Tejallergia lehet?
Kislányom nemsokára 15 hónapos, 11 hónapos korától adtam neki nagyon pici mennyiségű bolti tejet de akkor nem szerette, de a főzelékébe már került, tejtermékeket gond nélkül ette. Most a nagy melegben elkezdte inni a tejet, elég sokat, egy nap 4 decit. Estére tejitalt kap.
Pár napja kijöttek rajta kis piros kiütések, érdes felületűek, alig látszanak, de mégis...a hátán a tarkója körül,de úgy látszott hogy eltűnik, aztán tegnap észrevettem fürdéskor hogy a hasán is lettek. Semmi más tünete nincs. Mára megint eltűntek a hátáról. Ez lehet tejallergia, vagy a nagy melegtől is kijöhetett neki? (esetleg a naptejtől amivel bekentem?) Semmi új ételt nem adtam neki ami okozhatta.
Nekem tejallergiás a fiam.
Egyéb kísérő tünetei nincsenek? Hasmenés? Székrekedés? Fáradtság, bágyadtság? Általában valami még szokott lenni a kiütések mellé.
Szerintem inkább a nap, izzadtság miatt jöhettek ki, ha emésztőszervi gondjai nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!