Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdett el evőeszközzel...

Mikor kezdett el evőeszközzel és pohárból enni, inni?

Figyelt kérdés

a lányom 1,5 éves, de még egyiket sem csinálja. Szó se róla, én is elszórakozom a dolgot, mert egyszerűbb neki a napi rohanásba odanyomni a cumisüveget. De egyre többektől hallom hogy már ennyi idősen kellene neki evőeszközt használni, pohárból inni.

A poharat oda szoktam tenni az ebédhez, de eltolja. Csőrösből sem iszik...így nap közben meg a cumisüvegét használja. Evőeszközt próbáltam a kezébe adni de az ölébe borította úgyhogy hagytuk a dolgot. Próbáltam persze mutatni neki meg segíteni benne. A kérdésem hogy erőltessem tovább a tanulási folyamatot, vagy ez egy olyan dolog hogy előbb utóbb ha már elég fejlett és koordinált hozzá a mozgása, akkor magától is rájön hogy ő szeretné fogni az evőeszközt?

2015. nov. 25. 11:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
köszi. akkor megpróbálkozom a két kanállal meg adok neki műanyag poharat a játékhoz hogy gyakoroljo.n
2015. nov. 25. 15:59
 12/20 anonim ***** válasza:
53%

első vagyok:

Én azt csinálom a mai napig, hogy evésnél pohárból kap inni, a köztes időben pedig egy csőrős vagy szívószálas itató van kint neki önkiszolgáló rendszerben.

2015. nov. 25. 16:21
 13/20 anonim ***** válasza:
53%

Plusz önálló evésnél célszerű olyan étellel próbálkozni előszór ami megragad a kanálon, pl a krumplipüré.

A minap rizst próbált egyedül enni, hát annak aztán mi lett a vége... :)

2015. nov. 25. 16:23
 14/20 A kérdező kommentje:
csak annyit lefetyel evések között hogy ebédhez sose kér. főleg hogy pohárba vizet teszek mert nem hajlandó meginni csak a cukros löttyöket, és félek haa pohárba is azt teszek végérvényesen elszúrom az egyetlen esélyt hogy megigya a vizet. különben pont a rizzsel próbálkoztunk tegnap, nekünk is az ölben landolt
2015. nov. 25. 17:06
 15/20 anonim ***** válasza:

Fiam 20 hónapos, ő is magától vette el tőlem a kanalat kb. 14 hós kora körül. Először alig ment a szájába, maga alá szórta vagy éppen magára (ekkor még darabos-pépeset evett). Mostanra már a hamija nagy részét belapátolja, negyede a földön és az ölében van. :-)

Ő cumizik, a csőrös poharat oda-odaadom neki kis vízzel az alján. Van, amikor szépen megissza, van amikor még a body-ja is vizes tőle. Túl nagyokat nyel, cigányútra megy neki, szóval még nem megy.

Pohárból ugyanígy.

Nálunk ma volt rizibizi, de tejfölt kevertem hozzá, így nem került annyi a szék alá. :-)

2015. nov. 25. 19:45
 16/20 anonim ***** válasza:
Bolond lesz meginni a vizeta, ha ugyis kap fincsi szörpikét.
2015. nov. 25. 21:55
 17/20 A kérdező kommentje:
sajnos.szuletese ota nem issza a.vizet.
2015. nov. 25. 22:16
 18/20 A kérdező kommentje:
nem szorpot kap amugy hanem fozott teat minimalis cukorral...probaltam tobbszor is hogy nen adok csak vizet de inkabb nem ivott napokig. de ez mas tortenet mar elfogadtam hogy igy van. majd kinovi. en sem ittam meg gyerekkent a vizet, mar iskolas koru voltam mikor elkezdtem inni vizet is. nem lett semmi bajom.
2015. nov. 25. 22:19
 19/20 anonim ***** válasza:

Próbáld meg a már elkészített teát hígítani egy kis vízzel, majd napról napra egyre több vizet rakni hozzá.

Én nyáron a nagy melegben adtam neki evéshez vizet, közte 100 %-os gyümölcslevet vízzel higítva és észrevettem, hogy evéshez nem iszik vizet, mert tudja, hogy később jön a gyümilé. Szóval inkább maradtunk a víznél.

Kanálhoz szoktatásnál nálunk még az vált be, hogy van mindig kint neki összevágott gyümölcs és azt is szereti kanállal enni. :)

2015. nov. 26. 07:51
 20/20 A kérdező kommentje:

az a baj hogy ő nem magára a teára van rákattanva, hanem abban levő cukorra...próbáltam már neki amit írsz, de gyakorlatilag a tiszta vizet is megiszi - ha van benne cukor...amint egy körömnyivel is kevesebbet teszek bele mint szoktam (általában 8-9 gr/dl) már nem issza meg!! de tényleg. Olyan receptora van hogy még azt is megérzi mennyit teszek bele..

ez nem miattam van egyébként, én nagyon sokáig próbálkoztam a vízzel, de tényleg, csak mivel anyatejes, eleve az édes ízt szokta meg...aztán jött a hozzátáplálás, azzal együtt a szorulás, és a védőnővel abban maradtunk, hogy még mindig jobb a cukros, mint hogy napokig ne legyen széklet, és bélproblémái legyenek. De más történet ez, el is fogadtam, nem kérdés bennem már :) majd kinövi

2015. nov. 26. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!