Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány év korkülönbséggel...

Hány év korkülönbséggel született meg második babád? Könnyebb vagy nehezebb volt a másodikkal? S együtt a kettővel?

Figyelt kérdés

2,5 év korkülönbség lesz kétgyermekem között mikormegszületik a második babám. Mire számíthatok? Könnyebb lesz egy kicsivel a második gondozása, ellátása mint az elsőnél? Hogy alakul majd a napirend?hisz két gyermeket kell ellátni és még ott a háztartás is.

Annyi mindentől félek,hogy az nem igaz.Félek,hogy nem fogom tudni valamelyk babámat ellátni,játszani vele, foglalkozni vele, tanítgatni vagy ilyesmik. VAgy ne parázzak ezen most,mert még messze a születésés csak idegesítem magam vele? majd élesben más lesz minden?

2015. okt. 7. 14:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Két nagyobb gyerekem között pont 2 év van, a középső és a legkisebb között pedig 17 hónap. Kiszámíthatatlan hogy milyen lesz a második babád, és hogy a nagy hogy fogja viselni a kistestvér érkezését, de két dolog biztos: hogy kevesebb időd jut majd mindkét gyerekre külön-külön, mint amennyi most az egy gyerekre jut, és a háztartásra is kevesebb időd fog jutni. Ezt el kell majd fogadni, amíg nem sikerül, idegeskedni fogsz rajta. Az időd persze ügyesebben kell majd beosztanod, de ne aggódj, bele fogsz hamar jönni!
2015. okt. 7. 14:39
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Hat nem lesz könnyebb mint volt, de szereny veleményem szerint tulaggódod. Nalunk igy alakult a napirend:

Reggel 6-kor kelek, a babat megszoptatom, reggeli csinalas, büfisztetés, pelenkacsere stb. 6-50-kor keltem a nagyot ő megreggelizik. Ez alatt felöltöztetem a babát. A naygobb elkeszül apuka beviszi. En itthon délelőtt vegzem a házimunkát ezalatt általában alszik Zoé( a jelenleg 1 hónapos lányom). Ferjem persze ezalatt dolgozik. Persze hazimunka közben lerendezzük az etetést Hazafele beugrik az oviba. Otthon közös jaték a két gyerekkel(nagyobbal beszélgetsz, kicsit babáztok) majd en letettem a kicsit olyan 3 ora tájt. Addig a nagyobbal alszom, a ferjem elmosogat. Mikor fölkel a kicsi akkor szopi, fürdés. Leteszem a kicsit addig a nagyobb fürdik, eszik stn. Az ejszaka kortól es jellemtől függ. Hányszor kel fel, mikorra gondolod az etetést. Élesben minden mas lesz. Nem kell nagyon parázni, csak nyugi van!:)

2015. okt. 7. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!