Jó minőségű de olcsó (max 30-40ezer), ugyanakkor új és menetiránnyal ELLENTÉTESEN beköthető gyermekülést hol találhatok?
Hasonló helyzetben voltam: 98-as Opelba kerestem ülést az akkor 5 hónaposomnak (nem feltétlenül azonnali használatra, ülni tudástól elsősorban). Neki nagyon nem volt kényelmet a kagylóülés. Kizártam a 9-36 kgosakat, mert a többség nem dönthető, és az utolsó rész már csak ülésmagasító, úgyhogy 9-18 közöttiben gondolkodtam elsősorban. ADAC-s teszten jó eredményt elért ülést sem kapni 80 alatt, szóval ez sem játszott. Úgyhogy megpróbáltam a szűk lehetőségek között a legjobb döntést hozni. A gyereket is vittem próbálni, ő is beleült az ülésekbe, volt is véleménye. Végül ilyet vettem: [link]
Ötfokozatban dönthető, sok szűkítővel, nagyon kényelmes a babámnak, és menetiránnyal szemben is beköthető. 9 kg felett menetirányba kell bekötni.
2. vagyok. nekünk ilyen van most:
Én 15-36 kg-os ülést nem akartam venni, mert biztonságosabbnak tartom a belső öves üléseket, mint a biztonsági övvel köthetőeket. A fiam 3,5 éves már, 19 kg és 108 cm, de a belső övvel kötöm, ameddig csak tudom.
Olyan 9-36-os ülést szerintem nem fogsz találni, ami menetiránynak háttal is beköthető, még sosem láttam ilyet. Ha mégis van, akkor kizárt, hogy a Suzukidba beférjen.
Ami háttal beköthető az a 0-18 kg-os kategória, de a legtöbbnél itt is azt ajánlják, hogy 9 kiló fölött fordíts meg. 9-18 kg-os kategóriában is vannak fordítva beköthetők (igaz nem sok), de nem azért az összegért, amit rászánsz.
Alapvetően elmondható, hogy minél kisebb súlycsoportot fog át egy ülés, annál biztonságosabb és kényelmesebb. Én nem igazán gondoltam kényelmesnek és biztonságosnak egy olyan ülést, ami jó egy 10 kilós egy évesnek, meg egy harminc kilós 5 évesnek is, ennek ellenére biztos van olyan ülés, ami jó, a törésteszteken is találni ennek megfelelő biztonságos ülést.
Továbbá igaza van azoknak, akik szerint a Suzukidba nem biztos, hogy be tudsz kötni egy autósülést háttal, elég nagy hely kell nekik, erre mindenképp figyelj. Amit belinkeltem totalcar-os cikket, az alapján én tuti lehúznám a listáról ezt a háttal bekötős szempontot, de ez én vagyok.
Chipolino nem egy "nagy márka", ennek megfelelően a minősége sem biztos, hogy megfelel az általad elvártnak, a Chicco között van jó, de ott sem mindegyik. Ráadásul ezek is 9 kilóig jók háttal.
Itt vannak a teszt-eredmények:
Nézd, szerintem nem nagyok az igényeid, az enyémek is hasonlók voltak (1-2) kivételtől eltekintve. Aztán be kellett látnom, hogy sajnos többet kell rááldoznom, mint eredetileg szerettem volna (vagy búcsút kellett volna mondanom egy-két szempontnak, de ezt nem akartam). Sajnos az én gyedemet sem ezekhez az ülésekhez igazították :)
Úgyhogy ne támadásnak vedd a hozzászólásaimat, egyszerűen csak a kiábrándító valóságot írtam le. (3-as és 13-as voltam)
Bocsi, hogy ezt írom, de magának a suzuki swifnek a töréstesztje pocsék, ezen nem javít a kiváló gyerekülés sem...
Nagyon rosszul teszed, hogy csak újat akarsz venni ennyi pénzből, mert nem fogsz kapni normálisat.. Használtból van kiválóan vizsgázott, ami 18 kg-ig jó. Ez a concord ultimax. Ebből lehet használtan is jót venni normális helyről. Az egyik lebiztonságosabb ülés. 36 kg ig nincsen ilyen, kivétel a cybex, ami nagyon drága.
Kérlek, olvasd el ezt a cikket, amit az egyik válaszoló linkelt. [link]
Ne csak kérdezz, hallgasd meg a válaszokat is.
én gyerek 3 évesen 103cm magas volt. kíváncsi lennék, te hova tennéd a lábait egy ekkora gyereknek? de még 2 évest se tudsz ellentétesen bekötni. ezt most nyomatják, de baromság, kis fizika kell hozzá, ha elég erős a nyaka, ami egy stabilan ülő gyerekre igaz, egyáltalán nem biztonságosabb ellentétesen utaztatni. tehát mondjuk 1 éves kortól.
nekem is suzim van, chipolino gyereküléssel, előtte 0-18-as ülés volt, 2,5 évesen kapta ezt.
férjem autójába egy drágább van, enyémbe ez, mondjuk 4 éve volt akciósan 45.000.- szóval ha azt vesszük nem volt egy olcsó ülés, de egyáltalán nem vagyok vele megelégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!