Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 18hónapos rosszcsont+ karácson...

18hónapos rosszcsont+ karácsonyfa . Hogyan? :-)

Figyelt kérdés

Elkezdtem azon agyalni hogy hogy lehetne karàcsonyfànk egy igazi örökmozgó màsfèlèves mellett.Szeretnèk fàt de igazàn nem tudom hova lehetne tenni, ha magasra teszem 20cm nagyobb nem fèr el, a komódon 1mèteres lehetne de arra felmàszik stb

Nàla4ok hogy lesz? Hogy volt?

2015. nov. 26. 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A földön volt a 2 méteres fa.

Én figyeltem a fiamra, és ő nem egy hiperaktív típus, ezért nem volt gond.

De mondta férjem, hogy ha "veszélyes" lenne, akkor rögzítené a tetejét a plafonhoz, meg a felső 2/3-nál a falhoz. Így nem tudná felborítani.

A díszek csak üvegnek kinéző műanyagok, szóval az sem veszélyes.

Szóval nálunk nem volt gond.

2015. nov. 26. 13:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly 1.5 éves volt a fiam karácsonykor, a fa a földön volt, 180centi volt kb, a díszekből szedegetett de nem bántotta a fát, tehát nem akarta magára rántani. A fiam egy ördögfióka, azt hittem 1 nap alatt tönkrevágja majd a fát és mindent körülötte de nem, megértette hogy nem bánjuk nehogy feldőljön.
2015. nov. 26. 13:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Asztalon, műfenyő. Lehetett volna igazi is, mert végül nem piszkálta... de úgy gondoltuk, hogy műfenyő és műanyag díszek mellett ha lerántja, legrosszabb esetben megijed, de más nem történik.

Amikor mi gyerekek voltunk, apukám mindig 2-3 irányba kikötötte a fenyőt damillal szekrény tetejéhez, karnishoz, ajtófélfához... attól függően, éppen hol volt a fa.

2015. nov. 26. 13:38
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

Műanyag díszekkel vigyázzatok. Tavaly elejtettem egyet és meglepően éles darabokra tört szét. El is vágtam a kezem, amikor szedegettem össze.

Hiába nem üveg, nagyon tud vágni.

2015. nov. 26. 13:39
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
Masfel evesnek mar met lehet mondani, hogy nem szabad a fahoz nyulni, megerti.
2015. nov. 26. 13:40
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Tudom hogy meg kellene èrtenie de nàla a nem csak annyit jelent hgy nem most...ha abba is hagyja a rosszasàgot csak azèrt hogy kitalàlja hogy jàtszon ki minket.

Legutóbb addig mèg alàírtam a postàt, a szekrènyre komódra felpakolta a kis műanyglàdàt felàllt rà hogy elèrje a hal kajàt a polcról...

Borzalmas problèma megoldó kèpessège van ès iszonyúan makacs :-)

De akkor megpròbàlkozom vele a komódon, meg kell tanulni a dolgokat, majd figyelek milyen díszek kerülnek rà!

2015. nov. 26. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ekkora korukban asztalon volt kisebb fenyő. Igaz, abban a lakásban nehezen fért volna el egy igazán nagy. Tavaly volt először padlón a karácsonyfa, akkor volt a legkisebb 2 éves. Kikötöztük (a korábbiakat is), és próbáltuk folyamatosan figyelni, hogy ne ráncigálja a gyerek.
2015. nov. 26. 13:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, láttál te már igazi eleven másfél évest, közelről? :)

Igen, megérti, de a kíváncsiság és a tapasztalni vágyás nagy úr.

Nekünk pont ez a problémánk, a kisfiam tényleg olyan, hogy minden érdekli, mindent meg akar tapasztalni, megfogni, megnézni, szétszedni. Tudja, hogy mit nem szabad, de nagyon sokszor győz a kíváncsisága. Látom, hogy figyel hogy nézem-e, sőt onnan tudom, hogy olyat akar csinálni amit nem lehet, hogy mondja hangosan előre, hogy "nem-neeeem" :D :D, de megy és csinálja... Eddig arra jutottunk, hogy el fogjuk keríteni valahogyan a fát, bár nem sok akadály létezik számára. A kikötés sem rossz ötlet, bár nem csak az a gond, hogy magára rántaná, a díszeket is meg akarja majd nézni, és le akarja majd szedni..

2015. nov. 26. 13:58
 9/11 anonim ***** válasza:

Pont karácsonykor lesz 1,5 a lányunk, a földön lesz plafonig érő karácsonyfa. ÍGy is úgy is minden percben figyelni kell a gyerekre, majd erre is fogunk. Ha tényleg nem engedjük hogy rángassa a díszeket akkor meg megérti előbb-utóbb h nem szabad.

A nagyobbik lányunk 1 éves volt pár éve karácsonykor, már tudott menni, mi is féltünk hogy lesz, majd rángatja a fát stb. de csak az elején volt érdekes neki, utána már annyira nem, uh nem volt olyan vészes a helyzet mint gondoltuk.

2015. nov. 26. 13:58
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk padlón.volt plafonig érő. Ki volt kötve azablak kkilincshez, de inkább miattam, mert én vagyok olyan szerencsétlen, hogy eldönteném. Alulra nem.tettünk könnyen törő díszt, így nyugodtan vizsgálhatta a fiunk, de.óvatos volt, pedig ő egy nagyon eleven, rosszcsont gyerek. Én végül szaloncukor vadászat közben több díszt törtem el mint ő. Nálunk.ami még gond volt, hogy szenteste rájött, hogy a szaloncukor bizony ehető, és nagyon bélpoklos, így azzal kellett vigyáznunk, de nem volt baj.
2015. nov. 26. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!