Az én anyukám (nagyi) itt lakik tőlünk 5 perce, de már több, mint 1 hete felénk sem jött-más is van így a nagyikkal, hogy "nem számíthat rá, pedig megtehetné"?
Nézd, nem lehet mindenki egyforma. NEkem anyukám majd összetöri magát a gyerekem miatt, anyósomat meg baromira nem érdekli, ez van. Nem lehet mindenkinek a világ közepe!
Az meg, hogy megkéred, segítsen be, édeskevés. Mondj konkrét időpontot, pl "anyu, elmennék ekkor meg akkor fodrászhoz, tudnál vigyázni addig a Józsikára?"
Ez meg, hogy "megtehetné", olyan undorító. Mégis honnan tudod? lehet neki is megvan a maga kis élete, miért kellene csapot-papot hagyva rohannia hozzátok, mikor te úgy gondolod?
Hm...érdekesek ezek a kontrasztok, nagyon szomorú dolgokat írtok. Nálunk Anyukám a hangulatfüggő-ritkánlátogató "passzív nagyi", Anyósom meg nap mint nap jön, "aktív nagyi". Mindketten imádják biztos, csak másképp... :/
Fáj, de bele kell nyugodni. Úgy vagyok vele, hogy "nem akarásnak nyögés a vége", amelyik nagyszülő szívesen van a gyerekkel, őrá én is szívesebben bízom. A gyerek is érezni fogja, ki van vele egy hullámhosszon, és ez a lényeg, nem?
OK-OK, fura érzés, hogyha a mostohanagymama jobban szereti a lányomat, mint a valódi...
C
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!