Mire számíthat az, aki a kezdetektől adott tejet a babájának?
szerintem ha már eddig kapta,és nem jelentkezett nála gond,akkor már semmi baja nem lesz.meg annó mi is tejen nőttünk fel,és nem a bolti vizezetten,hanem a jó kis tehéntejen,és semmi bajunk nem lett(tisztelet a kivételnek).szerintem ha már kapta régóta a baba és nem lett baja,akkor nyugodtan kaphatja tovább is.az allergia meg már jelentkezett volna rég.
/S/
pont az a veszélye, hogy majd később jön ki a jó kis allergia... akár felnőttkorig is tünetmentes lehet. Gratulálok az anyukának! Arra számítson, hogy sokkal nagyobb eséllyel lesz beteg/allergiás gyermeke és nem csak a tejallergiára van esély, hanem minden másra is!
Ha már 10 hónapos a kicsi, akkor ezután már ihat tejet, ha már eddig is ivott, akkor nagyon segíteni nem lehet már ezen a helyzeten. Amúgy nem tudom, hogy mennyivel volt olcsóbb sima tejjel itatni a babát, mint tápszerezni, de nagyon sajnálom szegényt, ha a szülei ezen spóroltak. Hogy engedhette meg a gyerekorvos/védőnő???!!!
A férjemet is vizezett tehéntejjel táplálták tápszer és anyatej helyett. Hogy allergiás lett-e? Nem tudom, hogy van-e összefüggés, valószínűleg van, de pollenallergiás lett.
Azonkívül a tehéntejben kevés a tápanyag, minőségileg éhezik a gyerek, ha csak azt kap, a fehérje pedig túl sok benne, megterheli a veséjét.
A férjemnek súlyproblémái vannak. Igaz, hogy nagy nehezen lefogyott, de állandóan éhséget éhez, kivéve, ha táplálékkiegészítőket szed, azok nélkül gyorsan visszahízna, bár így sem könnyű tartani a súlyát. Szóval táplálkozászavarai vannak.
09:27-es vagyok. Az utolsóval 100%-ban egyetértek!
Nagyon valószínű, hogy ez az allergia oka, és minden más tünet is erre vezethető vissza.
A rászorultságról meg annyit, hogy vannak anyatejgyüjtő állomások és onnan ingyenesen kaphat anyatejet, akinek szüksége van rá! Nem kötelező tápszerre váltani akkor sem, ha valaki nem tud szoptatni (vagy nem akar), de attól még nem kell "megmérgezni" a gyereket... tudom, hogy régen ősapáink tehéntejen nőttek fel, de ha már fejlődött annyit a tudomány, hogy ma már bizonyítottan nem tesz jót a további fejlődésre, akkor a szülői felelősséghez az is hozzátartozik, hogy mindent megtegyünk, hogy a gyermekünk egészségesen nőjön fel! Szerintem. Ha már kisbabaként ennyire felelőtlenek a szülei, akkor később mi lesz vele?
OFF: Az öcsém anyatejes volt, másfél évesen kapott először tehéntejet.
Pollenallergiás, és súlyproblémái vannak kamaszkora óta.
Csak azért írom le, mert nem hiszem, hogy egyenes következménye a tehéntejjel való táplálásnak az "egyéb", nem ételallergia, és a súlygondok.
Így van, nem csak a tejallergia, hanem a későbbi pollen- és egyéb allergia kialakulása valószínűbb lesz nála. Ezen kívül vashiányra, vérszegénységre is lehet számítani. Én is sajnos felestejet kaptam anno, és tinikorom óta olyan vashiányos vagyok, amit nem tudnak kikezelni.
Egyébként kutatások bizonyítják, hogy a felnőttkori szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában is nagy szerepet játszik a túl korai tehéntej adása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!