Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónaposok a babáim, most...

5 hónaposok a babáim, most kezdjük a hozzátápéálást! Mekkora mennyiség amitől jóllaknak főzelékből? Cumisüvegből is odathatom, ha hígabbra csinálom? Új krumplit tényleg nem lehet adni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 22. 13:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha egyből főzelékkel kezdesz,nem lesz nagy sikered.
2010. márc. 22. 13:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Inkább gyümivel kezd, azt is lehet majd sűríteni, laktatóbbá tenni pl. sinlaccal.

Ne cumisüvegből add sztm, hadd tanuljanak meg kanállal enni, az elején kicsit macerás lesz, de hamar belejönnek. Ha cumisüveggel kezded, utána még nehezebb lesz átszokni a kanálra.

Akkor laknak jól vele, ha már megesznek belőle annyit, mint anyatejből vagy tápszerből. Az elején mindig adj nekik után tejet, vagy tápszert. (pl. ha egy alkalommal 120 g-ot eszik akkor az elején 20g főzi + 100 g tápszer/tej)

17 hós kislány anyukája

2010. márc. 22. 13:35
 3/3 anonim ***** válasza:

A 2. válaszolónak igaza van. gyümölccsel kezd, amit vagy babapiskótával, vagy Sinlac-kal sűrítesz. Én onnan tudtam, hogy elég és nem kér többet, hogy vagy elfordítja a fejét, vagy amikor beadom a szájába a falatot akkor kinyújtja a nyelvét, és úgy csinál mintha ki akarná hányni/köpni.No, innen tudom, hogy elég.

Eleinte én is adtam a végére még tejet is, de aztán amikor már a főétkezés nem gyümi volt akkor már csak teát. Én mindent kanállal adok neki (mármint a tejen kivül).Szépen tudnak enni hidd el, próbáld csak ki.Tetszeni fog neki.

2010. márc. 23. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!