Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adjak neki lázcsillapítót?

Adjak neki lázcsillapítót?

Figyelt kérdés
2010. márc. 23. 09:52
 1/5 A kérdező kommentje:
Tegnap kapott 4 hós oltást.Fenékben 36,9 és még ebből kellene levonni 0,5,viszont hónaljban 37,4.Mit tennétek ilyenkor???
2010. márc. 23. 09:53
 2/5 anonim ***** válasza:
54%
Ez még nem láz. Mérd többször a következő órákban, és ha feljebb menne, adhatsz neki egy kúpot. (B)
2010. márc. 23. 09:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A fenékben mért a hiteles, ez alapján nincs láza. Tehát ne adj.

Ha fenékben 38,0 fölé megy, esetleg akkor, de nem kell egy hőemelkedésre mindjárt lázcsillapító, tehát én még arra se adnék.

Ha lenne hőemelkedése, akkor is csak dolgozik a szervezet, rendben van ez.

2010. márc. 23. 09:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Fenekben merd mindig, 1 cm melyen, abbol vonj le 0,5 fokot es ha a levont ertek tobb mint 38, akkor adj neki egy fel lazcsillapito kupot. 38 fok alatt nem laz, csak hoemelkedes, nem kell csillapitani.
2010. márc. 23. 10:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Az előttem kommentelők a lényeget leírták.

Én viszont arra hívnám fel a figyelmedet, hogy valamit nem jól mérsz, ha a végbélben mért érték alacsonyabb mint a hónaljban!!

Ha kapálózik és kimozog a popsijából a hőmérő, akkor mérd meg még egyszer.

Amúgy is ajánlanám hogy egymás után, ugyanott mért két hőmérőzés átlagát fogadd el babahőmérsékletnek...

Lázról 38 fok felett beszélünk, ez végbélben 38,5 fok!

Ez alatt hőemelkedés van, lázcsillapításra nincs szükség, folyadékbevitel legyen, víz kínálgatással...

2010. márc. 23. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!