2, vagy 3 pici gyerekkel - kis korkülönbséggel - hogyan oldjátok meg?
Tudunk egy szobában aludni. Csak a 2 pici kelti fel egymást. Ha nem éjszakás az apa, akkor ő alszik a fiúkkal, én meg a picivel. Esetleg a maratoni szopi megoldására nincs ötleted? Mert ez a cc.4 óra pár perc szünetekkel húzós. Nehéz így a nagyobbakat ellátni...fürdés,vacsi,stb.
Köszi a válaszod! :)
Arra sajnos nincs, nálunk ilyen nem volt. De a fürdést, ha egyedül voltam velük, úgy oldottam meg, hogy a picit megfürdettem a nagyobbak segítségével, utána beraktam az autós ülésbe, és a lábammal hintáztattam, amíg a többit fürdettem (általában közben végig bőgött). Utána a nagyoknak olvastam/énekeltem, amíg a picit szoptattam. A második gyerkőc viszonylag könnyen elaludt, őt leraktam, aztán folytattam a nagy altatását. A harmadik később aludt el, ott a nagyok elaludtak, aztán folytattam a szoptatást.
Kitartást! Néhány hónap múlva mindenképpen könnyebb lesz!
Köszi,máris jobb egy kicsit! :)
Meg kell szoknom ezt a helyzetet. A 6 év korkülönbség sokkal könnyebb volt az elején (is). :D
Most az okoz gondot igazán, hogy mikor kit helyezzek előtérbe éppen. És sírjon a pici, ha arról van szó, vagy a középső balhézzon...?! Hja... :/
Majd csak alakul. :)
A gyerekeim között 1,5 év van. Én úgy csinàltam mikor megszületett a pici fiam, hogy ameddig fürdettem a nagylànyomat addig a fiamat tologattam a babakocsiban vagy fogtam. Majd öt is megfürdettem, gyorsan megcsinàltam a vacsijàt a nagynak és miközben szoptattam vacsizott a nagy. Az altatàs úgy volt hogy a kicsit elringattam babakocsiban majd jött a nagy. Ha apa itthol volt ö rendezte a nagyot és aludt is vele. Ha éjjel megébred àtmegyek és vissza altatom.
Amikor a fiamnak kialakult napirendje lett kb 2 hònaposan, volt mikor együtt fürdettem öket, gyorsan.lefürdettem a kicsit megtöröltem és betettem a kisàgyba. Most úgy csinàlom hogy megfürdetjük a kicsit közösen a lànyommal majd megetetem àltalàban alszik is egyböl ha nem akkor a szobàban jàtszik amìg fürdik a nagy.
Azt altatom elöbb aki fàradtabb. Van.amikor a nagylànyomat altatom a kicsi addig jàtszik. Persze volt mikor egyszerre keltek éjjel nem tudtam kihez menjek akkor fogtam a kicsit ès odaültünk a nagyhoz altattam mindkettöt egyszerre. A lànyom elég értelmes mondtam neki vàrjon mindjàrt megyek csak vissza altatom a tesòt szépen megvàrt. Most màr 7,5 honapos és 2 múlt a nagy elég jól bele jöttünk. Bàr màr kb a 3. hónapban.simàn ment minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!