SOS Adjak neki most lázcsillapítót, vagy majd fürdés után is elég, ami 1,5 óra múlva lesz?
Most hallom először, hogy nem kell váltogatni.......
Nekünk még az ügyelet is azt mondta anno, hogy ne menjünk neki az éjszakának egyféle lázcsillapítóval.
Én a helyedben megmérném fürdés előtt a lázát, ha van, rögtön hűtőfürdőzném is egyúttal, utána germicid kúp evés és alvás. Ha éjjel felmenne megint a láza, könnyebb beadni félálomban a szuszpenziót.
Egyébként hivatalosan a fenékben mért 38,4 még tényleg nem láz, nekem ezt a László kórházban mondták.
Szerintem is mehet a hűtőfürdő, majd utána közvetlenül a lázcsillaptíó.
Mi is váltogatni szoktuk, 3 féle is szokott itthon lenni. Én 3-3 órát várok két adag között, így mondta a gyerekorvos.
Ha a hűtőfürdő+kúp sem használ, fél óra elteltével becsavarom a gyereket állott vizes lepedőbe, betakarom lazán, és cserélgetem rajta a borogatást, míg le nem húzza a lázát. A borogatás a bokájáig ér és a karja sem lóg ki belőle. Nagyon utálja, de általában működik.
Köszönöm! Megerősítettetek hogy ne adjak most. Levettem róla a nacit, egy hosszúujjú bodyba ültettem az etetőszékbe, amíg rendbetettem a konyhát. Remélem hűlt egy kicsit. (ezt a kórházban mondták, hogy a bőrén keresztül adja le a hőt, és minél kevesebb ruha legyen rajta) (meleg van nálunk)
Majd fürdés előtt megmérem, apával majd hűtik a vizet, és akkor lehet, hogy tényleg kúpot adok (még sosem adtam neki) mert valóban könnyebb beadni a nurofent később... bár a lázméréshez úgyis le kell vetkőztetni, akkor már mindegy is egy kúppal több vagy kevesebb....
Köszönöm mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!