5,5 hónapos, szoptatott babánál kijöhet egyik napról a másikra tejallergia, ha eddig semmi baja nem volt?
Próbáld meg, hogy 1 hétig abszolút minden tejterméket és a tejet mellőzöd az étrendedből, ha akkor elmúlnak, akkor az volt a gond. Ha nem múlnak, akkor más a gond.
Meg amúgy szerintem ezzel inkább szakorvoshoz kéne fordulni és ő biztosabbat fog mondani.
Szerintem ez nem tejallergia lesz.
De biztosat nyilván az orvos fog mondani.
Nem hiszem.
De kár is találgatni, majd az orvos megmondja.
A jó hír, hogy az orvos se fogja megmondani.
Majd tippelget, esetleg széklet mintát vetet, csak hát így ünnepek környékén nem fog gyorsan pörögni a dolog a vizsgálatokkal, a gasztroenterológiára meg minimum 3 hónap a várakozási idő.
Nekem van tejfehérje allergiás gyerekem, az 2 hetes korában kiderült, én is csak szoptattam, brutális hasgörcsei voltak, szóval én sem hinném, hogy az most alakul ki.
Ami probléma lehet még: a csokoládéban lévő szója, és igen, egyik gyerekemnek a kakaóval is problémája volt, bár aztán az kiürült...
Amit még ma elkezdhetsz, és valószínűleg ez fogja megoldani a dolgokat, hogy elkezdesz táplálkozási naplót vezetni magadnak.
Minden nap felírod, hogy mit ettél-ittál pontosan, hogy mikor, és alul egy sávban írod a baba tüneteit. Mikor fáj a hasa, és milyen bőrtünete jön-megy, és hogy milyen a széklete, meg hogy hányszor van.
Ha most még egy hónapig nem táplálod hozzá, akkor van esély, hogy annyi idő alatt rábukkansz a dologra, már ha élelmiszer okozza.
Onnantól, hogy szopi mellé ő is eszik, csak bonyolódik ez a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!