Lehet tejallergia?
Először is kb fél éve iszik tejet de már előtte is rengeteg tejterméket evett meg olyan ételeket amikben tej van
egy két napja elkezdtem gyanakodni h a tejjel lehet problémája, nincs semmi kiütés vagy ilyesmi csak egy pár napja megfigyeltem h naponta többször kakil (nem kemény nem is hig), de ahogy figyelgetem általában ha tejeset eszik utána mindig kakil, eddig nem volt ilyen...lehet kiprobálom h egy pár napig mellőzzük a tejet
Tejcukor érzékenység. Kisfiam 17 hónapos, 8 hós kora óta kap mindenféle tejterméket, 1 éves kora óta kap mindent amiben tej van (sütik, bármilyen étel), tejet még nem kapott magában, csak tejitalt ivott minden nap délután. 3 hete egy antibiotikumos hét után főzős pudingot adtam neki és akkor borult a bili... Maró hasmenés.
Már előtte is gyanús volt mert a betegsége óta naponta 3-4szer is kakilt, előtte napi 1szer, és nem keményet, de nem is nagyon hígat, csak zavaró és furi volt a napi több széklet. Miután jött a hirtelen hasmenés elmentünk dokihoz aki egy hónap diétát javasolt.
Nálunk valsz az antibiotikum tette tönkre a bélbolyhait, nálatok lehet hogy csak besokallt a szervezete, mert van ilyen is. Most szüneteltesd a tejet és tej termékeket amíg nincs nagyobb baj.
2 hétig ne adj neki semmi tejterméket, utána fokozatosan szoktasd vissza. Elvileg rendbe kell jönnie mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!