18hónapos rosszcsont+ karácsonyfa . Hogyan? :-)
Elkezdtem azon agyalni hogy hogy lehetne karàcsonyfànk egy igazi örökmozgó màsfèlèves mellett.Szeretnèk fàt de igazàn nem tudom hova lehetne tenni, ha magasra teszem 20cm nagyobb nem fèr el, a komódon 1mèteres lehetne de arra felmàszik stb
Nàla4ok hogy lesz? Hogy volt?
A földön volt a 2 méteres fa.
Én figyeltem a fiamra, és ő nem egy hiperaktív típus, ezért nem volt gond.
De mondta férjem, hogy ha "veszélyes" lenne, akkor rögzítené a tetejét a plafonhoz, meg a felső 2/3-nál a falhoz. Így nem tudná felborítani.
A díszek csak üvegnek kinéző műanyagok, szóval az sem veszélyes.
Szóval nálunk nem volt gond.
Asztalon, műfenyő. Lehetett volna igazi is, mert végül nem piszkálta... de úgy gondoltuk, hogy műfenyő és műanyag díszek mellett ha lerántja, legrosszabb esetben megijed, de más nem történik.
Amikor mi gyerekek voltunk, apukám mindig 2-3 irányba kikötötte a fenyőt damillal szekrény tetejéhez, karnishoz, ajtófélfához... attól függően, éppen hol volt a fa.
Műanyag díszekkel vigyázzatok. Tavaly elejtettem egyet és meglepően éles darabokra tört szét. El is vágtam a kezem, amikor szedegettem össze.
Hiába nem üveg, nagyon tud vágni.
Köszönöm
Tudom hogy meg kellene èrtenie de nàla a nem csak annyit jelent hgy nem most...ha abba is hagyja a rosszasàgot csak azèrt hogy kitalàlja hogy jàtszon ki minket.
Legutóbb addig mèg alàírtam a postàt, a szekrènyre komódra felpakolta a kis műanyglàdàt felàllt rà hogy elèrje a hal kajàt a polcról...
Borzalmas problèma megoldó kèpessège van ès iszonyúan makacs :-)
De akkor megpròbàlkozom vele a komódon, meg kell tanulni a dolgokat, majd figyelek milyen díszek kerülnek rà!
5-ös, láttál te már igazi eleven másfél évest, közelről? :)
Igen, megérti, de a kíváncsiság és a tapasztalni vágyás nagy úr.
Nekünk pont ez a problémánk, a kisfiam tényleg olyan, hogy minden érdekli, mindent meg akar tapasztalni, megfogni, megnézni, szétszedni. Tudja, hogy mit nem szabad, de nagyon sokszor győz a kíváncsisága. Látom, hogy figyel hogy nézem-e, sőt onnan tudom, hogy olyat akar csinálni amit nem lehet, hogy mondja hangosan előre, hogy "nem-neeeem" :D :D, de megy és csinálja... Eddig arra jutottunk, hogy el fogjuk keríteni valahogyan a fát, bár nem sok akadály létezik számára. A kikötés sem rossz ötlet, bár nem csak az a gond, hogy magára rántaná, a díszeket is meg akarja majd nézni, és le akarja majd szedni..
Pont karácsonykor lesz 1,5 a lányunk, a földön lesz plafonig érő karácsonyfa. ÍGy is úgy is minden percben figyelni kell a gyerekre, majd erre is fogunk. Ha tényleg nem engedjük hogy rángassa a díszeket akkor meg megérti előbb-utóbb h nem szabad.
A nagyobbik lányunk 1 éves volt pár éve karácsonykor, már tudott menni, mi is féltünk hogy lesz, majd rángatja a fát stb. de csak az elején volt érdekes neki, utána már annyira nem, uh nem volt olyan vészes a helyzet mint gondoltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!