Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, szerintetek mennyire...

Anyukák, szerintetek mennyire igaz ez? A császáros babák nem lesznek annyira önállóak, kicsit több pátyolgatásra, bátorításra szorulnak majd. Csak eszembe jutott, nekem mondták ezt a műtőben.

Figyelt kérdés
2010. márc. 22. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Császárosak vagyunk, ráadásul koraszülöttek.18hós és elég önnáló, máramenyire ilyenkor önálló lehet.Nem is félénk, nagyon közvetlen, erős jókedélyü.
2010. márc. 22. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem igaz minden császárral született babára. Bár az enyém nem azzal született, a sógornőméké igen és körülbelül együtt szültünk. Semmivel sem szorul jobban a kis unokatesó pátyolgatásra és nem is bátortalanabb, mint az enyém.

Lehet, hogy van olyan, akire ez a megállapítás abszolút igaz, de szerintem sok sok ellenpélda is van.

2010. márc. 22. 20:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez hülyeség. Ez sem a születés módján múlik hanem, hogy milyen géneket örököltünk. Az enyém egyébként császáros de még azt sem engedi, hogy fogjam a kezét pedig még nem tud egyedül járni. Inkább tolja a járássegítőt vagy a bútorba kapaszkodik. Ő már most is elég önálló úgy veszem észre és elvan minden idegennel akit még nem is látott soha tehát bátor is meg közvetlen. A múltkor volt nálunk egy kis összeröffenés kb.12-en lehettünk köztük olyan is akit még én sem ismertem eddig. Olyan jól érezte magát a gyerek, hogy csak néztem mint a moziban. Engem nem is keresett.:(

13 hónapos

2010. márc. 22. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is gének, természet kérdése.

2 barátnőm kisfia is császáros volt, most 1 évesek és nagyon önállóak, nem szorulnak pátyolgatásra, igazi kis csibészek, nagyon közvetlenek.

Az én babám is császárral született, ő még csak hat hónapos, de mindenkire vigyorog, önállóan is nagyon jól eljátszik.

Egy másik barátnőm kislánya természetes úton született, ha az én babám magyaráz Neki akkor sír, idegenektől óckodik, nem vigyorog másra csak az anyjára-apjára-nagyanyjára...

Szóval szerintem sem függ össze hogy milyen úton született.

2010. márc. 22. 20:25
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Nem a kérdezőt bántom, de komolyan még valami hülyeséget nem akrnak kitalálni, hogy szítsák az ellentétet a császáros és a sima szülő nők között. És azért sem értek egyet az ilyen (bár nem rosszindulatú) kérdések feltevéséval, mert sok emberben megmarad a kérdés és így talán megmarad ez a butaság is ami a kérdésre utal.
2010. márc. 22. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamra egyáltalán nem igaz! Sőt, az egyik kedvenc játéka az alagútban, vagy paplan alatt bújkálás. (azt is mondják ugyanis, hogy a császáros babák félnek az ilyen játékoktól)
2010. márc. 23. 07:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Tényleg van egy ilyen elmélet, én is hallottam, hogy a későbbi életében a feladatokkal és kudarcokkal való megbírkózás képessége függ a születés módjától is.

Állítólag ezt sok vizsgálattal próbálták már alátámasztani.

Azontúl szerintem is butaság,vagyis lehet hogy ez egy tényező ami a meghátrálást, a kudarctűrő képességet csökkentheti (márhogy a császáros szülés) de ez csak EGY tényező a sok sok minden más mellett, többek között hogy milyen SZEMÉLYISGÉG valaki, illetve hogy MIT TANULT a szüleitől.

Ismeretségi körömben pedig (bár ez nem reprezentativ nyilván:)) PONT hogy a császáros babák önállóbbak, és gyorsabban fejlődnek mozgásban is beszédben is mint pl. az én gyerekeim akik minden komplikáció nélkül mindössze 5 és 3 óra alatt megszülettek hüvelyi úton.

2010. márc. 23. 08:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Hülyeség! Én császárral születtem 25 és fél éve és nem vagyok el elveszett csaj. Nem szorulok/szorultam pátyolgatásra. Önálló is vagyok és nem szorulok jobban bátorításra mint a többi pármilliárd ember.
2010. márc. 23. 08:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!