Kinek mi a véleménye a bilizésről?
Amikor késznek látod rá, ezt ő jelzi. Ha már szól, vagy elbújdosik, akkor tudja miről van szó. Itt a nyár nemsokára, simán mehet a dolog. Az én csöppen kb 17-18 hónapos volt, mikor elkezdtem, vártam a jó időre, előtte csak mutogattam a bincit és magyaráztam neki, mi kerül oda, anya wc-be, te pedig bilibe. :) Viszont ha 1 éves korában lett volna nyár, akkor kezdtem volna. Én már 1 évesen szobatiszta voltam annó. :) Minél később kezded, annál nehezebb, mert megszokja a pelust és kialakul a saját akart, tehát másfél éves kor körül, legkésőbb.
Sokan máshogy vannak ezzel, de én tapasztalatból írok, láttam pédát és 2 éves kor körül már hosszabb és türelemjáték. A kicsim kb 2 hét alatt beledolgozott a bincibe, rá 1 hónapra pedig már csak wc-be, szűkítővel. Nem kell eröltetni, de kitartónak kell lenni, nem szabad ledorgálni, csak elmondani mit kellett volna csinálnia, mi lett volna helyes.
Hát ez elég kemény kérdés,majd lesz sok vita! Egy éves volt a lányom amikor kezdtünk ismerkedni a bilivel.Jött a nyár és mire betöltötte a két évet már éjszakára sem kellett pelus!
Nem erőltettem ha le akart szállni róla engedtem.A lényeg,hogy nem szabad,hogy a bilivel játszón.
Lányom kilenc hónapos,szeretném mindenképp elkezdeni,csak még nem tudom hogyan.
Sokan mondják,nem szabad korán kezdeni,mert következményei lehetnek,bár én ebben nem hiszek.
Ezért érdekel tapasztaltabb anyukák véleménye :)
Tehát hogyan is kezdjem?
Igen, lehetnek következményei, pl. szobatiszta lesz :)
Már nyugodtan elkezdheted, nem kell erőltetni, csak néha ültesd rá, ha sikerül valami, örüljetek neki együtt, dicsérd meg, ha nem történik semmi, az sem baj.
-8 hós unokahugicás-
Ők úgy kezdték el, hogy egyszerűen reggel mikor felkellt akkor az ágyra felrakták a bilit a sarokba ..körbe tették párnával, hogy nehogy leessen vagy ilyesmi, és egy csomó játékot is raktak és ültek mellette, s akkor ezt ismételté, délbe is...te már nagyjából tudod h kb mikor szokott kakilni..de mondom ők reggel , délbe és este csinálták ezt.
Nekem az én gyerekorvosom felírta, hogy 8hónaposan szobatiszta vagyok. Egyszerűen utáltam a pelust, ráadásul amikor még én voltam baba nem volt más, csak a textil pelus, ami vizesen nem hiszem, hogy kényelmes, ráadásul téli baba vagyok, 6hónaposan, mikor jó idő volt egyszál semmiben csicsikáltam a friss levegőn, szabadon a popsi, utána kellett a fenének a pelus:D
Egy évesen intettem teljesen pát a pelusnak, mert addigra éjjel sem volt baleset, illetve addigra alakult ki egy jelrendszer, amivel tudtam jelezni, ha pisilnem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!