Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5,5 hónapos, szoptatott...

5,5 hónapos, szoptatott babánál kijöhet egyik napról a másikra tejallergia, ha eddig semmi baja nem volt?

Figyelt kérdés
Születése óta eszek tejtermékeket rendszeresen. Soha nem volt hasfájós, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt, hogy fájt a pocakja valamitől, amit megettem. Most viszont kiütéses másfél hete, először azt hittem, azért, mert mogyorót ettem, de csak nem múlt el, aztán a fürdetőre fogtam, mert most váltottuk, de már 4. napja váltottunk a gyógyszertárira, és még mindig nem jobb. Most meg volt 1-2 piros pötty a pelenkában, meg tegnap az estiben. Mindig van kb. 4-5 kakis pelus egy nap, ma reggel volt, azóta volt már egy kaka, az normális. Azt olvastam, tejallergia. De létezik az, hogy eddig semmi baja nem volt, most meg hirtelen tejallergiás? Kétpofára ettem tejfölt, joghurtot, sajtokat, mindent, semmi tünet nem volt, most meg szinte nem is ettem tejterméket, talán egy szelet sajtot, és ez van.
2015. dec. 19. 12:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Mindkét gyermekem tejfehérje-allergiás volt. Egyik napról a másikra jelentkezett náluk véres széklet, valamint az arcukon, nyakukon kiütés. Én abszolút a tejallergiára tippelnék.
2015. dec. 20. 01:02
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem tejallergia, a doki egyértelműen kizárta, azt mondta, anyatejes babánál az már jelentkezett volna. Nem az arcán, nyakán van kiütés, főleg a hasán, hátán, de már javul. A pici vérpöttyökre azt mondta, valószínű erőlködés miatt repedés keletkezett, mert azóta se fordult elő.

Egyébként fogzik, igen, lassan remélem már ki is bújik végre. De ennek mi köze lehet hozzá?

2015. dec. 21. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!