szégyenérzete,én láttam olyan 1 éves babát,akinek az anyukája erőltette a bilizést,kint az utcán se adott rá pelust.A baba bekakilt,és ütötte a saját fejét.

Mindenki látta,hogy a kislány kakis,szólni persze nem tudott,csak szégyellte.Nem tudom miért kell egy kisgyereket ilyennek kitenni.

Pelustakarékosság mindenáron?

2010. márc. 24. 08:15
 12/21 anonim ***** válasza:
47%

Hát igen..vannak érdekes dolgok..mint pl az is érdekes akkor gondolom h 8hósan egyedül feláll az ágy mellett és áll egyedül...mármint kapaszkodik...Amúgy meg anygon régóta ül egyedül..sokkal korábban mint ahogy az elő van általában irva.

-8 hós-

2010. márc. 24. 08:35
 13/21 anonim ***** válasza:
69%

Én nyáron tervezem a lányommal, bár már emlegetem neki a wc-t is és a bilit is. Ha pisil akkor mondja, hogy "pisi volt". Jó lenne ha előre szólna:)

Kakílni csak 2-3 naponta szokott, de azt már mondja előre. Gondolom rendesen tekeri a pociját.

Én nem vagyok híve a korai bilire szoktatáshoz. A lányom unokanővére is már majdnem 3 éves volt, és magától nem akarta többet a pelust hordani, egyik napról a másikra.

A lányom februárban töltötte a kettőt.

Félek hogy ha erőltetem csak megutálja a dolgot, így is elég öntörvényű már.

2010. márc. 24. 08:46
 14/21 anonim ***** válasza:
26%
nem, az természetes, h 8 óhnaposan áll és kapaszkodva megy. de! kitámasztva tud csak ülni 1 6 hónapos baba, amit pedig nem szabad. ha tetszik, ha nem. persze mindenki azt csinál, amit akar, csak szemetszúrt a dolog.
2010. márc. 24. 11:03
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok!

Mi így kezdtük:13-14 hónapos lehetett amikor az anyu beállított egy bilivel,először ráült pelusban aztán fürcsi előtt mindig meztelenkedik akkor ráültettem ,mindig felállt ráhagytam! Ment így kb.1 hónapig ,aztán már belepisilt ,kakilni csak sok ídő után kakilt bele!Nyáron meg egész nap bugyiba volt a bili kint az udvaron azt vettük észre,hogy oda megy és ráül bugyistul és belepisil,majd már ö szólt,hogy pipi meg pleee/ez volt a kaki/!Hosszadalmas volt nálunk mert hagytam,hogy ráérezzen!

2010. márc. 24. 12:29
 16/21 anonim ***** válasza:
73%

Szia! Mi kb 10 hosnaposan kezdtuk a bilizest. Persze nem ment egybol mert nem ult rajta csak 1-2 percet de ahogy telt az ido megszokta. Minden reggel azzal indult a nap, delben alvas elott, alvas utan es este is raultettem. Mielott toltotte volna a 19 honapot egyik nap setalni voltunk es egyszercsak mondta hogy "pis-pis". Hamar hazamnetunk raultettem a bilre es pisilt ( a pelusban nem volt semmi). Azota rendszeresen mondja a kakat is pisinek mondja de nem szamit mert legalabb tudom hogy erzi hogy kakilni kell. Nappal csak bugyiban van ejszakara meg kell pelus. Ugy erzem hogy jo uton haladunk es nem bantam meg hogy hamar elkezdtem ismertetni vele a bilit.

Udv. 20 honapos kislany anyukaja

2010. márc. 24. 13:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
16 hónaposan adtam először a kezébe bilit, elmondtam, h mire való, stb... kb 2-szer belepisilt, láttam rajta, h lövése sincs az egészről. 22 hónapos most, 2 hete megint elővettem, 3 nap alatt szobatiszta lett nappalra. agyban kell megérniük rá, akkor pár nap az egész.
2010. márc. 24. 13:15
 18/21 anonim ***** válasza:
Szia, mi 15 hónaposan kezdtük (nyáron), 21 hónaposan szobatiszta volt, de amióta megszületett a kistesója, újra kéri a pelust. most 25 hónapos, kezdjük újra :-(
2010. márc. 26. 07:22
 19/21 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Én egyáltalán nem is gondoltam még bilizésre (egyéves volt a lányom), de folyton bemászkált utánunk a wc-be kíváncsiskodni, mit is csinálunk ott. Sose tiltottuk, hiszen ez egy természetes dolog, így számára is természetes lett. Vettem egy bilit, hogy ha már bejön velünk, akkor ráülhessen, ha akar. Akart, sőt, a legelső alkalommal sikerült belepisilnie. Továbbra sem erőltettük, de ha bejött, ráültettük, szinte mindig produkált is. Alig két hét alatt oda jutottunk, hogy már maga kérte (mutogatással, mert akkor még csak alig pár szót beszélt) hogy adjuk neki a bilit. Aztán kezdtünk rászokni arra, hogy reggel ébredés után első a bili, napközben ha szól, bili, este fürdés előtt is. Nagyon szépen rászokott. Ősszel (14 hósan) már csak azért adtam rá vissza a pelust, mert nagyon hideg a lakás padlója nálunk, ő mindig a földön játszik, féltem, hogy felfázik. De rászoktunk a bugyipelusra, azzal nem gond a bilizés sem.

Most 19 hós a csajszi, szinte mindig szól, még sokszor akkor is, ha vendégségben vagyunk valahol és gond nélkül ráül a wc-re is, ha nincs bili. Jön a tavasz, hamarosan leveszem róla a pelust, szerintem nagyon gyorsan teljesen szobatiszta lesz.

Azt gonodlom, erőltetni kár, de érdemes figyelni a gyerek jelzéseit, amikor megérik rá, maga fogja kérni. Ha már szól, hogy kakiltam, akkor nemsokára nem csak utólag fog szólni, hanem előre.

2010. márc. 26. 07:48
 20/21 anonim ***** válasza:

Az én lányaim 9 hónaposak, de el nem tudom képzelni, hogy bárhogy is jeleznének, pisilni vagy kakilni kell. És azt sem érzem, hogy ha mutogatnám nekik a bilit, akkor rájönnének, mi az. Inkább játszanának vele és ennyi.

Nyáron lesznek 1 évesek, hát lehet addigra fejlődnek annyit, de most egyelőre még a mozgásfejlődésük ami nagyon beindult, állnak, már lépegetnek, szépen leülnek. De bilizésre egyelőre eszem ágában sincs gondolni. Szerintem ráérünk. Nekem ez a véleményem a (mi) bilizésünkről. Amúgy szerintem mindenki láthatja a babáján, hogy érett e már egyáltalán rá.

2010. márc. 26. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!